15 Şubat 2012, Çarşamba 09:33:17

VİZESİZ ÜLKE SAYISI 71'E ULAŞTI

Türk vatandaşlarının vizesiz giriş yapabileceği ülke sayısı 71'e ulaştı.
  • Hamdolsun derken ki kucumseyici yaklasimizi kiniyorum. Hos degil. Ben sadece buralarda olup bitenden haberdar sizleri haberdar etmek istedim. Kotumu olmus vizeler kalkmis... Hem cennet gibi memleket ikiside. Direk ucak var Istanbul dan. Atlayip gelin, guzel bir tatil yapin. Serengetti de safari, Klimanjaro yu tirmanin, Zanzibar i bir gorun ( benim gorusum Seyseller ( ki orasida vizesiz) den on kat daha guzel bir ada.Hemde Osmanli nin izlerini surersiniz...
  • Yagli isleri batililarin yaptigi 2002 ye kadar dogruydu. 2002 den beri belli basli butun onemli isleri Asya kokenli sirketler ustlenmeye basladi. Su an telekomunikasyon, insaat, madencilik gibi bircok isi Asya kokenli sirketler kontrol ediyor. Tabi su an ciddi bir Cin ve Hindistan agirligi mevcut ama Turklerinde sesleri cikmaya basladi. Gecen ay Zanzibar daydim, havaalani ihalesi Turklerde. Tanzanya da cok ciddi toplu konut insaatlarini Turk firmalar ustlenmis. Su an bulundugum Port Sudan nin butun yollar ve sokaklarini Turkler yapmis. Gana nin 2. buyuk alisveris merkezini Turkler yapiyor. Hartum un tek alisveris merkezi Turk. Yapmislar isletiyorlar. Srf Kenya da 1 yil icinde 4 buyuk Turk fuari vardi. Kotumu olmus vizelerin kalkmasi?
  • Vizesiz Avrupa'nın dayandığı hukuki temel 1973 yılına gidiyor. O tarihte Türkiye AET ile katma protokol imzalayıp, karşılıklı olarak vize uygulamama yönünde karar alıyorlar. Üstelik bu hakkın ileriki yıllarda daha kötüye götürülemeyeceği hükme bağlanıyor. Daha sonra AB, Schengen vizesi diye bir engel çıkarıp, AB dışında kalan ülkelerden birliğe girişe adeta duvar örüyor. Türkiye, bu birlikle imzalanan protokolü ortaya koyup, "Benim vatandaşım Schengen'den muaf. Benden vize isteyemezsin" demiyor, taki 2007-2008 e kadar. Su an Avrupa Insan Haklarinda devam eden yaklasik 89 dava var. Bunun yaninda Disisleri Bakanliginin girisimleri. Arkadasim ben egitimimi Norvec ve Almanya da yaptim. 4 yil Bruksel de calistim... Biraz takip ediyorum...
  • uganda ve tanzanya da kapıda vize alınıyormuş..hamdolsun!!!!!!!
  • KENYA NIN SUDAN IN BİLMEM NERENİN YOLLARINI YAPMAK İYİ DE ORALAR DÜNYA GELİR SIRALAMALARINDA KAÇINCI SIRADALAR? ORALARDA YAĞLI İŞLERİ AVRUPALILAR YAPIYOR PASTANIN BÜYÜĞÜNÜ ONLAR YİYOR ARTA KALAN UĞRAŞMAK İSTEMEDİKLERİ İŞLERİ DE BİZİM GİBİ GİRİŞİMCİ İŞADAMI!!! DOLU ÜLKELERE VERİYORLAR..HERŞEYİ ÇOK BİLİYORSUN YA BUNU DA BİLİRSİN...AYRICA ZENGİN ÜLKELERDE NEDEN İŞ YAPAMIYORUZ??? MADEM HÜKÜMETİN VİZE ÇALIŞMALARINI TAKDİR EDİYORSUN FRANSIZLAR BU ÜLKEYE KİMLİK İLE GİRİYOR BİZİ YÖNETENLERDE AMBARGO KAYACAĞIZ ŞUNU YAPACAĞIZ DİYE ATIP TUTYORLAR NEDEN VİZE KOYAMIYORLAR FRANSA YA??O ENGİN GÖRÜŞÜNLE BİZİ AYDINLATSANA Bİ ZAHMET...
  • Kapıda vize alınanlarda eksik dediğiniz doğrudur. Tanzanya ve Uganda için kapıda 50 USD karşılığı vize alınabiliyor. Pasaportun yanında sarı humma aşı karnesinin olmasında fayda var, bazen sorabiliyorlar.
  • 3. Dunya ulkesiymis, kim gidermis. Kenya da yasiyorum. Is icin su an Sudan dayim. Kim gider dediginiz yerlerin yollarini sokaklarini Turkler yapiyor. Sudan oyle, Etopya oyle, Umman oyle, Tunus oyle Pakistan oyle... Kim gider dediginiz Venezuela nin bile elektrik dagitim ihalesini Karadeniz Holding aldi... Para boyle yerlerde kazaniliyor. Hukumetin bir cok yaptigi isi begenmiyorum ama en azindan vizelerin kaldirilmasi ile ilgili calismalari takdiri hak ediyor. Editor: listeniz eksik; kapidan vize alinabilecek benim bildigim iki ulke daha var: Uganda ve Tanzanya.
  • zambiya, sudan, umman a kapıda vize veriliyormuş..şükürler olsun, inşallah onlara da vizesiz gideceğimiz günleri görürüz... bu ülkelere vizesiz gitmek bu zamanda kime nasip ki?.. ne ilginç milletiz yaa :D
  • adı geçen coğrafyalarda ekonomik ve politik olarak ne kadar varız ona bakmak lazım. iş vizeye kaldıysa kapı komşumuz yunanistan bile yeşil pasaporta son zamanlarda vizeyi kaldırdı. diğer avrupa ülkelerine girebilmek için yaşanan kepazelikler devam ediyor. karşılıklılık ilkesini uygulamak neden bu kadar zor?
  • ya bu ne kim gider bu ulkelere allah askına kim??????? ben gitmem siz?
Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü'nün yayınladığı verilere göre, Türkiye son dönemde peş peşe yaptığı vize anlaşmalarıyla dünyaya açılmaya devam ediyor. 

