15 Şubat 2012, Çarşamba 11:30:14

UYGUR ACUNER ÇARKETTİ!

Yeni bir havayolu şirketi kurmak için yaklaşık altı ay önce kolları sıvayan Uygur Acuner, bu kararından vazgeçti. Şirkete alınan tüm personelin işine son verildi. İşte ayrıntılar...
  • Birgün bana kiralık kargo uçağı lazımdı ibrahim Uygur acuner beyle ozaman tanıştım. Uçak var dedi görüşelim dedi görüştük anlaştık 300 bin TL kadar ödeme aldı 2 saate uçak hazır dedi ve birdaha kendisinden haber alamamıştım. Mahkemeye icraya vermiştim kazandım davamı ama paramı alamadım kendisinden üzerinde birşey olmadığı için davamız hağla devam ediyor icrada şimdi vefatını öğrendim üzüldüm allah mekanını cennet İhsan eylesin
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Aylardır aynı binada çalışıyoruz havayolu için hemen hemen her departmana.... alınan kişileri görmedim. Kabin ve ticaret dışında kimse yoktu hala da yok... Sanki insanları ofislere doldurmuşlar üzerlerine gaz bombası atmışlar gibi davranmayın. havayolu başka diyor motor bakım başka diyor. Atla deveyi birbirinden ayırmayı bilmiyor musunuz?
  • teoman borclarini ödedi mi ki. kocum teoman ile gördün mü olmaz....
  • Tam bir fiyazko
  • Bana göre haber yaparken konuyu bilmeli araştırmalı doğrusunu yazmalı. yoksa haber olsun diye yazılan haber okuyucuları için magazinden başka birşey değildir. oysa HABER okuyucuları doğru olarak bilgilendirmek için yapılanıdır. bence bu sadece magazin.
  • Arkadaşlar,5 yıldır sektörün içerisindeyim,ve en az 15 senelik sektörde geçmişi olan insanlarla beraber Aralık ayında çağırıldık,at hırsızları diye tabir edildiler ama aldırmamıştık,fakat ne şirkete girişimiz yapıldı nede maaşımız verildi ocak ayında aldık başımızı çektik gittik parası yok pulu yok iş yapmaya kalkıyor vecihi gibi uç hayaller kuruyordu yaşlılık böyle olsa gerek zaten burdanda okursa eğer bu yorumumu kim olduğumu çok iyi bilecektir,kendisine dava açıyorum hakkım neyse alıcam SGK da dahil olmak üzere
  • Sir sen sadece yanindeki elemanlar kadar iyi olursun yaninda laurel & hardy gibi degil
  • Hani Temel Kotil gelmisti yanina ver Soz vermisdi? falan filan Sen mi Gonderdin veya onlar mi Gitti! tabii ki senin adamlarinla havacildan bilmiyen alirsan boyle olur herkes masa kavgasi etmisdi onlar sana destek olsun simdi bu dunyada 2 yuzlu olmas sonradan ortaya cikar baskasinin hakinş ye ve bana bir sey olmaz diye dusun al sana oldu sen mi kazik yedin veya sen mi yedirdin baskasina kazik
  • Bu sefer de kurban Rizdenmi seçildi. Bu Rizeli kim arkadaşlar. Bilen varsa ismini ve kimin nesi olduğunu kamuoyuna açıklarmısınız. Ben ona bir damacana buz gibi su göndereğimde içsin belki yüreği serinler.
Uygur Acuner tarafından kurulacak olan şirket kurulmayacak. Geçen yıl Temmuz ayında İstanbul Güneşli’de tutulan binada alt yapı çalışmalarına başlanan şirket için çok sayıda eleman işe alınmış ve kuruluş için start verilmişti. Kabin Hizmetleri dahil hemen hemen her departmana personel alınarak işsiz havacılık çalışanlarına yeni bir umut kapısı haline gelen Uygur Havayolları bu umutları boşa çıkarttı. 5 uçaklık bir filo ile özellikle Dubai merkezli uçuşlar yapılacağı iddia edilen şirketin kurulamayacağı Uygur Acuner tarafından AirportHaber’e açıklandı.

