02 Ağustos 2015, Pazar 10:18:40

Ucuz uçak bileti hayal değil!

Ucuz bilet için erken rezervasyonun en etkin yöntem olduğunu dile getiren araştırmacılar, özellikle yaz dönemi için yirmi hafta öncesinden bilet arayışına girilmesi konusunda uyarıyor.
  • Saw-Abd = tek kişi gidiş = 88TL Aynı gün; Abd-Saw = tek kişi gidiş =155TL ???
  • Goudsche kaasje, thy da bilet € 132 ama transavia daha ucuz €100. Antalya ve istanbula uçuşlar var.
  • türkiye son dakikacıymış. kamu hariç özelde hangi kurumda senelik iznime kesin belirlenen gün çıkabiliyorsunuz???? önceden bilet almayı herkes bilir,ama kodaman amirin umurunda mı senin taban fiyattan aldığın bilet? önce en düşük kademe de dahil her çalışanın özel hayatına saygı gösterin, belirlediği tarihte çıkacağı garantisi verin sonra bak bakalım son dakıkacımıyız? işyerlerindeki istisna durumları çıkarıyorum. elin Avrupalısının 2 sene sonra nereye gideceği bile belli.
  • Ucuz bilet yoktur arkadaş, iptal ve değişikşik hakkı elinden alınmış bilet vardır:)
  • izmir atinayı 90 liraya istanbul los angelesı git gel 1068 liraya alıyoruz bu fiyatlar mı ucuzmuş ? türkiyeden ingiltereye easyjet thomson thomascook uçuyorken 300 euroya ucuz demek komik olmuş. izmir londra 100 lira her zaman.
  • Kurbana daha çok var ama thy çok yaşa. Fiyat uygun en kisa zamanda Amsterdam dan geliyorum
  • izin garanti degil ne yapacaksin son dakikaya mahkum ediliyorux
  • alisabildik bilinen bir yazi devamli ucanlara yonelik bir yazi degil.ayrica tamamiyla yanlis yönlendîrîliyor yolcuyu bu yazi'fiatlar ucmus 297 euro diyor bu ucuz fiatmi? u

Yaz tatili geldi ve uçakla seyahat sayısı arttı. Ancak bu artışın sebebi kesinlikle ucuz bilet satışından kaynaklanmıyor. Aksine fiyatlar özellikle bazı güzergahlarda hafta sonu en yüksek değere ulaşıyor. Hatta uçaklarda tavan fiyattan bile yer bulabilmek imkansız hale geliyor. Ucuz bilet için erken rezervasyonun en etkin yöntem olduğunu dile getiren araştırmacılar ise özellikle yaz dönemi için yirmi hafta öncesinden bilet arayışına girilmesi ve fırsatların değerlendirilmesi konusunda uyarıyor.

Bağımsız ve ücretsiz uçuş arama hizmetinin yanı sıra anında otel ve araba kiralama sonuçlarını karşılaştıran dünyanın önde gelen seyahat arama motoru Skyscanner, ucuz bilet bulma yöntemleriyle ilgili ilginç bir çalışma hazırlamış. Araştırma hakkında bilgi veren şirketin Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök, özellikle seyahat kararını son dakikada veren ve bu yüzden ‘son dakikacı' olarak adlandırılan Türkiye gibi ülkelerde, çoğu zaman erken rezervasyon ve havayollarının sunduğu fırsatların kaçabildiğini dile getiriyor. Ancak Özkök, her şeye rağmen bu fırsatlardan haberdar olmanın ve en uygun şekilde uçabilmenin ise mümkün olduğunu ifade ediyor.

FİYATLARI KARŞILAŞTIRIN!

Skyscanner'ın sunduğu ‘Fiyat Alarmı' özelliği ile seyahat edilecek destinasyon ve tarih için uyarı sistemi kuruluyor. Böylece takip edilen uçak bileti ile ilgili fiyat değişikliklerinden anında haberdar olabiliyorsunuz. Bunun yanında havayolu şirketlerinin Facebook ve Twitter gibi sosyal medya hesaplarını takip ederek, indirimli uçuş fırsatlarından anında haberdar olabilirsiniz. Ayrıca, havayolu şirketlerine üyelik programlarına katılarak, sadece üyelere özel indirimlerden yararlanabilirsiniz. Havayolu şirketlerinin ya da arama motorlarının e-bültenlerine kayıt olarak, sunulan son dakika fırsatlarından haberdar olabilir uçak bileti fiyatlarını da karşılaştırabilirsiniz.

ESNEK DAVRANIN!

Uçuş saati konusunda esnek davranarak da uygun fiyat seçenekleri ile seyahat edebilirsiniz. Havayollarının daha az tercih edilen uçuş saatleri genellikle daha uygun fiyatlıdır. Bu yüzden uçuş saatleri dışında, gideceğiniz havaalanı destinasyonu konusunda da esnek şekilde tasarruf edebilirsiniz. Birden fazla havayoluna sahip şehirlerin daha az tercih edilen havalananlarına düzenlenen uçuşlar, genellikle yoğun havaalanlarına göre daha ucuzdur. Ayrıca şirketin, ‘Her Yere” arama seçeneği de spontan davranmayı seven seyahat severler için ucuza seyahat edebilme imkanı sunuyor. Bulunduğunuz yerden seyahat etmek istediğiniz tarihleri seçerek bu tarih için en uygun destinasyonları kolayca bulabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra, ‘Yakındaki Havaalanlarını Ekle' seçeneği ile arama yaparken istediğiniz destinasyona en yakın ve en uygun fiyata uçabileceğiniz havaalanlarını da keşfedebiliyorsunuz. Ancak bazı havayolu şirketleri uçak biletinin üzerine ek bavul ve yemek ücreti gibi eklemelerle uçak bileti fiyatlarını artırabiliyor. Son anda talep edilebilecek bu ücretlere de dikkat ederek tasarruf edebilirsiniz.

