24 Kasım 2012, Cumartesi 09:48:59

UÇUŞ EMNİYETİ İÇİN KUŞ AVCILARI İSTİHDAM EDİYORLAR

Kuşların ve kemirgenlerin neden olabileceği tehlikeleri en aza indirmek için Almanya’nın Köln/Bonn Uluslararası Havaalanı'nda “kuş gözetleyicileri” görev yapıyor.
  • kuş diye uçakları vurmasınlar sakın....
  • kulagında ne var oyle. f/o fahri kaptanın gencligi mi:))))))))))))))))
  • Kuşlarla savaşacaklarına sevseler daha iyi bir çözüme ulaşırlar. Kuşların (özellikle bu aylardan itibaren sığırcıkların) uçakların yoluna çıkmaması için, meydandan uzak yerlere çöplük yapılması gibi daimi, kış aylarında ise uzak yerlere yemleme (kuş yemi veya yemek -özellikle ekmek kırıntıları- artıkları) ile uzak beslenme alanları yaratılması kuşları meydanlardan uzak tutacaktır. Aklınızda olsun, mesela Konya'da, karayolu meydana yakın ve kamyonlardan dökülen tahıllar, asfaltın sıcaklığı gibi etkenlerle çok fazla sığırcık olur; yemleme yapılmak suretiyle bu kuşlar uzak tutulur; buna neredeyse evcilleşmiş, aslında vahşi ama pistbaşlarını avlanma sahası olarak belirlemiş ve kesinlikle avcılar tarafından rahatsız edilmeyen ŞAHİN'i de eklerseniz, DOĞA VE KUŞLARLA savaşmadan, sadece AKLINIZI KULLANARAK, yani İNSAN OLARAK kuşları uçaklardan uzak tutabilirsiniz.
  • Yırtıcıları en güzel çözümlerden biri. Hayvanlar sadece doğal yırtıcılarına uyum sağlayamıyorlar. Kesin çözüm olmasada bir çok örgütte bu önleme ses çıkartmıyor.
  • Bence hayvanseverler acil ses çıkarmalı , hem de gariban kuşlara yazık , uğursuzluk derler , uçak şirketlerinin ciroları düşer :(

Almanya'da yetkililer, çarpmalara karşı kuşları öldürmesi için havaalanında "kuş avcıları" istihdam ediyor. Havacılık uzmanlarının, uçakların hava alanlarına güvenli bir şekilde inip kalkmalarını tehlikeye atan havaalanı ve çevresinde yaşayan kuşlarla mücadele etmek için başvurduğu yöntemlerden biri de avlanma. Çoğu küçük veya hasarsız geçse de her yıl birçok uçak, kuş çarpması sonucu tehlikeler atlatıyor.

Kuşların ve kemirgenlerin neden olabileceği tehlikeleri en aza indirmek için Almanya’nın Köln/Bonn Uluslararası Havaalanı'nda “kuş gözetleyicileri” görev yapıyor. İki profesyonel avcı “biyolojik uçuş güvenliği uzmanları” olarak istihdam ediliyor. Onların görevi mümkün olduğunca kuşları uçaklardan uzak tutmak.

Bir kuş bile uçağı düşürebilir"

"Express" gazetesine konuşan Köln/Bonn Havaalanı'nda görevli avcılar, bir tarla kuşunun çarptığı “Falcon 200” tipi uçağın radar sisteminin tümüyle tahrip olduğunu ve havalanamadığını belirtti.

Kuş avcıları, birkaç yıl önce de Luftanhansa'ya ait bir Boeing tipi uçağın kalkış sırasında motoruna bir karabatak kuşunun girdiğini ve acil iniş yapmak zorunda kalan uçağın motorundan kuştan geriye kalanları temizlediklerini söylüyor.

Havaalanı ve çevresindeki kuşlar uçakların iniş ve kalkışı sırasında tehlike yaratıyor

Uzmanlar, bir Boing uçağın motoruna girebilecek tek bir turna kuşunun bile uçağın düşmesi için yeterli olabileceğini hatırlatıyor. Avcılar, havaalanı içersinde yaşayan ve avlanmak için yırtıcı kuşların ilgisini çekebilecek olan tavşan gibi küçük kemirgenleri de avlıyor.

"Kuş radarları" da devrede

Ancak 1000 hektarı bulan havaalanınından kuşları sadece eli tüfekli avcılar uzak tutmuyor. Kuş sürülerini korkutmak için zaman zaman havai fişekler de kullanılıyor.

Öte yandan iniş kulesinde bulunan özel bir radar, alan civarında kuş sürüsü bulunduğunda harekete geçerek uçaklara kalkışları erteleyen, inecek olanlara da bekleme komutu veren bir sinyal yolluyor.

Hava sahası normale döndüğünde iniş ve kalkışlara yeniden yeşil ışık yakılıyor.

UÇUŞ EMNİYETİ İÇİN KUŞ AVCILARI İSTİHDAM EDİYORLAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

kuş sanıp ~ 11 yıl önce
kuş diye uçakları vurmasınlar sakın....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
leeennnn ~ 11 yıl önce
kulagında ne var oyle. f/o fahri kaptanın gencligi mi:))))))))))))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsan aklı ~ 11 yıl önce
Kuşlarla savaşacaklarına sevseler daha iyi bir çözüme ulaşırlar. Kuşların (özellikle bu aylardan itibaren sığırcıkların) uçakların yoluna çıkmaması için, meydandan uzak yerlere çöplük yapılması gibi daimi, kış aylarında ise uzak yerlere yemleme (kuş yemi veya yemek -özellikle ekmek kırıntıları- artıkları) ile uzak beslenme alanları yaratılması kuşları meydanlardan uzak tutacaktır. Aklınızda olsun, mesela Konya'da, karayolu meydana yakın ve kamyonlardan dökülen tahıllar, asfaltın sıcaklığı gibi etkenlerle çok fazla sığırcık olur; yemleme yapılmak suretiyle bu kuşlar uzak tutulur; buna neredeyse evcilleşmiş, aslında vahşi ama pistbaşlarını avlanma sahası olarak belirlemiş ve kesinlikle avcılar tarafından rahatsız edilmeyen ŞAHİN'i de eklerseniz, DOĞA VE KUŞLARLA savaşmadan, sadece AKLINIZI KULLANARAK, yani İNSAN OLARAK kuşları uçaklardan uzak tutabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğal ~ 11 yıl önce
Yırtıcıları en güzel çözümlerden biri. Hayvanlar sadece doğal yırtıcılarına uyum sağlayamıyorlar. Kesin çözüm olmasada bir çok örgütte bu önleme ses çıkartmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık :( ~ 11 yıl önce
Bence hayvanseverler acil ses çıkarmalı , hem de gariban kuşlara yazık , uğursuzluk derler , uçak şirketlerinin ciroları düşer :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000