27 Aralık 2011, Salı 13:20:44

VATANDAŞIN İLGİNÇ TEPKİSİ

Gazipaşa - Alanya arasını 20 dakikaya düşürecek duble yol inşaatında ilginç bir olay yaşandı.
  • Bizimde Pendik sabiha gökçen yapılırken o alanda bulunan yerimiz için ilk önce Botaş sahip çıkmış ve mahalli bir gazeteye ilan vermiş tabiki haberimiz olmadığı için arazi için sanıyorum Pendik Zıraat bankasına 1 TL bedel yatırmışlar ve haberimiz olupta Botaşa gittiğimizde itiraz süreniz bitti diyerek bilgi bile vermediler. Burada da Alanyada da yanlış bir şeyler oluyor. Devlet kimin yanında anlayamadım.
İstimlak bedeli konusunda kendisine yardımcı olunmadığı için dava açtığını söyleyen Avara "Dava bitinceye dek yolu açmayacağım. Çevredeki araziler istimlak edilirken dönümüne 22 bin lira ödediler ama benim arazimi dönümü 11 bin liradan almak istediler. Ben hakkımı arıyorum" dedi. Şantiye Şefi Yadigar Aydın ise "Dava sürüyor, vatandaş haklı, yapacak bir şey yok" dedi.

2011’in en çok konuşulan konularından biri de, Oba’daki arazisinin üzerinden yol geçtiğini savunarak çift şeritli yolu trafiğe kapatan vatandaşın bu ilginç eylemi olmuştu.

Alanya'nın Oba beldesinde ikamet eden Hasan Okşar adlı vatandaş, kendisine ait taşınmaza kamulaştırılmadan yol açıldığı, yeşil alan ve çocuk parkı yapıldığı gerekçesiyle 2005 yılında Oba Belediyesi'ne dava açtığını belirterek herhangi bir istimlak bedeli ödenmeden yapılan uygulamadaki hataların giderilmesini istemişti.
Okşar'ın 6 yıldır süren hukuk savaşı sonucunda ise mahkeme, davacı Hasan Okşar'ı haklı bularak yol olarak kullanılan taşınmazın kendisine ait olduğuna ve iadesine karar verdi.

Hasan Okşar adlı vatandaş baktı ki mahkeme kararı uygulanmıyor, kendi göbeğini kendisi kesmeye karar verdi ve yolu tel örgülerle kapatarak hakkını istedi.
Devreye Alanya Kaymakamı, Alanya Belediye Başkanı, hatta siyasi otorite bile girdi ama isyanında haklı olduğunu savunan vatandaş, Obagöl bölgesinin en işlek yolunda trafiği engelleyen tel örgüleri kaldırmayacağını açıkladı.

Kendisine başka bir bölgeden arazi verileceği söylenen vatandaşa yeni bir arazi verildi mi, yoksa bu iş sürüncemeye mi bırakıldı bilinmez ancak Oba’da yolu kapatan Hasan Okşar’dan feyiz alan adaşı Hasan Avara adlı bir başka vatandaş, geçtiğimiz hafta AK Parti İlçe Teşkilatı’nın inceleme yaptığı 14,2 kilometrelik Alanya Gazipaşa yolunu, arsasından istimlak yapılmadan yol geçtiğini iddia ederek tel örgü ile kapattı.

30 milyon TL’lik yolda çalışan işçilerin şaşkın bakışları arasında yolu tel örgü ile kapatan Hasan Avara, “Hakkımı sonuna kadar arayacağım, arsam iki yıldır karayolları ile mahkemelik” dedi.

Kısım kısım araç trafiğine açılan yeni yolda devam eden yol yapım çalışmaları ise tel örgü eylemi nedeniyle durduruldu.

3,5 dönümlük arsasının iki yıldır karayolları ile mahkemelik olduğunu belirten arsa sahibi Hasan Avara, “Alanya’da oturuyorum. Arsamdan yol geçtiğini ise köyde yaşayan ailemden öğrendim. Arsamın bir kısmını ekiyordum. O alana da moloz dökmüşler. Bana herhangi bir istimlak bedeli ödenmedi. Ayrıca, arsamın hemen yanındaki arazilerin 1 dönümüne 22 bin TL istimlak bedeli ödenirken, bana 11 bin TL önerildi. Ben de hakkımı aramak için adalete başvurdum. Mahkeme sonuçlanıncaya kadar tel örgüleri kaldırmayacağım” diye konuştu.

Yolun trafiğe kapandığını öğrenerek olay yerine gelen Şantiye Şefi Yadigar Aydın ise mahkemenin iki yıldır devam ettiğini, vatandaş izin vermezse yapacak bir şeylerinin olmadığını söyledi.

Ortada Gazipaşa Havalimanı ile Alanya arasını 20 dakikaya düşürecek 14,2 kilometrelik bir yol, 30 milyon TL’ye mal olacak devasa bir proje var.

(Yenialanya.com)

VATANDAŞIN İLGİNÇ TEPKİSİ

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Bizimde Pendik sabiha gökçen yapılırken o alanda bulunan yerimiz için ilk önce Botaş sahip çıkmış ve mahalli bir gazeteye ilan vermiş tabiki haberimiz olmadığı için arazi için sanıyorum Pendik Zıraat bankasına 1 TL bedel yatırmışlar ve haberimiz olupta Botaşa gittiğimizde itiraz süreniz bitti diyerek bilgi bile vermediler. Burada da Alanyada da yanlış bir şeyler oluyor. Devlet kimin yanında anlayamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000