14 Nisan 2008, Pazartesi 08:20:18

Yeni pist için çalışmalar başladı

Elazığ Havaalanı yeni pistinin yapımı çalışmalarına başlandı.

Geçen yıl kış mevsimine girilmesi nedeniyle ara verilen pist beton dökümü çalışmalarının bu yılki bölümüne 10 Nisan 2008 tarihi itibarıyla yeniden başlandı.

Elazığ Havaalanı'nın pistinin tamamlanması için yapılan çalışmalar kapsamında geçen yıl pistin yüzde 66'lık bölümünün tamamlandığını belirten Ar Yapı firması, Elazığ Havaalanına her türlü uçağın iniş kalkışına imkan tanıyacak 3 bin 300 metre uzunluğundaki pistin tamamlanması için iki ay daha süreye ihtiyaç olduğunu açıkladı.

AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk ise havaalanının havalimanına dönüştüğünü belirterek, "Sayın Başbakan, havalimanı için gerekli ödeneğin çıkarılması konusunda bize yardımcı oldu. Pist hizmete girdiği an hava limanı için gerekli çalışma başlayacak. Sayın Başbakan hava alanı pisti bittiği an hava limanı ve gümrük müdürlüğü için çalışma başlatılması konusunda talimat verdi, Elazığ Havalimanı olacak. Artık büyük uçakların inip kalkacağı bir havalimanı olmasının dışında yurt dışı bağlantılı seferler yapılacak. Bu işlem en geç Haziran sonunda başlayacak" dedi.

Yeni pist için çalışmalar başladı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000