19 Ocak 2010, Salı 07:20:20

Uçuş sayısı artışa geçecek!

Anex Tour Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Sancar, Rusya pazarındaki gelişmeleri değerlendirdi...

Anex Tour Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Sancar, Rusya pazarındaki gelişmeleri değerlendirdi. Sancar, büyük tur operatörlerinin kendi uçak şirketlerini kurmaları nedeniyle uçuş sayılarını arttırak Avrupa'daki gibi "crazy flights" adı verilen çok cazip uçuşlara başlayacakları öngörüsünde bulundu.

Türkiye'nin en önemli pazarlarından olan Rusya ve BDT ülkeleri 2010 yılında farklı bir rekabetin de kaynağı olacak. Büyük tur operatörlerinin uçak şirketi alması nedeniyle uçuş sayısını arttıracaklarını söyleyen Anex Tour Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Sancar, şunları söyledi:

"2010 Rus pazarı ile ilgili hazırlıklar son sürat devam ediyor. Şirketler birer birer fiyatlarını yayınlamaya başlıyor. Ocak sonu itibariyle ilk satışlar da gelir. Cazip erken rezervasyon indirimleri ile şirketler müşteri çekip, pazarın nabzını yoklayacaklar. Nakit akışlarına yardımcı olabilecek finansal destek sağlayacaklar.

BÜYÜK TUR OPERATÖRLERİ KENDİ ŞİRKETLERİNİ KURDU

2010 yılı için en önemli gelişme, pazarın en büyük tur operatörlerinin kendi uçak şirketlerini kurmaları oldu. Bu gelişme tur operatörlerine ister istemez sayısal anlamda maksimum seviye için bir mecburiyet getiriyor. Tur operatörleri kurdukları veya destekledikleri hava yolları için kiraladıkları (leasing) uçaklar için aylık saat garantisi veriyorlar. Ayrıca belli bir saatin üstü için de inanılmaz indirimler alıyor. Her zaman olduğu gibi cesur ve gözü pek Türk-Rus tur operatörleri maksimum uçuşu yapabilecekmiş gibi uçuş maliyetlerini ona göre hesaplayıp paket fiyatlardaki maliyetlere yansıtıyorlar.

HESAPLAR AYDA 400 UÇUŞA GÖRE YAPILIYOR

Yani, havayolu şirketleri için aylık norm uçuş zamanı ayda 300 saattir ve buna göre hesaplarını yaparlar. 300 saat üstü uçuşlarda maliyet bir hayli düşer. Rus Tur operatörlerinin kendilerine ait veya finansal sponsorluk desteği verdiği hava yolu şirketleri hesaplarını ayda en az 400 saat uçuş yapacakmış gibi yaparlar ve tüm maliyet hesaplarını da ona göre düzenlerler.

BU YIL AVRUPA'DAKİ GİBİ 'CRAZY FLIGHTS' GECE UÇUŞLARI BAŞLAYACAK

Bu durumda risk almış tur operatörleri, bu saati yakalamak için maksimum sefer koyarak, cazip fiyatlar ile Rus turistleri ülkemize çekeceklerdir. Bu yıl gece uçuşlarına hazırlıklı olalım, Avrupa`da "crazy flight" dediğimiz çok cazip fiyat indirimli gece uçuşları artık Rus pazarında da yerini alacak.

Turizmdebusabah

Uçuş sayısı artışa geçecek!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000