19 Kasım 2010, Cuma 09:01:13

VİZE ÇİLESİ BAYRAMI ZEHİR ETTİ!

Bayram tatilini Avusturya ve Macaristan’da geçirmek için Münih Havaalanı’na giden işadamı üç Türk ailenin tatili zehir oldu.
  • Bende Tatilin ilk günü henüz hiç giriş-çıkış yapılmamış yeni çipli pasaportumun vizesi olan fransa schengeni ile macaristana gitmek için istanbul'dan münihe uçtum ve hiç bir soru dahi sorulmadan almanya'ya giriş yaptım. Bu da gösteriyor ki yapılan uygulama tamamen keyfi ya da yapılan haberde bir eksiklik veya yanlışlık var. Çünkü aynı gün muhtemelen aynı uçak veya yakın saatteki bir uçak ile seyahat etmiş olmalıyız. Ayrıca eski pasaportum ile de defalarca farklı vizelerle farklı ülkelere orjin ülkeye hiç uğramadan seyahat ettim ve problem yaşayabileceğim aklımın ucundan bile geçmemişti. Bundan sonra daha temkinli olmam gerekiyor sanırım.
  • sayin is adamlarina ve avukatlar cok iyi olmus . baska vizesiz gidilecek bayramini gecirecek ulke yok muydu illa almanya cok iyi olmus hemde avukatlar, simdi arasinlar haklarini insanhaklari savunucus u avrupa ulkesi almanyadan hadi bakalim buna benzer bir olay tr de olsa basarlardi yaygarayi .birdah soyleyeyim cok iyi olmus . siz almanlari bas ustu karsilayin tr de.
  • Hangi ğlkeden vize alırsan o ülkeden giriş yapmalısın. Ancak 2. girişi başka ülkeden yapabilirsin. Fakat şu gerçekki Almanya bu konuda çok katı ve acımasız....
  • Bakalım bunların bağlı oldukları odaların sesi çıkacak mı? Dünyayı ayağa kaldırmak gerekli ama nerede o millet? Bizi değiştirdiler, bambaşka birşey olduk. Ne itiraz ve ne protesto. Ne diyeyim?
  • ama unuttukları bırsey var tabıkıde.macaristan vizesi almaları kolay ve schengen verdıklerı ıcınde her ab ulkesıne girebilirler ancak bır sartla.once o ulkeye gırıs cıkıs yapmak zorundalar... ornegın ; yunan vızası almak cok daha kolay ama usenmeyıp edırneden gırıs yapıp bı kac saat takılıp cıkmaları gerekır.boylece donduklerınde ılk ucakla almanyaya gidip rahatca gırıs yaparlar.ızledıklerı yol yanlıstı.tuyo benden ;) hadı keyıflı tatıller
  • macar vizesini almak daha kolaysa macaristan'a gitmek için neden almanya'dan geçilmek isteniyor? avrupa'nın uygulamaları ortadayken bu koşullarda orada tatil yapmak isteniyorsa bunlara da hazır olunmalı. hoş bir durum değil ama abartmaya da gerek yok.
  • Arkadaslar vizeyi aldıgınız ulkeye ilk girisi yapma mecburiyetiniz yok..İstediginiz ulkeden girebilirsiniz ..Ornekleri bolca mevcuttur kendim dehil..almanyadan polonya....Bu aralar almanlar dıken ustunde terorist saldırı alarmından dolayı ondan dolayıdır yada bizimkiler sen beni tanıyormusun havasına girmislerdir veya ordaki polisin gıcıklıgıdr baska birsey olmaz... bu arada merak etmeyin bizim ulkedeki polislerde cok deport yapıyorlar :)
  • ve bir kac tane bardakci daha, yine basardi, SUC TURK POLISINDE ... Sizlere soyle diyebilirim hedef tek, yon bir olmazsa daha cok tokat yersin.
  • AB ve onlarin medenililigini her firsat ta ortaya atanlara bir ders. Ulkem karsi tepki verse yine ayni aydinlar hicde medeni degil hukumet diyenler yine onlar olur. Yikilan gurese doymaz misali,.... AB ayni sahislar (sevdiginden:)) kasap misali yerden yere caliyor hehehehe... Vize verse bile seni ulkeye almaz bu medeni ulkeler , iste medenilik soz verip tutmamaktir ....lol...:) maalesef medeni olamiyorum ben...
  • Biz Türkiyeye geliyoruz polis pasaport kontrolunda almanı sadece resmini bakıp gecin diyor,sıra bize geldimi en az 2-4 dakika sürüyor.Almanyaya geliyoruz alman poliside aynısını uyguluyor.Ha tamam alman polisi neyse diyelim ama niye bizim polis amirleri bu işkenceyi yaptırıyor?
İşadamı Yenal Kaya ve Almanya doğumlu eşi Belgin Kaya, PVC üretimi yapan Mehmet Eren ve eşi Tuğba Eren, avukat çiftler Adnan Gülbey ile Eda Gülbey, Münih Havaalanı sınır polisi tarafından havaalanından dışarı bırakılmadı. Münihli avukat Serdal Altuntaş, Türk işadamlarının pasaport kontrolünde polisin “Vizeyi niçin Macaristan’dan aldınız” sorusuna, “Almanya’dan vize almak çok daha zor olduğu için” yanıtı verdiklerini söyledi.  Üç Türk aile geceyi Münih Havaalanı’ndaki transit bölümde bankların üzerinde geçirdi ve ilk uçakla İstanbul’a gönderildi. Almanya Türk Toplumu Başkanı Kenan Kolat ve avukatın devreye girmesi de, üç işadamı ve eşlerinin geri gönderilmesini durduramadı. Münih İdari Mahkemesi yargıcı da olumsuz görüş belirtti.  Havaalanından geri çevrilen avukat çiftler Adnan Gülbey ve Eda Gülbey, “Eskişehir’de avukatız. 8 Avrupa ülkesine seyahat ettik. Böyle kepazelik yaşamadık. Bizimle adeta dalga geçtiler. Eşim sinir krizi geçirdi” dedi.
 
