20 Ağustos 2008, Çarşamba 23:39:32

UÇAKTA TÜRK YOLCU DA VARDI

İspanya’daki uçak kazasında ölenler arasında bir Türk vatandaşının da olabileceği belirtildi.

İspanya’nın başkenti Madrid’de MD 80 tip bir uçağın pistten çıkması sonucu meydana gelen kazada ölü sayısı 152’ye yükselirken, yaşamını yitiren yolcular arasında bir de Türk vatandaşının bulunma olasılığı var.

 

İspanya’nın başkenti Madrid’de Spanair firmasına ait yolcu uçağı, saat 14.45’de Barajas Havaalanı’ndaki kalkış sırasında pistten çıktı. 166’sı yolcu, 6’sı mürettabat olak üzere içinde 172 kişi bulunan ve Madrid-Kanarya Adaları seferini yapan uçak yerden 200 metre havalandıktan sonra kaza meydana geldi. Spanair ve Türkiye’nin Madrid Büyükelçiliği kaynaklarından alınan bilgilerde, bir Türk vatandaşının düşen uçakta olmasının çok büyük bir ihtimal olduğu belirtildi.

Ölü sayısı kesinleşinceye kadar yolcu listesinin verilmeyeceğini açıklayan havayolu yetkililerinin yarın uçaktaki yolcuların kimlik bilgilerini açıklaması bekleniyor.

 

DÜŞME NEDENİ KESİNLEŞMEDİ

 

Uçağın düşüş nedeni de henüz resmi olarak açıklanmadı. Ancak uçağın motorlardan birinin durduğu ortaya atılan iddialar arasında. Yerel TeleMadrid televizyonu ve El Mundo gazetesi ise uçağın kazada iki parçaya ayrıldığını bildirdi.

 

Kazadan dolayı kriz masası oluşturulurken, Barajas Havaalanı’ndaki uçuşların bir müddet tamamen durdurulduğu açıklandı. Şu an havaalanın bir bölümünde uçak kalkışları yapılmasına izin veriliyor. Uçağın düştüğü yerde küçük bir yangın çıktığı, ancak büyümeden kontrol altına alındığı ve havaalanının güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

 

UÇAKTA TÜRK YOLCU DA VARDI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000