03 Nisan 2012, Salı 13:33:07

UÇAN ARABA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR!

Yapımı biten ve ilk deneme uçuşunu başarıyla tamamlayan uçan araba New York Oto Fuarı’nda bu hafta görücüye çıkıyor...
  • Eğer kapımın önünden havalanıp işime havadan gidebileceksem harika. yoksa yer uçağı maraba çok:)
  • Üç yıl önce görücüye çıkmıştı.
  • Nasıl satılacak, bu hale DARPA getirdi. DARPA para vermeseydi KÖRFEZ'de yatırımcı arayacaktı.
  • abartmaya gerek yok, ucak iste, katlanabilir kanat yapmis, birde motordan tekere guc vermis. Fiyatini, ustune vergisini mergisini koyunca ve yakitida koyunca sen ben zaten binemeyiz buna :)
  • ABDdeki gibi PPL, piper vs. almak Türkiyedede kolay olsaydı keşke. Terrafugia'nın fiyatı gözüme biraz pahalı geldi. Cessna bile daha ucuza satılıyor.
  • 1960'lardan beridir birileri sürekli yapar durur böyle icadlar. Bence pratikte kullanılabilirliliği olmayan saçma bir araç. Ucuz maliyetli küçük bir helikopter yapsa daha iyi olurdu. --Volvo--
  • Bu gibi haberler bizim toplumumuzun ancak çenesini yorar, adamla şunu da yaptı bunu da yaptı........ Bizde ise araç kullananların yarısı henüz kuralları öğrenememiş, Tabelalardar bihaber, allaha emanet Fatih' in fedaisi gibi araç kullandıkları için (Yollar sadece onlara ait, kuralları onlar belirler... v.s v.s. v.s) yolda yürümeye korkuyoruz. Düşünün uçan arabalar !!!! yayalara tünel kazmaları lazım......artık sağa sola bakın, yukarı bakmayı da unutmayın uçan araba gelebilir...
Evden işe uçarak gitmeyi hayalden gerçeğe dönüştürecek olan arabanın fiyatı 279 bin dolar olarak açıklandı.
 
Massachusetts merkezli Terrafugia isimli firma tarafından üretilen aracın iki kanadı, iki koltuğu ve dört tekerleği bulunuyor.
 
Çıkabilecek yasal ve teknik sorunları aşan üreticiler, test sürüşünde de başarılı oldu. Altı yıllık bir projenin ürünü olan araç, yerden yaklaşık 420 metre yükseldikten sonra sekiz dakika boyunca uçtu.
 
AP'nin bildirdiğine göre, daha şimdiden 100 kişi araca sahip olabilmek için 10 bin dolar ön ödeme yaptı. Alıcı sayısının, New York Fuarı'ndan sonra daha da artması bekleniyor.
 
Terrafugia, arabaları bu yıl sonunda sahiplerine teslim etmeyi planlıyor. (Hürriyet)

UÇAN ARABA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 12 yıl önce
Eğer kapımın önünden havalanıp işime havadan gidebileceksem harika. yoksa yer uçağı maraba çok:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Üç yıl önce görücüye çıkmıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Nasıl satılacak, bu hale DARPA getirdi. DARPA para vermeseydi KÖRFEZ'de yatırımcı arayacaktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
abartmaya gerek yok, ucak iste, katlanabilir kanat yapmis, birde motordan tekere guc vermis. Fiyatini, ustune vergisini mergisini koyunca ve yakitida koyunca sen ben zaten binemeyiz buna :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ABDdeki gibi PPL, piper vs. almak Türkiyedede kolay olsaydı keşke. Terrafugia'nın fiyatı gözüme biraz pahalı geldi. Cessna bile daha ucuza satılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
1960'lardan beridir birileri sürekli yapar durur böyle icadlar. Bence pratikte kullanılabilirliliği olmayan saçma bir araç. Ucuz maliyetli küçük bir helikopter yapsa daha iyi olurdu. --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu gibi haberler bizim toplumumuzun ancak çenesini yorar, adamla şunu da yaptı bunu da yaptı........ Bizde ise araç kullananların yarısı henüz kuralları öğrenememiş, Tabelalardar bihaber, allaha emanet Fatih' in fedaisi gibi araç kullandıkları için (Yollar sadece onlara ait, kuralları onlar belirler... v.s v.s. v.s) yolda yürümeye korkuyoruz. Düşünün uçan arabalar !!!! yayalara tünel kazmaları lazım......artık sağa sola bakın, yukarı bakmayı da unutmayın uçan araba gelebilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000