12 Nisan 2012, Perşembe 16:36:11

VERGİ ARTIRILDI İSYAN BAYRAĞI AÇILDI

İspanyol hükümeti, ekonomik krize karşı aldığı önlemler kapsamında, havayolu şirketlerine uygulanan havaalanları vergisini artırırken, turizm sektörü çalışanları bunun yılda 2,87 milyon daha az turistin seyahat etmesine neden olacağını savundu...
İspanya'daki hava taşımacılığın yüzde 72,8'ine karşılık gelen Madrid,  Barcelona, Mallorca, Malaga, Büyük Kanarya, Alicante ve Güney Tenerif havaalanlarındaki vergilere getirilen ortalama yüzde 19 oranında zam tepki aldı.  Vergiler en çok Barcelona El Prat (yüzde 53,6) ile Madrid Barajas (yüzde 50,3)  havaalanlarına getirildi.

İspanya'da turizm sektöründe faaliyet gösteren işadaamlarının örgütü Exceltur yaptığı yazılı açıklamada, havaalanları  vergilerindeki artışının, İspanyol ve yabancı turist dahil bir yılda toplam 2  milyon 870 bin kişinin daha az uçak seyahati yapmasına ve sektörde 1 milyar 636  milyon avroluk zarara neden olacağını savundu.
        
'Turizmin, İspanyol ekonomisinin lokomotifi olduğunu' belirten Exceltur, mevcut küresel kriz ortamında petrol fiyatlarındaki artışın da etkisiyle  uçakların daha az turist taşıması yönündeki öngörülerin zaten turizm sektörünü  yeterince endişelendirdiğini kaydetti. Verilen bilgilerde, uçak tarifelerinde  ortalama yüzde 18,9'luk artış beklendiği de hatırlatıldı.
         
Exceltur, İspanyol hükümetine yaptığı uyarıda, İspanya destinasyonundan çıkanların Türkiye, Mısır, Fas ve Yunanistan gibi diğer ülkelere yönelebileceğini belirtti. (thelira)
VERGİ ARTIRILDI İSYAN BAYRAĞI AÇILDI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000