Dönüş biletleri vardı
 
Avukat Serdal Altuntaş, Schengen vizesi uygulamasının 12. maddesinin gezinin ilk hedefinin vize alınan ülke olduğu şartını koştuğunu, bu nedenle Alman sınır polisinin işadamlarını içeri bırakmadığını vurguladı. Havaalanından geri çevrilen avukat Adnan Gülbey, bu iddianın doğru olmadığını belirterek, şöyle konuştu: “Polis önce bizi vizenin sahte olduğu iddiasıyla tuttu. Sonra niçin buraya geldiğimiz üzerinde durdu. Biz de burdan Avusturya’ya ve oradan Macaristan’a geçmek istediğimizi, araç kiraladığımızı anlattık. Pazartesi günü de dönüş biletlerimiz var. Buna rağmen bırakmadılar.”

(Hürriyet)
VİZE ÇİLESİ BAYRAMI ZEHİR ETTİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bende Tatilin ilk günü henüz hiç giriş-çıkış yapılmamış yeni çipli pasaportumun vizesi olan fransa schengeni ile macaristana gitmek için istanbul'dan münihe uçtum ve hiç bir soru dahi sorulmadan almanya'ya giriş yaptım. Bu da gösteriyor ki yapılan uygulama tamamen keyfi ya da yapılan haberde bir eksiklik veya yanlışlık var. Çünkü aynı gün muhtemelen aynı uçak veya yakın saatteki bir uçak ile seyahat etmiş olmalıyız. Ayrıca eski pasaportum ile de defalarca farklı vizelerle farklı ülkelere orjin ülkeye hiç uğramadan seyahat ettim ve problem yaşayabileceğim aklımın ucundan bile geçmemişti. Bundan sonra daha temkinli olmam gerekiyor sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sayin is adamlarina ve avukatlar cok iyi olmus . baska vizesiz gidilecek bayramini gecirecek ulke yok muydu illa almanya cok iyi olmus hemde avukatlar, simdi arasinlar haklarini insanhaklari savunucus u avrupa ulkesi almanyadan hadi bakalim buna benzer bir olay tr de olsa basarlardi yaygarayi .birdah soyleyeyim cok iyi olmus . siz almanlari bas ustu karsilayin tr de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hangi ğlkeden vize alırsan o ülkeden giriş yapmalısın. Ancak 2. girişi başka ülkeden yapabilirsin. Fakat şu gerçekki Almanya bu konuda çok katı ve acımasız....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bakalım bunların bağlı oldukları odaların sesi çıkacak mı? Dünyayı ayağa kaldırmak gerekli ama nerede o millet? Bizi değiştirdiler, bambaşka birşey olduk. Ne itiraz ve ne protesto. Ne diyeyim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ama unuttukları bırsey var tabıkıde.macaristan vizesi almaları kolay ve schengen verdıklerı ıcınde her ab ulkesıne girebilirler ancak bır sartla.once o ulkeye gırıs cıkıs yapmak zorundalar... ornegın ; yunan vızası almak cok daha kolay ama usenmeyıp edırneden gırıs yapıp bı kac saat takılıp cıkmaları gerekır.boylece donduklerınde ılk ucakla almanyaya gidip rahatca gırıs yaparlar.ızledıklerı yol yanlıstı.tuyo benden ;) hadı keyıflı tatıller

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
macar vizesini almak daha kolaysa macaristan'a gitmek için neden almanya'dan geçilmek isteniyor? avrupa'nın uygulamaları ortadayken bu koşullarda orada tatil yapmak isteniyorsa bunlara da hazır olunmalı. hoş bir durum değil ama abartmaya da gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaslar vizeyi aldıgınız ulkeye ilk girisi yapma mecburiyetiniz yok..İstediginiz ulkeden girebilirsiniz ..Ornekleri bolca mevcuttur kendim dehil..almanyadan polonya....Bu aralar almanlar dıken ustunde terorist saldırı alarmından dolayı ondan dolayıdır yada bizimkiler sen beni tanıyormusun havasına girmislerdir veya ordaki polisin gıcıklıgıdr baska birsey olmaz... bu arada merak etmeyin bizim ulkedeki polislerde cok deport yapıyorlar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ve bir kac tane bardakci daha, yine basardi, SUC TURK POLISINDE ... Sizlere soyle diyebilirim hedef tek, yon bir olmazsa daha cok tokat yersin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AB ve onlarin medenililigini her firsat ta ortaya atanlara bir ders. Ulkem karsi tepki verse yine ayni aydinlar hicde medeni degil hukumet diyenler yine onlar olur. Yikilan gurese doymaz misali,.... AB ayni sahislar (sevdiginden:)) kasap misali yerden yere caliyor hehehehe... Vize verse bile seni ulkeye almaz bu medeni ulkeler , iste medenilik soz verip tutmamaktir ....lol...:) maalesef medeni olamiyorum ben...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Biz Türkiyeye geliyoruz polis pasaport kontrolunda almanı sadece resmini bakıp gecin diyor,sıra bize geldimi en az 2-4 dakika sürüyor.Almanyaya geliyoruz alman poliside aynısını uyguluyor.Ha tamam alman polisi neyse diyelim ama niye bizim polis amirleri bu işkenceyi yaptırıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000