15 Ekim 2008, Çarşamba 08:43:09

Yeni pist havayollarına kapalı!

Elazığ Havaalanı'nın yapımı tamamlanan yeni pistinin 18 Ekim Cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağının inmesi için trafiğe açılacak. Peki, Elazığ Havaalanı'nda normal seferler ne zaman başlayacak?
  • Sn.Yılmaz haklısınız bitsin artıkkkkkkkkkkkkkk...........
  • sadece havalanını acmak yetmez bırde Havaalanının uluslararası olması ıcın mılletvekıllerımızın gayretını beklıyoruz .cunku elazıglı olarak yurtdısında calısan epey mıktarda vatandasımız mevcut.bunun yanında bu havalanı bıngol tuncelı vede muş'ada hızmet verebılecek konumdadır.ayrıyeten ozel fırmaların elazıga gelmesıyle bırlıkte daha ucuz ulasım tercıhıde olacaktır.yenı pıstın acılmasını hasretle beklıyoz.bıtsın artık.
  • Ben özel bir hava yollarında çalışan olarak bu habere yorum yapmak istedim Çünkü Elazığ gelişmekte olan illerimizden biridir.Konumu itibariyle Malatya ya 90 Diyarbakıra 150 km uzaklıktadır.Yolcular sadece Elazığ dan THY nin İstanbul AHL ve Ankara ya uçuşlarını kullanmaktadırlar.THY nin de Elazığ daki potansiyeli kaldıramamaktadır.Yolcular İstanbul AHL ye Elazığ da yer bulamayınca Malatyadan Onur air ile uçuş yapmak için 90 km yol kat ediyorlar.İzmir,Antalya ve Bursa ya gitmek için Diyarbakır a 150 km o virajlı yolların çilesini çekiyorlar.Bence acilen bu pistin açılarak biz özel firmalarında o alana yeni destinasyonlar bırakarak Elazığ halkının bu sorununu çözmeniz gerekiyor Sayın Erdoğan ST

Elazığ Havaalanı'nın yapımı tamamlanan yeni pistinin 18 Ekim Cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağının inmesi için trafiğe açılacağı ancak pistin normal uçuşlara açılmasının Aralık ayında mümkün olacağı açıklandı.

Elazığ Havaalanı'nın her türlü uçağın iniş kalkışına uygun bir piste sahip olması için geçen yıl başlatılan çalışmaların tamamlandığı, pistin hizmete açılması için DLH yetkilileri tarafından yarın gelecek bir ekip tarafından çizgilerin çizileceği, 18 Ekim Cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberinde Elazığ'a gelecek olan bakan ile üst düzey bürokratları taşıyacak uçağın inmesine imkan sağlanacağı açıklandı. Ar Yapı yetkilileri, 18 Ekim'de Başbakan Erdoğan ve beraberinde gelecek olanları taşıyacak uçağın havaalanına inmesinde hiçbir olumsuzluğun söz konusu olmadığını da belirttiler.

Pistin yapımının tamamlanmasının yanında pistin hizmete açılması için güvenlik duvarının yapımının devam ettiğini, sözleşmeye göre işin bitim süresinin Aralık ayı olduğunu belirten yetkililer şöyle konuştu:

"Emniyet duvarının yapımı tamamlanmadan hiçbir havayolu firması Elazığ Havaalanı'nın yeni pistini kullanmayacaktır. Bu nedenle işi yapan firmanın da pistin uçuşlara açılmasını sağlamak amacıyla çalışmalarını hızlandırması söz konusu. Ancak bu çalışmanın en erken Aralık ayının ilk haftasında tamamlanması mümkün gibi görünüyor. Güvenlik duvarının tamamlanmasıyla Elazığ Havaalanı'nın yeni pisti tam olarak hizmete hazır olacak ve bu havaalanına uçuş yapmayı planlayan firmaların uçakları buraya gelmeye başlayacak. Bu da büyük bir ihtimalle Aralık ayının sonu gibi görünüyor. Hatta bu çalışmanın planlanan zamanda tamamlanmaması durumunda pistin hizmete girmesi Ocak ayını da bulabilir."

Yeni pist havayollarına kapalı!

Yorumlar

737-800 ~ 16 yıl önce
Sn.Yılmaz haklısınız bitsin artıkkkkkkkkkkkkkk...........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yılmaz ~ 16 yıl önce
sadece havalanını acmak yetmez bırde Havaalanının uluslararası olması ıcın mılletvekıllerımızın gayretını beklıyoruz .cunku elazıglı olarak yurtdısında calısan epey mıktarda vatandasımız mevcut.bunun yanında bu havalanı bıngol tuncelı vede muş'ada hızmet verebılecek konumdadır.ayrıyeten ozel fırmaların elazıga gelmesıyle bırlıkte daha ucuz ulasım tercıhıde olacaktır.yenı pıstın acılmasını hasretle beklıyoz.bıtsın artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737-800 ~ 16 yıl önce
Ben özel bir hava yollarında çalışan olarak bu habere yorum yapmak istedim Çünkü Elazığ gelişmekte olan illerimizden biridir.Konumu itibariyle Malatya ya 90 Diyarbakıra 150 km uzaklıktadır.Yolcular sadece Elazığ dan THY nin İstanbul AHL ve Ankara ya uçuşlarını kullanmaktadırlar.THY nin de Elazığ daki potansiyeli kaldıramamaktadır.Yolcular İstanbul AHL ye Elazığ da yer bulamayınca Malatyadan Onur air ile uçuş yapmak için 90 km yol kat ediyorlar.İzmir,Antalya ve Bursa ya gitmek için Diyarbakır a 150 km o virajlı yolların çilesini çekiyorlar.Bence acilen bu pistin açılarak biz özel firmalarında o alana yeni destinasyonlar bırakarak Elazığ halkının bu sorununu çözmeniz gerekiyor Sayın Erdoğan ST

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000