19 Ocak 2009, Pazartesi 10:46:00

ÜLKEDEKİ GÜNDEM KAHRAMAN PİLOT...

US Airways'e ait yolcu uçağını Hudson nehrine sorunsuz bir şekilde indirerek 155 yolcunun hayatını kurtaran kaptan pilot Sullenberger, ülkede kahraman ilan edildi ve tüm yaşamı bir roman gibi incelenmeye başlandı.
  • Sullenberger'ler her havayolunda bulunması gerek.Ucmaya bır sanat gibi bakıyor.Gercek sanatcı olan ıcınde ortaya koydugu eser önemlıdır .. ve o eserlerle anılırlar... UNUTULMAZLAR....

İşte o pilotun yaşamı ve kaza sonrası yaşadıkları...

Pilot Sullenberger 14 yaşında pilot lisansı aldığı Havacılık Akademisinde En İyi Pilot seçilmişti ve tüm hayatını US Airways’in 1549 sefer sayılı uçağını kritik durumundan kurtaracak tecrübeyi kazanmaya adadı.

Havacılık Akademisinde Savaş Jetleri uçuran, hava felaketlerini araştıran, planör eğitmenliği yapan ve kriz durumunda kokpit ekibinin davranış psikolojisi konusunda eğitim alan pilot Sullenberger, birikimini en iyi şekilde kullanmayı başardı. Şartlar onu Hudson Nehri üzerinde zor bir karara ittiğinde, bir pilot için en zor şey olan o anonsu yapmak zorunda kaldı.

“Çarpmaya hazırlıklı olun!!

1549 sefer sayılı uçağın 150 yolcusu söyleneni yaparak, kendilerine gösterilen güvenli pozisyonda sakince beklediler.

KAZA SONRA TEBRİKLER VE ÖDÜLLER BİTMEK BİLMEDİ
 
Cuma günü 57 yaşındaki pilot President George W. Bush’tan bir tebrik telefonu aldı.
Telefonu açan eşi onun New York’ta olduğunu ve birkaç gün daha eve dönmeyeceğini söyledi.
Vali Michael Bloomberg pilota şehrin anahtarını vereceğini açıkladı.
Kongre pilota özel bir pirim ödemek için görüşmeler yapıyor.
Eyalet valisi bir gönüllünün Sullenberger’ın heykelini yaptırmak için 10000 dolar ödemeyi teklif ettiğini açıkladı.
Eşi Lorraine Danville’deki evlerinin bahçesinde ısrarlı gazetecilere şunları söyledi; “Benim tanıdığım Sully; uçmayı sanat olarak gören pilotların pilotudur. Kontrollü ve profesyoneldir. Onun nasıl bir reaksiyon vereceğini her zaman biliyordum. Yani benim için beklenmedik bir durum değil bu.”us airways

Sullenberger Dallas’ın bir saat kadar kuzeyinde Denison Texas’ta büyüdü. O bölgedeki insanlar 15 yaşında zirai mücadele uçaklarıyla yaptıkları uçuşlar tüm yerel gazetelerde yer aldığı için Sullenberger’i yakından tanıyorlar. Kız kardeşi çocukken uçak maketleri yapan Sully’nin pilotların yüzündeki en ufak noktaya kadar tüm detayları özenle boyadığını anlatıyor. Hava Kuvvetlerine 1973’ten 1980’e kadar hizmet veren Sullenberger F-4 Phantom II savaş uçaklarıyla uçtu. Hava kuvvetleri Sullenberger’in Avrupa ve Pasifik’te bir uçuş lideri olduğunu, Nevada’da savaş oyunu denemeleri yaptığını bildirdi. 1980’de daha sonra US Airways tarafından satın alınan bir şirkette ticari pilot oldu. Olaylı uçuş sırasında Sullenberger ile birlikte kokpitte 49 yaşındaki yardımcı pilot Jeffrey Skiles vardı. Onun hayat hikayesinde de benzer noktalar var. Skiles'ın babası 15 yaşından beri uçtuğunu, 26 yıldır US Airways’te görev yaptığını söyledi. Sullenberger iki yıl önce California’da bir danışmanlık şirketinde Güvenlik Rehabilitasyonu Yöntemleri eğitimi vermeye başlamıştı. Verdiği eğitim ticari havacılığın ultra güvenli dünyasından şirketlere en son güvenlik yöntemlerini ve eskilerin güncellenmesini kazandırıyordu.

O gün Sullenberger ve diğer 154 kişinin hayatı pilotların uzmanlığına bağlıydı. Kuş sürüsünün arasına giren uçağın ikiz motorlarının her ikisi de içine giren kuşlar nedeniyle infilak edince Sullenberger motorsuz kalan uçağın nasıl ve nereye inebileceğini düşünmeye başladı. 

Suya inen uçaktan sırayla indirilen 150 yolcu ve 4 kişilik ekibin ardından uçağı en son terk eden pilot, dışarıya çıktığında da diğerleriyle birlikte salda yerini aldı. Geçen bir tekneden atılan bıçakla salın uçakla bağlantısını kesen de yine sorumluluğunu sonuna dek bırakmayan pilot Sullenberger'di. Yolcular sallardan tek tek teknelere alındılar. Salı en son terk edenler uçağın iki pilotu Hood ve Sullenberger oldu. Yolcuların ısrarına rağmen pilotlar salı en son terk eden olacaklarını kesin bir dille ifade ettiler. Çünkü bu bir gelenekti; kaptan denizde de havada da kaptandı ve uçağını, gemisini en son terk eden kaptan olmalıydı.

ÜLKEDEKİ GÜNDEM KAHRAMAN PİLOT...

Yorumlar

IDAA ~ 15 yıl önce
Sullenberger'ler her havayolunda bulunması gerek.Ucmaya bır sanat gibi bakıyor.Gercek sanatcı olan ıcınde ortaya koydugu eser önemlıdır .. ve o eserlerle anılırlar... UNUTULMAZLAR....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000