Uygur Acuner; “Ben burada havayolu kurmak için start  vermedim. Daha öncede sana söylediğim gibi ama bu demek değil ki havayolu kurmayacağım. Piyasadan uzak kaldığım sürede neler olup bittiğini anlayıp daha sağlam girmek adına motor havuzu ile başladım. Aldığım adamlar hiçbiri havacılık sektöründen değil. Ama herkes “ben varım” diye havayolu kuruyor diye gelen giden konuşan dedikodu yapanlar çok oldu. Tabii ki daha önceki yaptığım hataları yapmamak adına bu adamlardan da performans alamadığım için hepsini işten çıkartıp yeni hazırlıklar içindeyim havayolu için daha hiçbir adım atmadım ama kimse diyemez ki Uygur havayollarında şu zararlı işi yaptı diye MNG,Kuzu hangisi kötü durumda hepsinin temelini ben attım. Buna itirazı olan varsa lütfen aracı ol .inşallah kuracağım hava yolu şirketi için mutlaka sana bilgi verip adım adım ilerleyeceğim” dedi.
 
Uygur Acuner’in bu açıklamasıyla yeni şirketin kurulması başka bahara kaldı. Çalışanların işine de son verildi. 

Haberimizden sonra Uygur Acuner'in şirketinden şu açıklama geldi.

 

 KAMUOYUNA DUYRULUR

 04.08.2011 Tarihinde kurulmuş olan, hissedarı aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı olduğum ELM HAVACILIK TİCARET ANONİM ŞİRKETİ’nin hakkında basında yer alan, havayolu kurma vaadiyle personel istihdam edildiği ve bu personelin tümünün iş akitlerinin geçtiğimiz günlerde fesih edildiğine dair iddialar asılsızdır.

ELM Havacılık, “Motor Havuzu” diye adlandırdığımız bir motor- bakım- tedarik aracı firmasıdır. Şirketimizin misyonu, bulunduğumuz coğrafyada çalışan ve portfolyomuzda yer alan müşterilerimizin motor bakım zamanlarını takip ederek bakım zamanı gelen motorlar için ilgili motor bakım merkezlerinden bakım randevuları almak ve motor bakım süreci boyunca uçakların uçuş operasyonuna devam edebilmesi için motor kiralama hizmeti vermektir. Hedef kitlemize sunduğumuz bu hizmetin amacı, teknik ihtiyaçlarını karşılama imkânına sahip olmayan havayollarının, zaman tasarrufu sağlayarak para kaybetmelerini önlemektir. ELM Havacılık’ta “Motor Havuzu” için istihdam edilen personel, havacılık camiasının dışında ki iş kollarından seçilmiştir. Yabancı dilleri, pazarlama sektöründeki tecrübeleri dikkate alınarak özenle seçilmiş olunan personelimize teknik eğitim verilmiştir. Eğitimi müteakiben 5 aylık çalışma süresinin sonunda kendilerinden yeterli verim alınamadığı gözlenmiş bu sebeple de iş akitleri, ihbarlı olarak fesih edilmiştir.

Basında “Uygur Havayolları” adıyla haberi yapılmakta olunan havayolu, ELM HAVACILIK TİCARET ANONİM ŞİRKETİ dışında yer alan, şahsıma ait, halen üzerinde çalışılan bir projedir. Bu projeyle ilgili altyapı çalışmaları devam etmekle birlikte bu çalışmaları benimle beraber yürüten personel, ELM HAVACILIK çatısı altında hâlihazırda görevlerini icra etmektedirler. İnandığım, hayalimi gerçeğe dönüştürmek için zamana bıraktığım, havayolu projesi, motor havuzundan bağımsız, farklı bir yapılanmadır. Hata yapmamak adına devletimizin ve kanunlarımızın öngördüğü şekilde vakur ve emin adımlarla kurulması planlanan havayolu için çalışmalarımız devam edecektir.

Şartlar olgunlaştığında, havayolu için resmi adımları atarak gereken basın açıklamasının yapılanacağını beyan eder, asılsız haberlerle kamuoyunun meşgul edilmesinin havacılık sektörüne zarar verdiğini hatırlatırım.