Vize uygulamasının kalktığı ülkelere her ay yenisi eklenirken, son olarak Ukrayna ile 22 Aralık 2011'de yapılan anlaşma ile Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebileceği ülke sayısı 71'e ulaştı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan verilere göre, umuma mahsus pasaport sahipleri 60 ülkeye vizesiz giriş yapabiliyor, 11 ülkede ise sınır kapılarında ücret karşılığı vize alabiliyor. Bunun yanı sıra, 16 Aralık 2011 tarihinde yapılan iki anlaşma ile diplomatik pasaport sahipleri Nijerya ve Etiyopya'ya vizesiz seyahat edebiliyor.

Tüm pasaport sahiplerinin vizeden muaf olduğu ülkeler şunlar:
"Antigua-Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Ekvador, El Salvador, Fas, Fiji, Filipinler, Guatemala, Gürcistan, Haiti, Hırvatistan, Honduras, Hong Kong, İran, Jamaika, Japonya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Kosova, Kosta Rika, Libya, Lübnan, Makau Özel Bölgesi, Makedonya, Maldivler, Malezya, Mauritius, Nikaragua, Pakistan (İş adamları vizeden muaf), Palau Cumhuriyeti, Paraguay, Rusya, Seyşeller, St. Lucia, St. Vincent-Grenadines, Sırbistan, Singapur, Solomon Adaları, Sri Lanka, Suriye, Svaziland, Şili, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Ürdün, Venezuela."

