09 Kasım 2015, Pazartesi 16:02:47

'Wake Turbulance' uçağı böyle düşürdü

Eğitim uçuşu sonrası Fort Collins-Loveland Municipal Havalimanı'na iniş yapmaya hazırlanan Cirrus SR20 tipi uçak düşmüştü. Uçağın düşüş sebebinin, kaza yapan uçaktan önce havalanan Sikorsky UH-60 Black Hawk tipi helikopterin neden olduğu açıklandı.
  • Yıllardır böyle .
  • Eti meydanindaki hocalarimiz ögrenci arkadaslarimiz ve kuledeki dostlarimiz umarim gormuslerdir bunu ozel kuvvetlerin helikopterlerinin yogun kalkis yaptigi emergency pisti thk ucus egitiminde kullanmaktadir Allah hepinizi kazalardan belalardan korusun.
  • Acaba sivil miymiş arkadaş?
  • Tabii ki bu yorum ironik bir yorumdu,tam tersi olacak!Akıllarda yanlış kalmasın.Ancak kalkan hava aracının helikopter olması ve hemen pist başından kalkması da büyük etken.
  • Valla pilot olan herkes de bilir ki:Wake turbulance dan korunmanın en iyi yolu,inişte senden önce kalkış yapan hava aracının kalkış noktasından daha ileriye tekerlek koymaktır.Saygılar....
  • Aradan kac sn gecti ama yinede weak turbilance etkisi görülüyor. Eğitimde mutlaka defalarca kazanin irdelenmesi gerekir. Sonucta eğitim verilen cii lokasyonda eğitim ucaklarinin yaninda askeri helikopter inis kalkisida mevcut.
  • Pilot olan herkes toucdown' ın ne olduğunu bilir. Kule nin kalıkş kleransını duymamışlarmı da palye de daha uzak noktaya teker koymaya çalışmışlar. Çok bilinen bir terimdir. Pilotun arkasında bıraktığı pist bir tarafına kaçar. Bu sirrusun pilotlarına da o olmuş.
  • aynı olay bizde olsa bizim sivri kafalılar pilotları topa tutardı
  • allah beterinden korusun.

Amerika'nın Colorado eyaletindeki Loveland kentinde bulunan Fort Collins Havalimanı'nda geçtiğimiz yıl yaşanan ilginç kazanın görüntüler geçtiğimiz gün ortaya çıktı.

Eğitim uçuşu sonrası Fort Collins-Loveland Municipal Havalimanı'na iniş yapmaya hazırlanan Cirrus SR20 tipi uçak düşmüştü. Uçağın düşüş sebebinin, kaza yapan uçaktan önce havalanan Sikorsky UH-60 Black Hawk tipi helikopterin neden olduğu açıklandı.

Öğrenci pilot eğitim uçuşunu tamamladıktan sonra inişe geçtiği sırada UH-60 helikopterinin kalkışını bekleyerek hızını düşürdü. Ancak helikopterin kalkışı biraz gecikince 'wake turbulance' denilen uçakların kalkışından sonra oluşan ters hava akımına kapıldı. Bunun üzerinde öğrenci pilot pas geçmeyi denedi ancak başarılı olamadı. 2014 yılında oluşan bu kazanın videosu yeni yayımlandı.

Öğrenci pilot ve eğitmeni kazadan hafif sıyrıklarla kurtuldu. 

İşte o görüntüler;

'Wake Turbulance' uçağı böyle düşürdü

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

LTAB ~ 8 yıl önce
Yıllardır böyle .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTAD ~ 8 yıl önce
Eti meydanindaki hocalarimiz ögrenci arkadaslarimiz ve kuledeki dostlarimiz umarim gormuslerdir bunu ozel kuvvetlerin helikopterlerinin yogun kalkis yaptigi emergency pisti thk ucus egitiminde kullanmaktadir Allah hepinizi kazalardan belalardan korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Köken? ~ 8 yıl önce
Acaba sivil miymiş arkadaş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok biliyorsun!! ~ 8 yıl önce
Tabii ki bu yorum ironik bir yorumdu,tam tersi olacak!Akıllarda yanlış kalmasın.Ancak kalkan hava aracının helikopter olması ve hemen pist başından kalkması da büyük etken.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok biliyorsun!! ~ 8 yıl önce
Valla pilot olan herkes de bilir ki:Wake turbulance dan korunmanın en iyi yolu,inişte senden önce kalkış yapan hava aracının kalkış noktasından daha ileriye tekerlek koymaktır.Saygılar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 8 yıl önce
İnişte senden önce kalkan uçağın pozisyonundan daha ileriye teker koy bakalım nereye gidiyorsun?
Fo ~ 8 yıl önce
İnişte senden önce kalkan uçağın pozisyonundan daha ileriye teker koy bakalım nereye gidiyorsun?
Çok biliyorsun A ~ 8 yıl önce
Umarım sen pilot değilsindir!!! Yoksa senin uçağına binen yandııııııı
egitim ~ 8 yıl önce
Aradan kac sn gecti ama yinede weak turbilance etkisi görülüyor. Eğitimde mutlaka defalarca kazanin irdelenmesi gerekir. Sonucta eğitim verilen cii lokasyonda eğitim ucaklarinin yaninda askeri helikopter inis kalkisida mevcut.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kip ~ 8 yıl önce
Bu buyukelci ismi biraz sallamasyon olmasin?
Saçmalık ~ 8 yıl önce
Pilot olan herkes toucdown' ın ne olduğunu bilir. Kule nin kalıkş kleransını duymamışlarmı da palye de daha uzak noktaya teker koymaya çalışmışlar. Çok bilinen bir terimdir. Pilotun arkasında bıraktığı pist bir tarafına kaçar. Bu sirrusun pilotlarına da o olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
aynı olay bizde olsa bizim sivri kafalılar pilotları topa tutardı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geçmiş olsun. ~ 8 yıl önce
allah beterinden korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000