06 Aralık 2011, Salı 17:01:35

VE USAŞ GİTTİ...

Gate Gourmet Participations Usaş’ın yüzde 56.25’ini 61.42 milyon liraya Turkraft’a satma konusunda anlaşmaya vardı...
  • Böylece bir dev şirket daha lokantacılara yer açılması için sektörü terk etti. Ne üzücü. Bir dünya devi ikram kuruluşu gidiyor yerine lokantacı geliyor.
 Işıklar Holding‘in patronları, uçaklara ikram servisi veren Usaş Uçak Servisi‘nin çoğunluk hisselerini Gate Gourmet Participations‘tan satın aldı.
 
Temmuz ayında Usaş’taki yüzde 56.25 hissesinin üçüncü kişilere satmak için karar aldığını duyuran Gate Gourmet ile Turkraft Holding (Turkraft) arasında 6 Aralık tarihinde hisse alım-satım sözleşmesi imzalandı.
 
Açıklamada, “Bu sözleşme çerçevesinde yine 6 Aralık 2011 tarihinde bahsi geçen paylar 61.4 milyon Türk Lirası bedel karşılığında Gate Gourmet tarafından Turkraft’e devredilmiştir. Bu çerçevede 6 Aralık 2011 tarihi itibariyle Gate Gourmet’in mülkiyetinde Şirketimiz sermayesini temsil eden herhangi bir pay bulunmamaktadır” denildi.
 
Hisse devir sözleşmesi sonrası Işıklar Holding‘in yönetim kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık, Uğur Işık, Sırrı Gökçen Odyak ve Sebahattin Levent Demirer A grubu, Ahmet Çevirgen, Ahmet Lütfi Göktuğ ve Volkan Girişken ise B Grubu hisseleri temsilen yönetime seçildi.
 
Işıklar Holding, döküm, enerji, çimento torbası, kiremit gibi sanayi sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Holding’in İMKB’de işlem gören üç şirketi var: Çemaş Döküm, Işıklar Yatırım Holding ve Metem Enerji.
 
ÇAĞRI BEKLENTİSİ HİSSEYİ ZIPLATTI
 
Şirketin çoğunluk hisselerinin devredilmesi nedeniyle çağrı yükümlülüğü bulunuyor ancak çağrıya ilişkin plan KAP açıklamasında yer almadı. Hisse başına 3.1925 TL fiyat üzerinden gerçekleşen işlem sonrası, çağrı beklentisiyle Usaş günü yüzde 7.78′in üzerinde yükselerek 2.91 TL’den tamamladı.
 
Yüzde 43.75 hissesi İMKB’de işlem gören Usaş‘ın internet sitesinde ise ilginç bir not düşülmüş: “Bugün gelinen noktada USAŞ’ın aktif faaliyeti bulunmamaktadır ancak güçlü finansal yapısıyla ortaklarının menfaatine olacak her türlü yeni faaliyet alanları ve uygun yatırım arayışları sürmektedir” (ekonometre)
VE USAŞ GİTTİ...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Böylece bir dev şirket daha lokantacılara yer açılması için sektörü terk etti. Ne üzücü. Bir dünya devi ikram kuruluşu gidiyor yerine lokantacı geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000