21 Haziran 2012, Perşembe 08:13:27

VİZE MUAFİYETİ GELİRSE İMZALARIZ

Türkiye, AB’nin Türkiye vatandaşlarına tamamen vize muafiyeti getirdiği takdirde, Geri Kabul Anlaşması’nın (GKA) TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilip resmen yürürlüğe gireceğine dair güvencesini bugün beyan edecek.Bu beyanı, Türkiye’nin AB Daimi Temsilcisi Selim Yenel Brüksel’de paraf edecek.
  • sadece helal olsun diyorum.yıllarca bize vizesiz istedikleri gibi geldiler gittiler bizim bi kentimiz büyüklüğündeki ülkelerile vizesiz işlem yaptılar.yapılan en doğru hareket bence tebrikler.
  • Bu iyi bir haber. Ancak vize muafiyetinin yürürlüğe girmesi için 2018den bahsediliyor; yani en az 5 yıllık bir vize çilesi söz konusu. Bu süre içerisindeki vize uygulamasında, uzun süreli ve çok girişli vize verilmesi için bastırılmalı. Yani 2013'te uzun süreli vize uygulamasına geçilmiş olunmalı ki bu 5 yıllık süreyi de bu şekilde maksimum düzeyde lehimize çevirmiş olalım.
  • helal olsun doğru duruş buna denir.
  • Yaşa Davutoğlu.

Türkiye paraf ile hiçbir resmi yükümlülük altına girmeyecek. Sadece vize muafiyetinin başlatılabilmesi için GKA hakkında iradesini ortaya koymuş olacak. Türkiye’nin parafıyla AB Konseyi de muafiyetle ilgili süreci en geç kasım ayında başlatacağına dair AB Komisyonu’nu yetkilendirecek. Bu süreç Kıbrıs Rum Kesimi’nin vetosuna da takılmayacak. Türkiye’ye vize muafiyeti için AB organlarında nitelikli oy yeterli olduğu için tüm üyelerin oyunu gerektiren oybirliği şartı aranmıyor. Bu arada GKA’ya, anlaşmanın Rumları da kapsadığına ilişkin özel bir ifade konduğu öğrenildi. Vize muafiyeti sürecinin başlatılmasında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile AB Komiseri Cecilia Malström arasında yapılan görüşmelerde, Davutoğlu’nun “karşılıklılık” ilkesine vurgu yapması da etkili oldu.

Davutoğlu’nun resti

Bakan Davutoğlu, AB yetkilisi Malström’e Konsey’e iletmesi için şu mesajı verdi: “Sayın komiser siz ne adım atarsanız bizden de onu görecekseniz. Söz verdiğinizde söz, yazılı taahhüt ile geldiğinizde yazılı taahhüt, eyleme geçtiğinizde eylem göreceksiniz. Sırbistan ve diğer ülkelerle üstelik AB’ye resmen aday statüsü bile olmamalarına rağmen vize muafiyeti başlatıyorsunuz, tam üyelik müzakereleri yürüten Türkiye’ye vizede ayak sürüyorsunuz.  Biz GKA’yı imzalar ve yürürlüğe koyarız. Ama vize muafiyeti süreci başlamadıkça bizden hiçbir adım göremezsiniz.”

VİZE MUAFİYETİ GELİRSE İMZALARIZ

Yorumlar

havacı ~ 12 yıl önce
sadece helal olsun diyorum.yıllarca bize vizesiz istedikleri gibi geldiler gittiler bizim bi kentimiz büyüklüğündeki ülkelerile vizesiz işlem yaptılar.yapılan en doğru hareket bence tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
traveller ~ 12 yıl önce
Bu iyi bir haber. Ancak vize muafiyetinin yürürlüğe girmesi için 2018den bahsediliyor; yani en az 5 yıllık bir vize çilesi söz konusu. Bu süre içerisindeki vize uygulamasında, uzun süreli ve çok girişli vize verilmesi için bastırılmalı. Yani 2013'te uzun süreli vize uygulamasına geçilmiş olunmalı ki bu 5 yıllık süreyi de bu şekilde maksimum düzeyde lehimize çevirmiş olalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aras ~ 12 yıl önce
helal olsun doğru duruş buna denir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
frequent flyer ~ 12 yıl önce
Yaşa Davutoğlu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000