Sınır kapılarında vize alınabilen ülkeler ise "Bahreyn, Doğu Timor, Dominik Cumhuriyeti, Endonezya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Katar, Kenya, Sudan, Ukrayna, Umman ve Zambiya" olarak sıralanıyor. 
VİZESİZ ÜLKE SAYISI 71'E ULAŞTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 12 yıl önce
Hamdolsun derken ki kucumseyici yaklasimizi kiniyorum. Hos degil. Ben sadece buralarda olup bitenden haberdar sizleri haberdar etmek istedim. Kotumu olmus vizeler kalkmis... Hem cennet gibi memleket ikiside. Direk ucak var Istanbul dan. Atlayip gelin, guzel bir tatil yapin. Serengetti de safari, Klimanjaro yu tirmanin, Zanzibar i bir gorun ( benim gorusum Seyseller ( ki orasida vizesiz) den on kat daha guzel bir ada.Hemde Osmanli nin izlerini surersiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yagli isleri batililarin yaptigi 2002 ye kadar dogruydu. 2002 den beri belli basli butun onemli isleri Asya kokenli sirketler ustlenmeye basladi. Su an telekomunikasyon, insaat, madencilik gibi bircok isi Asya kokenli sirketler kontrol ediyor. Tabi su an ciddi bir Cin ve Hindistan agirligi mevcut ama Turklerinde sesleri cikmaya basladi. Gecen ay Zanzibar daydim, havaalani ihalesi Turklerde. Tanzanya da cok ciddi toplu konut insaatlarini Turk firmalar ustlenmis. Su an bulundugum Port Sudan nin butun yollar ve sokaklarini Turkler yapmis. Gana nin 2. buyuk alisveris merkezini Turkler yapiyor. Hartum un tek alisveris merkezi Turk. Yapmislar isletiyorlar. Srf Kenya da 1 yil icinde 4 buyuk Turk fuari vardi. Kotumu olmus vizelerin kalkmasi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Vizesiz Avrupa'nın dayandığı hukuki temel 1973 yılına gidiyor. O tarihte Türkiye AET ile katma protokol imzalayıp, karşılıklı olarak vize uygulamama yönünde karar alıyorlar. Üstelik bu hakkın ileriki yıllarda daha kötüye götürülemeyeceği hükme bağlanıyor. Daha sonra AB, Schengen vizesi diye bir engel çıkarıp, AB dışında kalan ülkelerden birliğe girişe adeta duvar örüyor. Türkiye, bu birlikle imzalanan protokolü ortaya koyup, "Benim vatandaşım Schengen'den muaf. Benden vize isteyemezsin" demiyor, taki 2007-2008 e kadar. Su an Avrupa Insan Haklarinda devam eden yaklasik 89 dava var. Bunun yaninda Disisleri Bakanliginin girisimleri. Arkadasim ben egitimimi Norvec ve Almanya da yaptim. 4 yil Bruksel de calistim... Biraz takip ediyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
uganda ve tanzanya da kapıda vize alınıyormuş..hamdolsun!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
KENYA NIN SUDAN IN BİLMEM NERENİN YOLLARINI YAPMAK İYİ DE ORALAR DÜNYA GELİR SIRALAMALARINDA KAÇINCI SIRADALAR? ORALARDA YAĞLI İŞLERİ AVRUPALILAR YAPIYOR PASTANIN BÜYÜĞÜNÜ ONLAR YİYOR ARTA KALAN UĞRAŞMAK İSTEMEDİKLERİ İŞLERİ DE BİZİM GİBİ GİRİŞİMCİ İŞADAMI!!! DOLU ÜLKELERE VERİYORLAR..HERŞEYİ ÇOK BİLİYORSUN YA BUNU DA BİLİRSİN...AYRICA ZENGİN ÜLKELERDE NEDEN İŞ YAPAMIYORUZ??? MADEM HÜKÜMETİN VİZE ÇALIŞMALARINI TAKDİR EDİYORSUN FRANSIZLAR BU ÜLKEYE KİMLİK İLE GİRİYOR BİZİ YÖNETENLERDE AMBARGO KAYACAĞIZ ŞUNU YAPACAĞIZ DİYE ATIP TUTYORLAR NEDEN VİZE KOYAMIYORLAR FRANSA YA??O ENGİN GÖRÜŞÜNLE BİZİ AYDINLATSANA Bİ ZAHMET...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kapıda vize alınanlarda eksik dediğiniz doğrudur. Tanzanya ve Uganda için kapıda 50 USD karşılığı vize alınabiliyor. Pasaportun yanında sarı humma aşı karnesinin olmasında fayda var, bazen sorabiliyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
3. Dunya ulkesiymis, kim gidermis. Kenya da yasiyorum. Is icin su an Sudan dayim. Kim gider dediginiz yerlerin yollarini sokaklarini Turkler yapiyor. Sudan oyle, Etopya oyle, Umman oyle, Tunus oyle Pakistan oyle... Kim gider dediginiz Venezuela nin bile elektrik dagitim ihalesini Karadeniz Holding aldi... Para boyle yerlerde kazaniliyor. Hukumetin bir cok yaptigi isi begenmiyorum ama en azindan vizelerin kaldirilmasi ile ilgili calismalari takdiri hak ediyor. Editor: listeniz eksik; kapidan vize alinabilecek benim bildigim iki ulke daha var: Uganda ve Tanzanya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
zambiya, sudan, umman a kapıda vize veriliyormuş..şükürler olsun, inşallah onlara da vizesiz gideceğimiz günleri görürüz... bu ülkelere vizesiz gitmek bu zamanda kime nasip ki?.. ne ilginç milletiz yaa :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
adı geçen coğrafyalarda ekonomik ve politik olarak ne kadar varız ona bakmak lazım. iş vizeye kaldıysa kapı komşumuz yunanistan bile yeşil pasaporta son zamanlarda vizeyi kaldırdı. diğer avrupa ülkelerine girebilmek için yaşanan kepazelikler devam ediyor. karşılıklılık ilkesini uygulamak neden bu kadar zor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ya bu ne kim gider bu ulkelere allah askına kim??????? ben gitmem siz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000