19 Mayıs 2011, Perşembe 13:58:29

"ÜÇÜNCÜ MEYDANA VECİHİ HÜRKUŞ İSMİ VERİLSİN"

İstanbul'a yapılacak olan üçüncü havalimanına "Vecihi Hürkuş Havalimanı" ismi verilmesi amacıyla imza kampanyası başlatıldı.
  • Hiç olur mu ? Çağdaş ve Atatürkçü birinin adı havalimanına verilir mi ? Onlar bir ulema adı bulur ve koyar. Siz merak etmeyin.
  • Yeni büyüklüğü ile en büyük havalimanı olacak ve buraya yakışacak isim Fatih sultan mehmet havalimanıdır.
  • Bu isim çok güzel gelmedi bana açıkcası tamam VECİHİ HÜRKUŞ Türk havacılık tarihinde önemli bir isim ama yinede İSTANBUL FATİH SULTAN MEHMET HAVALİMANI olsa çok daha güzel olur.Şimdi bazı arkadaşlar diycekki O isim köprüdede var ama olsun yinede çok daha güzel bence...
  • Senin gibi insanlar ancak "samiha gocmen" der. Isinin ehli adam icao yada faa (SHGM) kisaltmalarini kullanir..SAW yada LTFJ.. Daha ince konusayim Paris Orly veyahut La Guardia hava alanlarini ne kadar dogru telafuz ediyorsun??
  • recep tayyip erdogan havalimanı olsun..kıskananlarda catlasın..
  • bı kere soylenısı zor. Sabıha Gokcen'e bıle "semıha gocmen" dıyenını duydum, bu ısmı kımbıır nasıl telafuz ederler, ozellıkle de yabancılar.
TVHMD Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Gürer yaptığı açıklamada şunları söyledi;  

"İstanbul'un 3. Havalimanına "Vecihi Hürkuş" adı verilmelidir.

Bu, bir hakkın teslimi ve geçmişten geleceğe ulaşmanın gururu olacaktır. Toplumsal katılımla sağlanacak destek, kamuoyu talebinin varlığını ve gücünü gösterecektir. 21 Mayıs 1916; Vecihi Hürkuş’un ilk yalnız uçuşunu yaptığı tarihtir. İlk uçuşun 95. Yıl dönümünde; imza kampanyamızı 21-22 Mayıs 2011 tarihlerinde İstanbul Kadıköy İskele Meydanında sürdüreceğiz.

İmza kampanyasına katılmak için:
21-22 MAYIS 2011 KADIKÖY MEYDANI
http://www.tayyarecivecihi.com/imza.aspo
"ÜÇÜNCÜ MEYDANA VECİHİ HÜRKUŞ İSMİ VERİLSİN"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
Hiç olur mu ? Çağdaş ve Atatürkçü birinin adı havalimanına verilir mi ? Onlar bir ulema adı bulur ve koyar. Siz merak etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yeni büyüklüğü ile en büyük havalimanı olacak ve buraya yakışacak isim Fatih sultan mehmet havalimanıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu isim çok güzel gelmedi bana açıkcası tamam VECİHİ HÜRKUŞ Türk havacılık tarihinde önemli bir isim ama yinede İSTANBUL FATİH SULTAN MEHMET HAVALİMANI olsa çok daha güzel olur.Şimdi bazı arkadaşlar diycekki O isim köprüdede var ama olsun yinede çok daha güzel bence...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Senin gibi insanlar ancak "samiha gocmen" der. Isinin ehli adam icao yada faa (SHGM) kisaltmalarini kullanir..SAW yada LTFJ.. Daha ince konusayim Paris Orly veyahut La Guardia hava alanlarini ne kadar dogru telafuz ediyorsun??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
recep tayyip erdogan havalimanı olsun..kıskananlarda catlasın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bı kere soylenısı zor. Sabıha Gokcen'e bıle "semıha gocmen" dıyenını duydum, bu ısmı kımbıır nasıl telafuz ederler, ozellıkle de yabancılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000