ERKEN REZERVASYON YAPTIRIN

Ucuz bilet satın almak için en etkin yol ise kuşkusuz erken rezervasyon yaptırmak. Şirketin, ‘Rezervasyon İçin En Uygun Zaman' raporuna göre, en uygun uçak biletlerini yakalamak için 20 hafta öncesinden aramalara başlanması gerekiyor. Genel olarak en uygun uçak biletlerini yakalamak için haftalar öncesinden harekete geçmek gerekse de, geç kalınması halinde diğer yöntemleri uygulayarak ucuz bilet satın alma fırsatının yakalanabileceğini de aklınızdan çıkarmayın.

ABD VE AVRUPA'YI TERCİH EDİYORUZ

Skyscanner'ın, 2013, 2014 ve 2015'in yaz aylarında gerçekleştirdiği seyahat aramalarına ilişkin analizine göre Türk seyahat severler, ABD ve Avrupa ülkelerini tercih ediyor. En çok Almanya seyahati gerçekleştiren Türk tatilciler, yaz döneminde sırasıyla İngiltere, ABD, İtalya ve İspanya seyahatine çıkıyor.

Araştırmaya göre, 28 Eylül haftası ile Kurban Bayramı'na denk gelen 21 Eylül haftasının ekonomik fiyatlarla uçmak için ideal bir zaman olduğuna işaret ediyor. Türkiye'den Almanya'ya en uygun uçak biletinin ise 28 Eylül haftasında bulunabildiği görülüyor. Bu hafta için seyahat etmek isteyen seyahat severler, uçak biletlerini ortalama 268 Euro'dan başlayan fiyatlarla alabiliyor. İngiltere'ye en uygun uçak bileti 28 Eylül haftasında ortalama 297 Euro'dan, ABD seyahati yine 28 Eylül haftasında ortalama 731 Euro'dan, İtalya seyahati 10 Ağustos haftasında ortalama 263 Euro'dan ve İspanya seyahati de 21 Eylül haftasında ortalama 307 Euro'dan başlayan fiyatlarla en uygun şekilde gerçekleştirilebiliyor.

BAYRAM UÇUŞLARI 132 EURO'DAN BAŞLIYOR!

Kurban Bayramı tatili için yurtdışı uçuşlarına bakıldığında ise en uygun alternatif Almanya'nın Berlin kenti gözüküyor. Berlin'i de sırasıyla Amsterdam, Londra, Roma ve Barcelona takip ediyor. 7 Temmuz itibarıyla gerçekleştirilen aramalarda, Avrupa kentlerine 20 Eylül-25 Eylül arasında yapılacak seyahatlerin en az 132 Euro'dan başlayan fiyatlarla gerçekleştirilebileceğini gösteriyor. (Mustafa Gün)

Ucuz uçak bileti hayal değil!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

enes ~ 9 yıl önce
Saw-Abd = tek kişi gidiş = 88TL Aynı gün; Abd-Saw = tek kişi gidiş =155TL ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eindhoven airport ~ 9 yıl önce
Goudsche kaasje, thy da bilet € 132 ama transavia daha ucuz €100. Antalya ve istanbula uçuşlar var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
habere gel ~ 9 yıl önce
türkiye son dakikacıymış. kamu hariç özelde hangi kurumda senelik iznime kesin belirlenen gün çıkabiliyorsunuz???? önceden bilet almayı herkes bilir,ama kodaman amirin umurunda mı senin taban fiyattan aldığın bilet? önce en düşük kademe de dahil her çalışanın özel hayatına saygı gösterin, belirlediği tarihte çıkacağı garantisi verin sonra bak bakalım son dakıkacımıyız? işyerlerindeki istisna durumları çıkarıyorum. elin Avrupalısının 2 sene sonra nereye gideceği bile belli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucuz bilet ~ 9 yıl önce
Ucuz bilet yoktur arkadaş, iptal ve değişikşik hakkı elinden alınmış bilet vardır:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karsiyakali ~ 9 yıl önce
izmir atinayı 90 liraya istanbul los angelesı git gel 1068 liraya alıyoruz bu fiyatlar mı ucuzmuş ? türkiyeden ingiltereye easyjet thomson thomascook uçuyorken 300 euroya ucuz demek komik olmuş. izmir londra 100 lira her zaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HATA ~ 9 yıl önce
100 liraya sen izmirden en yakın havalimanına uçamazsın bırak londrayı londra 100tl olurmu dostum ? Los Angeles 1068 lira harika ucuz THYnin en uzak destinasyonlarından biri ben New York biletimi 5 ay önce almıştım ocakta aldım haziranda gittim ve 1531.73krş bilet parası ödedim.Hala 1068TL pahalı geliyorsa AİRFRANCE ile aktarmalı uç brlki a380 ile uçarsın
Goudsche kaasje ~ 9 yıl önce
Kurbana daha çok var ama thy çok yaşa. Fiyat uygun en kisa zamanda Amsterdam dan geliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
izin ~ 9 yıl önce
izin garanti degil ne yapacaksin son dakikaya mahkum ediliyorux

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fenermoda ~ 9 yıl önce
alisabildik bilinen bir yazi devamli ucanlara yonelik bir yazi degil.ayrica tamamiyla yanlis yönlendîrîliyor yolcuyu bu yazi'fiatlar ucmus 297 euro diyor bu ucuz fiatmi? u

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000