25 Eylül 2009, Cuma 07:41:54

Yarım yüzyıl önce düşen uçak yeni bulundu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Çiçek Adası (Balık Adası) açıklarındaki Gümüşlük mevkiinde 1958 yılında arıza nedeniyle denize düşen F-84G savaş uçağının enkazı ilk kez görüntülendi.
  • Eski jet pilotu, yazar Mehmet H.Doğan'ın Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan "Alçak Uçuş" kitabında Marmara üzerinde iken gözlerinin önünde düşen bir arkadaşından bahsetmişti, bu o mu acaba? Bilen varsa cevap yazsın lütfen.

Uçağın ve pilotu Teğmen Erol Fercan’ın öyküsünü araştıran Dalgıçlık Eğitmeni Ferdi Yüksel ile dalgıçlar Melih Derneli ve Emrah Elmas, enkaza 16 metrede ulaştı.

12 yaşında olduğu 1958 yılında uçağın düşme anına tanık olan Yakup İçten ise o günü şöyle anlattı: “Gümüşlü fabrikasının önünde bir arkadaşımla oyun oynuyordum. O arada üç uçak Ayvalık istikametine gitti. 15-20 dakika sonra üçü de geri geldi. Bize göre sağdaki iki uçak 90 derece yukarı havalandı. Birkaç saniye sonra bunlardan biri denize kuvvetli bir şekilde vurdu, tekrar havalandı ve büyük bir gürültüyle patladı. Parçaları denize gömüldü. Denizden alevler yükseldi. O zamanki bir süngerci daldı. Pilotu paraşütüne sarmış, çıkardı.’’

(Taraf)

Yarım yüzyıl önce düşen uçak yeni bulundu

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Eski jet pilotu, yazar Mehmet H.Doğan'ın Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan "Alçak Uçuş" kitabında Marmara üzerinde iken gözlerinin önünde düşen bir arkadaşından bahsetmişti, bu o mu acaba? Bilen varsa cevap yazsın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000