30 Kasım 2014, Pazar 14:36:42

UÇAKTA OTURDUĞUNUZ KOLTUK NE KADAR ÖNEMLİ?

Uçak yolculuklarının bitmeyen tartışması “Koridor tarafında oturmak mı daha iyidir, pencere tarafında mı?” konusuna Amerikalı bilim adamları açıklık getirdiler.
  • Novo virüsümü neyse, insanın bağışık sistemi bir bakteriyede tanışmış olur, eğer Türkiye'de toplu taşıtta tanışmadıysa ve ona karşı vücudumuz anti oksidin geliştirmiş olur bir dahaki sefere çabuk hastalanmamak için.
  • Hic dusundunumzu aceba birisi kulagimiza sumu kaciriyor diye ? Iki gun sonra bir Amerikan fimrasi ucak ici hava dezenfekte spreyi gibi bir urunu butun havayollarina satar, bunu havalandirmadan bizim uzerimize sikarlar, cok guzel paralar kazanirlar. Hatta daha paranoyaklasirsak belkide bu icimize cekecegimiz o kimyasal bizi farkli olarakda etkileyecektir. Sacma demeyin lutfen Israilden gelen tohumdan uretilen domatesi cok yerseniz kiz cocugunuz olur erkek olmaz buda uzun vadede soyun tehlikeye girmesi demektir.
  • Ebola mı bulaştı ?
  • Ebola olmasın?
  • Biz yoğurt yiyoruz, bize bir şey olmaz!
  • Şikago nedir? Bilen varsa söyleyebilir mi lütfen :)
  • Amerikalı araştırmacılara metrobüs desen error verecek o halde
  • Bi bu kaldı Allahını seversen.. Dünyada milyonlarca insanın hergün toplu ulaşımda ne şekillerde seyahat ettiğini bilmiyor sanırım. Boş muhabbet olmuş..
  • Amaan üfürükten teyyare :)
  • Cam kenarı olmazsa uçağa bile binmem kesinlikle...

Genelde sık sık ayağa kalkmak veya uzun bacaklarını koridora uzatmak isteyen yolcular koridor tarafını tercih ederler. Ancak Amerikalı araştırmacılar bunun çok tehlikeli olduğunu iddia ediyorlar.

Tuscon'daki Arizona Üniversitesi Mikrobiyoloji bölümünden Charles Gerba, bir bilim bloğunda yaptığı açıklamada koridor tarafının yolcular için hastalık rizikosu oluşturduğunu iddia etti. Koridor tarafında oturan yolcuların daha sık koridordan geçmekte olan diğer yolcular tarafından dokunulduğu ve daha fazla bakteri ve mikroba maruz kaldığı belirlendi. Kabindeki hava akımının yukarıdan aşağıya doğru olduğuna dikkati çeken Mikrobiyolog Gerba, temiz hava sirkülasyonun tüm kabine dağılmadığını ve böylece yolcuların yanından oturan diğer yolcunun nefesini de içine çektiğini söyledi.

Uçaklardaki 'Novovirüs''ün özellikle koridor bölgesinde yayıldığına dikkati çeken uzman, örnek olarak 2008 yılında Boston'dan Los Angeles'a gitmekte olan uçakta çok sayıda yolcunun aynı anda "Novovirüs" kapmasını gösterdi. Bu yolculukta çok sayıda yolcuda kusma ve ishal belirtileri görülünce kaptan uçağı zorunlu olarak Şikago'ya indirmiş ve yolcular acilen hastanelere götürülmüştü. Amerikan Sağlık Bakanlığı'nın araştırmasında da genelde koridor tarafına oturan yolcuların, hasta yolcuların dokunmasıyla bulaşıcı hastalıklara yakalandıkları saptanmıştı. Gerba, tuvaletlerdeki, koltuklardaki kol dayama yerlerinde, kemerlerde ve koltuk masalarındaki virüs ve bakterilere dikkat edilmesi gerektiğini de belirtti.

UÇAKTA OTURDUĞUNUZ KOLTUK NE KADAR ÖNEMLİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Novo virüsümü neyse, insanın bağışık sistemi bir bakteriyede tanışmış olur, eğer Türkiye'de toplu taşıtta tanışmadıysa ve ona karşı vücudumuz anti oksidin geliştirmiş olur bir dahaki sefere çabuk hastalanmamak için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Andro ~ 9 yıl önce
Hic dusundunumzu aceba birisi kulagimiza sumu kaciriyor diye ? Iki gun sonra bir Amerikan fimrasi ucak ici hava dezenfekte spreyi gibi bir urunu butun havayollarina satar, bunu havalandirmadan bizim uzerimize sikarlar, cok guzel paralar kazanirlar. Hatta daha paranoyaklasirsak belkide bu icimize cekecegimiz o kimyasal bizi farkli olarakda etkileyecektir. Sacma demeyin lutfen Israilden gelen tohumdan uretilen domatesi cok yerseniz kiz cocugunuz olur erkek olmaz buda uzun vadede soyun tehlikeye girmesi demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 9 yıl önce
Sen uçmuşsun cinsiyet x ve y kromozomlarıyla ilgili bir tohum mu cinsiyeti değiştirecek. Paranoyakça yorumlar yapmayalım burası havacılık sitesi tıp sitesi değil ayrıca
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ebola mı bulaştı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ebola olmasın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elpida ~ 9 yıl önce
Biz yoğurt yiyoruz, bize bir şey olmaz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Şikago nedir? Bilen varsa söyleyebilir mi lütfen :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elpida ~ 9 yıl önce
Hemen söyleyeyim, Şikago ABD'nin Illinois Eyaleti'nin en büyük şehridir. Ayrıntılı bilgi için bkn: http://sikago.bk.mfa.gov.tr/ Amerikan özentisi olurken Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi tanımalarınıda öğrenseniz fena olmaz.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Amerikalı araştırmacılara metrobüs desen error verecek o halde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bi bu kaldı Allahını seversen.. Dünyada milyonlarca insanın hergün toplu ulaşımda ne şekillerde seyahat ettiğini bilmiyor sanırım. Boş muhabbet olmuş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Amaan üfürükten teyyare :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tam ~ 9 yıl önce
Cam kenarı olmazsa uçağa bile binmem kesinlikle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000