10 Ağustos 2012, Cuma 12:09:46

YARGITAY HUKUKSUZLUĞA “DUR” DEDİ

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, pilot Feyzi Altunbulak’ın Airporthaber’in sahibi Ali Kıdık aleyhine mahkemenin hükmettiği manevi tazminat kararını bozdu...
  • karakutu programında ısparta uçak kazası konuşulmuştu Fevzi beyin uçağın düşüş nedenlerini çok güzel bir şekilde anlatmış ve mahkeme tarfından delil niteliği sayılacak ifadelere yer vermişti Fakat uçak enkazuının evinin deposuna kaldırması ve bu parçaları satması o programdada işlenmişti kısaca fevzi bey ilk turu gecmiş fakat ikinci turda sınıfta kalmıştı eger gerçekten amacı delil sajklamak olsaydı o parçaları satmayabilirtdi eger saklasaydı ki bu devletin saklayacağı çok yer varken onun evindede saklanması ayrı bir soru tabiki eger o enkaz ihale yolu ile satılmış olsaydı kimse bişey diyemezdii ..

 

Isparta kazası sonrası uçağın parçalarının başka uçaklarda kullanılmasını veya satılmasını engellemek için alıkoyan Feyzi Altunbulak’ın, bu iddiaların haberleştirildiği Airporthaber’e açtığı davada Yargıtay emsal teşkil edecek bir karara imza attı.
Kazadan sonra ‘kanlı uçak parçaları alıkonuldu’ şeklinde kamuoyuna yansıyan  iddiaları haberleştiren Airporthaber’in sahibi Ali Kıdık hakkında İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, 5 bin TL manevi tazminata hükmetti.

Kıdık’ın avukatı Hasan Vural’ın itirazını değerlendiren Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, gerekçeli kararında şu ifadeleri kullandı: "Dava, davalının sahibi ve yazarı olduğu internet sitesinde çıkan haberler nedeniyle kişilik hakkının ihlal edildiğini iddia eden davacının manevi tazminat tabelinden ibarettir. Mahkemece davanın kabulüne karar verilmiş, hüküm davalı tarafından temyiz edilmiştir. Dosya arasında mevcut bilgi ve belgelerden düşen Isparta uçağının enkaz kaldırma işini alan davacının uçak enkazından sökülen parçaların bir kısmını Gönen Organize Sanayi bölgesine göndermek yerine satılmasını ve başka bir uçakta kullanılmasını engellemek bahanesi ile uhdesinde tutup İstanbul’a götürdüğü, sözü geçen bu eylemi nedeniyle cezalandırılmasına karar verildiği ve yine olay yeri Jandarma heyetinin tutanakla teşvik ettiği üzere kazada ölenlerin üzerinden çıkan para ve sair eşyalara ‘ ben sahibini bulurum’ gerekçesiyle el koyduğu anlaşılmıştır. Dava konusu yayınlar ise görünür bu gerçeklerin haber yapılmasından ibarettir.”


Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, yukarıdaki gerekçeleri göz önünde bulundurarak davanın Ali Kıdık lehine bozulmasına karar verdi.

Avukat Hasan Vural, söz konusu davanın Yargıtay tarafından bozulmasının hukuki açıdan büyük önem taşıdığını kaydederek, “ Bu karar benzer davalara emsal teşkil edecektir. Müvekkilim doğruları haberleştirerek kamuoyunu aydınlatmıştır. Gerçekleri yansıtmak hukuki anlamda suç değildir. Basın kamu adına görev yapmaktadır ve Yargıtay da bu gerçeği onamıştır.” dedi.

YARGITAY HUKUKSUZLUĞA “DUR” DEDİ

Yorumlar

Zafer ~ 12 yıl önce
karakutu programında ısparta uçak kazası konuşulmuştu Fevzi beyin uçağın düşüş nedenlerini çok güzel bir şekilde anlatmış ve mahkeme tarfından delil niteliği sayılacak ifadelere yer vermişti Fakat uçak enkazuının evinin deposuna kaldırması ve bu parçaları satması o programdada işlenmişti kısaca fevzi bey ilk turu gecmiş fakat ikinci turda sınıfta kalmıştı eger gerçekten amacı delil sajklamak olsaydı o parçaları satmayabilirtdi eger saklasaydı ki bu devletin saklayacağı çok yer varken onun evindede saklanması ayrı bir soru tabiki eger o enkaz ihale yolu ile satılmış olsaydı kimse bişey diyemezdii ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000