02 Haziran 2012, Cumartesi 16:52:40

YENİ ADRESİ TAŞKENT

Boeing'in yeni çevreci uçağı ''787 Dreamliner'', tanıtım turu çerçevesinde Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e geldi...

Boeing'in yeni çevreci uçağı ''787 Dreamliner'', tanıtım turu çerçevesinde Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e geldi.
Dünya genelindeki tanıtım turu çerçevesinde Avustralya'dan hareket eden uçak, Taşkent Havalimanı'na inişi öncesinde bir gösteri turu attı. Boeing'in yeni uçağı, havalimanında çok sayıda Özbek Hava Yolları yetkili ve çalışanı tarafından çiçeklerle karşılandı.

Uçağın merdivenlerinde elinde Özbekistan bayrağını sallayarak inen kaptan pilot Rendi Newill, uçağın yarın da Fas'a hareket edeceğini belirtti.

Uçağın tanıtımı amacıyla Taşkent Havalimanında bir basın toplantısı da düzenlendi.

Başbakan Yardımcısı Uluğbek Ruzikulov ile Boeing Rusya ve Orta Asya Ticari Uçak Satış Direktörü Serdar Gürz'ün de katıldığı basın toplantısında konuşan Boeing Ticari Uçakların Ortadoğu, Orta ve Güney Asya satışlarından sorumlu Başkan Yardımcısı Marty Bentrott, Özbekistan Hava Yolları ile 15 yıldan bu yana sıkı işbirliği içerisinde olduklarını dile getirdi.

Bentrott, 2016 yılında Özbekistan'ın ilk Boeing-787 uçağını teslim alacağını belirterek, 787 Dreamliner'ın, Boeing'in şimdiye kadar ürettiği en verimli ve en teknolojik uçak olduğunu söyledi.

Bu uçağın bir çeşit plastik olan kompozit malzemeden imal edilen ilk uçak olduğunu anlatan Bentrott, yakıt maliyetinde yüzde 20 tasarruf sağlayan uçağın çevre dostu olduğunu kaydetti.

Bentrott, bugüne kadar 58 havayolu şirketinin, 854 adet Boeing-787 Dreamliner siparişi verdiğini de sözlerine ekledi.

Özbekistan Hava Yolları İşletmesi Genel Müdürü Valeriy Tyan da, Özbekistan Hava Yolları'nın uzun yıllardan beri Boeing ile sıkı işbirliği içerisinde olduğunu belirterek, Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri arasında söz konusu uçağı satın alacak ilk hava yolu şirketlerinden biri olduklarını vurguladı.

Toplantının ardından, Özbekistan Hava Yolları yöneticileri ve basın mensuplarının katılımıyla tanıtım uçuşu yapıldı.

YENİ ADRESİ TAŞKENT

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000