04 Ağustos 2011, Perşembe 08:01:04

YAKITA TALEP FİYATLARI ARTTIRDI

Rusya'da uçak yakıt fiyatları artmaya başladı.
  • havacılıktan anlamadıgınız belli oluyor degerli arkadasim..asıl akıl sizden fışkırıyor.. size bir ornek vereyim.. yakit çok ucuz ise rusyada. gidersiniz rusyaya.. performansınız eger elveriyorsa (kalkış ve iniş için)alabildiğiniz kadar yakit alirsiniz.. (ucagin tam dolu yakit maliyeti arasindaki fark zaman zaman ulekere bagli olarak değişmekle beraber 1000 dolari bulaibilir veya gecebilir.dusunun 1000 dolar olsun.. o şirketin haftada 40 tane rusya seferi olsun. her seferde 1000 dolardan haftada 40,000 dolar kar eder şirket. yilda ise 2 milyon dolari gecer o şirketin sirf yakit tankering yapmaktan kari. birazcik havaclikla alakanız olsa anlardınız dediklerimi. ama muhtemelen yine size bir şey ifade etmeyecek bunlar.
  • desene avacılık şirketleri gene yardım istecekler. Abe azcıkta kardan zarar etseler ulmazmı ?
  • Rusya'da ikmal yapmaya gayret gösteriyorlarmış.... Breh, breh... Akıl fışkırıyor maşallah! Uçaklar sanki TIR da Rusya'da ikmal yapmak avantaj sağlıyormuş...
Rusya’da, dünyadaki petrol ürünleri fiyatlarında meydana gelen değişiklikler ve ülkedeki yakıt kıtlığı sorununun ardından uçaklarda kullanılan gaz yağının fiyatı da artmaya başladı.

Rus Kommersant gazetesinde yer alan habere göre, Moskova’daki Vnukova, Domodedovo ve Şeremetyevo havaalanlarında yakıt fiyatları artmaya başladığı ve yakın zamanda da bu artışa devam edileceği belirtildi.

Moskova’da uçak yakıtları ortalama %4.5 oranında artarken, Rusya genelindeki artış ise %2 ile %10 arası oldu. Ayrıca, temmuz ayında borsalarda uçak yakıtına olan talebin piyasaya sürülen miktarı 5-6 kat geçtiği ve Ağustos ayında da kıtlığın devam edeceği bildiriliyor.

Öte yandan, şu anda Avrupa’da uçak yakıt fiyatlarının yaklaşık %10 daha pahalı olduğu, bu yüzden yabancı havayolu şirketlerinin Rusya’da ikmal yapmaya gayret gösterdiği, bunun da ek talebi ortaya çıkardığına dikkat çekiliyor.

(Gazete.ru)
YAKITA TALEP FİYATLARI ARTTIRDI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
havacılıktan anlamadıgınız belli oluyor degerli arkadasim..asıl akıl sizden fışkırıyor.. size bir ornek vereyim.. yakit çok ucuz ise rusyada. gidersiniz rusyaya.. performansınız eger elveriyorsa (kalkış ve iniş için)alabildiğiniz kadar yakit alirsiniz.. (ucagin tam dolu yakit maliyeti arasindaki fark zaman zaman ulekere bagli olarak değişmekle beraber 1000 dolari bulaibilir veya gecebilir.dusunun 1000 dolar olsun.. o şirketin haftada 40 tane rusya seferi olsun. her seferde 1000 dolardan haftada 40,000 dolar kar eder şirket. yilda ise 2 milyon dolari gecer o şirketin sirf yakit tankering yapmaktan kari. birazcik havaclikla alakanız olsa anlardınız dediklerimi. ama muhtemelen yine size bir şey ifade etmeyecek bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
desene avacılık şirketleri gene yardım istecekler. Abe azcıkta kardan zarar etseler ulmazmı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Rusya'da ikmal yapmaya gayret gösteriyorlarmış.... Breh, breh... Akıl fışkırıyor maşallah! Uçaklar sanki TIR da Rusya'da ikmal yapmak avantaj sağlıyormuş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000