İbrahim Uygur Acuner
ELM HAVACILIK TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
Yönetim Kurulu Başkanı

Editör Notu : AirportHaber'in haberinden sonra gönderilen bu açıklamada haberimizin bazı bölümleri inkar edilmiş olsa bile haberimizin tüm içeriği kabul edilmiş oldu. Bazı kelime oyunları ile kamuoyu yanıltılmak istense bile yayınlanan haberimizle alakalı tüm belge ve bilgiler mevcuttur. 

 
©Airporthaber.com
UYGUR ACUNER ÇARKETTİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Bülent ~ 3 yıl önce
Birgün bana kiralık kargo uçağı lazımdı ibrahim Uygur acuner beyle ozaman tanıştım. Uçak var dedi görüşelim dedi görüştük anlaştık 300 bin TL kadar ödeme aldı 2 saate uçak hazır dedi ve birdaha kendisinden haber alamamıştım. Mahkemeye icraya vermiştim kazandım davamı ama paramı alamadım kendisinden üzerinde birşey olmadığı için davamız hağla devam ediyor icrada şimdi vefatını öğrendim üzüldüm allah mekanını cennet İhsan eylesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cabbar ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Aylardır aynı binada çalışıyoruz havayolu için hemen hemen her departmana.... alınan kişileri görmedim. Kabin ve ticaret dışında kimse yoktu hala da yok... Sanki insanları ofislere doldurmuşlar üzerlerine gaz bombası atmışlar gibi davranmayın. havayolu başka diyor motor bakım başka diyor. Atla deveyi birbirinden ayırmayı bilmiyor musunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
teoman borclarini ödedi mi ki. kocum teoman ile gördün mü olmaz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 8 yıl önce
Selam dostum, bu adamın bana bir dünya borcu var ve hiçbir şekilde ulaşamıyorum. Lütfen biri bana allah için yardımcı olsun ve bu adamın sadece tc kimlik numarasını versin... Yc kimlik numarasını buşduğumda bütün adresleri çıkacak ve yasal yollara başvuru yapma imkanım olacak.
Misafir ~ 12 yıl önce
Tam bir fiyazko

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bana göre haber yaparken konuyu bilmeli araştırmalı doğrusunu yazmalı. yoksa haber olsun diye yazılan haber okuyucuları için magazinden başka birşey değildir. oysa HABER okuyucuları doğru olarak bilgilendirmek için yapılanıdır. bence bu sadece magazin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar,5 yıldır sektörün içerisindeyim,ve en az 15 senelik sektörde geçmişi olan insanlarla beraber Aralık ayında çağırıldık,at hırsızları diye tabir edildiler ama aldırmamıştık,fakat ne şirkete girişimiz yapıldı nede maaşımız verildi ocak ayında aldık başımızı çektik gittik parası yok pulu yok iş yapmaya kalkıyor vecihi gibi uç hayaller kuruyordu yaşlılık böyle olsa gerek zaten burdanda okursa eğer bu yorumumu kim olduğumu çok iyi bilecektir,kendisine dava açıyorum hakkım neyse alıcam SGK da dahil olmak üzere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sir sen sadece yanindeki elemanlar kadar iyi olursun yaninda laurel & hardy gibi degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hani Temel Kotil gelmisti yanina ver Soz vermisdi? falan filan Sen mi Gonderdin veya onlar mi Gitti! tabii ki senin adamlarinla havacildan bilmiyen alirsan boyle olur herkes masa kavgasi etmisdi onlar sana destek olsun simdi bu dunyada 2 yuzlu olmas sonradan ortaya cikar baskasinin hakinş ye ve bana bir sey olmaz diye dusun al sana oldu sen mi kazik yedin veya sen mi yedirdin baskasina kazik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu sefer de kurban Rizdenmi seçildi. Bu Rizeli kim arkadaşlar. Bilen varsa ismini ve kimin nesi olduğunu kamuoyuna açıklarmısınız. Ben ona bir damacana buz gibi su göndereğimde içsin belki yüreği serinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000