09 Ekim 2010, Cumartesi 08:41:30

Volkan "Jet-Lag" kurbanı

Ertuğrul Sağlam'ın oyuncusu Volkan Şen'e "Jet-Lag olursun" gerekçesiyle izin vermediği, buna rağmen başarılı oyuncunun ABD'ye gittiği bildirildi.
  • Eğer bi yolcu burda yazdığı gibi ayakkabısını çıkarırsa muhtemelen herkes kokudan zehirlenecek uçak acil iniş yapacaktır. Hatta pilotlar bile zehirlenebilir! :)
Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'ın 2 günlüğüne ABD'ye giden yıldız futbolcusu Volkan Şen'in yolculuğunda jet-lag sorunuyla karşı karşıya kalabileceği, bu yüzden de antrenmanlara katılamayacağı için izin vermediği ortaya çıktı.

UYARIYI DİKKATE ALMADI

Yeşil beyazlı takımın milli futbolcusu Volkan Şen, teknik direktörü Sağlam'a lige verilen arada 2 günlük iznini ABD'de geçirmek istediğini iletti. Ancak Ertuğrul Sağlam, yıldız futbolcusuna zaman farkı bulunan ülkelere havayoluyla yapılan seyahatler esnasında yaşanan ve vücut üzerinde olumsuz etkilere, yorgunluk ve halsizliğe sebep olan jet-lag sorunuyla karşılaşabileceği endişesiyle izin vermeyi kabul etmedi. Ancak 2 gün gibi kısa sürede yapılacak yolculuk dönüşünde antrenmanlara geç kalabileceği, yorgun ve halsiz olabileceği uyarılarını dikkate almayan Volkan Şen, yine de ABD'ye gitti.

YABANCILAR ÜLKELERİNE GİTMEDİ

Yeşil beyazlı takıma verilen 2 günlük izinde Bursaspor'un yabancı futbolcuları da olası yorgunluktan dolayı ülkelerine gitmedi. Bir çoğu iznini İstanbul'da değerlendirerek Bursa'ya dönerken Volkan Şen, tüm uyarılarına rağmen Ertuğrul Sağlam'ı dinlemeyerek Amerika'ya uçtu. Volkan Şen'in ABD'de kız arkadaşıyla görüştüğü öğrenildi.

ZAMANINDA DA DÖNMEDİ

Ertuğrul Sağlam'ın sözlerini dinlemeyerek uçakla ÇABD'ye giden Volkan Şen, izinden de zamanında dönmedi. Çarşamba günü yapılacak antrenmana katılmayan genç futbolcunun bu tutumu Ertuğrul Sağlam'ı sinirlendirdi. Sağlam, tüm söylemlerine rağmen izinden geç dönen Volkan Şen için bir rapor hazırlayarak yönetime verdi.

PARA CEZASI DA VERİLECEK

Disiplinsiz davranışlara izin vermeyen Ertuğrul Sağlam, yönetime, "Volkan bir süre A 2 takımıyla çalışacak" diye görüş bildirdi. Bunun üzerine yeşil beyazlı yönetim de yıldız futbolcuyu, "takım düzenine ve disiplinine uymadığı" gerekçesiyle Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'nde A 2 takımıyla birlikte antrenmanlara çıkmasına, para cezası ve süresiz kadro dışı bırakılmasına karar verdi.

YAZICI: "CEZAYI ANCAK SAĞLAM GERİ ALABİLİR"

Bursaspor'da disiplinin her şeyden önce geldiğini ve elde edilen şampiyonluğun da bu sayede kazanıldığını belirten Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, "Kararı Ertuğrul Sağlam aldı. Cezayı geri alacak olan da odur" diye konuştu.

JET-LAG NEDİR


Hava yoluyla yapılan yolculuklardaki değişimlerin vücut üzerindeki etkilerine jet-lag denir. Uçak yolculuğunda zaman dilimleri geçilirken vücudunun bu hızlı zaman değişimine uyum sağlayamamasıdır. Vücudun biyolojik saatinin uyumsuzluğu olarak da tanımlanır. Bu durum özellikle batıdan doğuya doğru ve daha çok gündüz uçuşlarında daha şok ortaya çıkar. Gençler ve çocuklarda daha az görülür. Aşırı yorgunluk, uykusuzluk, mide ve baş ağrıları, oryantasyon bozukluğu, iştahsızlık, alınganlık, düzensiz kalp atışları, ayakta şişkinlik, yön tayininde şaşırma, korku ve endişe belirtileridir.

Jet-lag'dan korunmak için seyehatten önce dinlenilmeli, soğuk algınlığından kaçınılmalı, uçakta ayakkabılar çıkartılarak rahatlatılmalı, uçakta uyunmalı.

(Hürriyet)
Volkan "Jet-Lag" kurbanı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Eğer bi yolcu burda yazdığı gibi ayakkabısını çıkarırsa muhtemelen herkes kokudan zehirlenecek uçak acil iniş yapacaktır. Hatta pilotlar bile zehirlenebilir! :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000