12 Ekim 2009, Pazartesi 07:22:18

Usta için uçak kaldırılacak

Türk sinema tarihine “yakılan film” olarak geçen “Yorgun Savaşçı” filminin ünlü yönetmeni Halit Refiğ, İstanbul'da bir süredir tedavi gördüğü hastanede öldü...

Bu yıl 46'ncısı gerçekleştirilen Altın Portakal Film Festivali'ne katılan sanatçıların ünlü yönetmen Halit Refiğ'in cenazesine katılmak için İstanbul'a dönme kararı alması, festivali riske soktu. Festivalin sönük geçmesinden endişe eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın Salı günü Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu'ya defnedilecek Refiğ'in cenazesine katılmak isteyen sanatçılar için özel uçak kiralanacağını açıkladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Altın Portakal Film Festivali etkinlikleri kapsamında festivalin yaratıcısı Büyükşehir eski Belediye Başkanı Dr. Avni Tolunay'ın mezarını ziyaret etti. Mezara çelenk bırakan Akaydın, elindeki karanfilleri de mezarın üzerine koyarak saygı duruşunda bulundu. Tolunay'ın festival adına çok önemli işler yaptığını söyleyen Akaydın, “Antalya'nın gurur duyduğu bir belediye başkanı. Onu unutmamız imkansız. Nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun” dedi.

Ziyaretin ardından festivale ilişkin soruları yanıtlayan Akaydın, ünlü yönetmen Halit Refiğ'in yaşamını yitirmesinden dolayı çok büyük üzüntü içinde olduklarını söyledi. Bu vefatın tüm sanat camiasını derinden etkilediğini dile getiren Akaydın, “1964 yılında Gurbet Kuşları filmiyle ilk Altın Portakal Ödülü'nü kazanan yönetmenizi kaybettik. Bugün Tolunay'ı sanatçılarımızla beraber ziyaret edecektik, fakat kendileri derin bir üzüntü içinde. Bazı sanatçılar da cenazeye gidecek, bunu anlayışla karşılıyoruz” dedi.

Hürriyet

Usta için uçak kaldırılacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000