04 Mart 2013, Pazartesi 09:55:18

VALİ AL'DAN HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Aydın Valisi Kerem Al, Aydınlı işadamlarının en fazla talepte bulunduğu havalimanı için kendisinin de çalışmalar içinde olduğunu ve Aydın’ın bu haklı talebinin yerine getirilmesi için çalıştığını belirtti.

Aydın’da ilçe ve belde gezilerine devam eden Vali Kerem Al, bu hafta Köşk İlçesi’ni ziyaret ederek İlçe Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’in makamında ilçe protokolü ve işadamları ile bir araya geldi. İlçenin sorun ve talepleri ile ilgili toplantıya katılanlardan bilgi alan Aydın Valisi Kerem Al, ilin gelişip kalkınması için devlet olarak ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Toplantıya katılanlardan Köşklü Aydın İl Genel Meclisi Üyesi ve aynı zamanda Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi olan Cengiz Ülgen, ilin gelişmesi için Aydın’ın yarım asırlık hayali olan Çıldır Havalimanı'nın bir an önce uçuşlara açılmasını talep etti. Ülgen, “Aydın büyükşehir oluyor. İlde her geçen gün seracılık faaliyetleri artıyor. Köşk İlçemizde önemli bir bölüm organize sera bölgesi ilan edildi. Yaşanan bu gelişmelerle birlikte Aydın’ın havalimanına olan ihtiyacı her geçen gün daha da artıyor. Vatandaş, işadamı, üretici ve sivil toplum örgütü temsilcisi olarak bu talebimizi yineliyoruz” diyerek Aydın Valisi Kerem Al’dan Çıldır Havalimanı’nın bir an önce uçuşlara açılması konusunda yardım istedi.

“HAVALİMANI AYDINLININ KIZIL ELMASI OLDU”

Aydınlıların ve özellikle işadamlarının son yıllardaki en önemli taleplerinden birinin Havalimanı olduğunu ve İl genel Meclisi Üyesi ve Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi olan Cengiz Ülgen’in yinelediği bu talebin haklı bir talep olduğunu belirten Vali Kerem Al, “Aydın Çıldır Havalimanı Aydınlıların adeta ‘Kızıl Elması’ oldu. Bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor. Pistin biraz uzatılması halinde bu talep gerçekleşecek. Biz de bu yönde uğraş veriyoruz” dedi.

VALİ AL'DAN HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000