29 Kasım 2011, Salı 12:45:26

UÇAKTA IPHONE PATLADI

Regional Express'in ZL319 sefer sayılı uçuşunda bir yolcunun iPhone 4'ünden siyah ve son derece yoğun bir duman çıkmaya başladı.
  • Ooo yee :) yorum yazıcaktımda aşağıdaki işlemi görünce vazgectim soruya odaklandım şimdi sessizlik lütfen :) 7+14=?
  • cin malina guvenemeyeceksek artik kime guvenebiliriz. cin bize yardim etsin.
  • 1 bardak suya diyen arkadas yaniliyor lithiuam battery fire durumunda tepkimenin sona erdirilebilmesi icin 1 bardak sudan fazlasi gerekir....buzun icine koymak cozum degildir cunku buz pilin icine islemez....
  • ooooo yeeee
  • uçakta telefon kullanmak ya da kullanmamanın bu olay ile ne alakası var ki? belliki telefonda veya pilinde uretim hatası varmış. tam aksine uçakta telefon açık olmalı, mesela boyle bir durumun yaşandığını ama telefonun yolcunun elinde değilde bagajında olduğunu düşünün? nsıl bir facia yaşanırdı acaba? oysaki uçakta telefon kapalı olacağına açık olsa, sahibi telefonunu ya da laptop unu yanında tutar ve bu tarz kotu bir durumda hemen müdahele edilebilir. aynı olay evinizde de olabilir. gece uyurken boyle bir durumun olmayacağının ve sizin evde perdeler tutuştuktan sonra ancak uyanabileciğinizi, yada uyanamayacağınızın garantisi mi var? bir düşünün. zaten kucucuk şey, koyarsın 1 bardak suya, ne yangın kalır ne bişey.
  • arkadaşa katılıyorum, lithium battery fire özel bir yangındır, bcf veya basınçlı su ile yangını ancak "spread" edersiniz yani yayarsınız, fakat "extinguish" edemezsiniz yani tam olarak söndüremezsiniz... yes I can speak english..
  • bir arkadaş suya atılmış demiş ama orjinal sitede böyle bir ifade yok. ( başarıyla söndürüldü diyor sadece ) http://www.rex.com.au/MediaRelease/Files/295_MR20111125%20-%20Mobile%20Phone%20Self%20Combustion.pdf
  • hakikaten sıkıntılı durum pilleri çıkartılamayan cep telefonları. Bunlar için kilitli metal kutular olsa çözüm olurmu acaba.
  • Airport haber olayi yanlis servis etmis. Lithium pil yanginlarinda yangin sondurucu kullanilmaz bu cihazin pili ayrilamadigi icin cihazi suya atmak gerekir. Yabanci kaynaklarda da cihazin suyun icine koyuldugu belirtiliyor. Yangin sondurucu ile lithium battery fire sonduremezsiniz.....
  • bazi soylentiler piyasada cin mali olarak gosterilen cogu urunun aslinda cinde uretilmedigi cinli olarak film ve tv.lerde gorunenlerin aslinda tacik, kazak vb ulkelerden gelenler oldugu yonunde. O yuzden bir mali alinca uzerindeki cin mali ibaresine guvenmemek lazim bence. Cin mali degil mogol mali olabilir mesela.
Bir dönem gündeme gelen ve cep telefonu kullanıcılarının korkulu rüyası halina gelen kendiliğinden yanan ve patlayan telefon vakalarına bir yenisi daha eklendi.

Üstelik bu sefer yanan telefon Apple'ın popüler akıllı telefonu iPhone 4. Avustralya'da bir uçuş esnasında yaşanan olay, yolcuların da korkulu dakikalar geçirmesine sebep oldu.

Regional Express'in ZL319 sefer sayılı uçuşunda bir yolcunun iPhone 4'ünden siyah ve son derece yoğun bir duman çıkmaya başladı. Görgü tanıklarının bildirdiğine göre ısıdan kırmızı bir şekilde parlamaya başlayan telefon, uçuş ekibi tarafından yangın söndürücülerle müdahale edilerek söndürüldü.

Avustralya Ulaşım Güvenliği Bürosu tarafından inceleme için el konulan iPhone 4'teki yaşanan bu olaya neyin sebep olduğu ise bilinmiyor. Kimsenin yaralanmadığı olayın uçak yere konduktan sonra yaşanmış olması ise belki de büyük bir faciayı önledi. 


UÇAKTA IPHONE PATLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 12 yıl önce
Ooo yee :) yorum yazıcaktımda aşağıdaki işlemi görünce vazgectim soruya odaklandım şimdi sessizlik lütfen :) 7+14=?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
cin malina guvenemeyeceksek artik kime guvenebiliriz. cin bize yardim etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
1 bardak suya diyen arkadas yaniliyor lithiuam battery fire durumunda tepkimenin sona erdirilebilmesi icin 1 bardak sudan fazlasi gerekir....buzun icine koymak cozum degildir cunku buz pilin icine islemez....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ooooo yeeee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
uçakta telefon kullanmak ya da kullanmamanın bu olay ile ne alakası var ki? belliki telefonda veya pilinde uretim hatası varmış. tam aksine uçakta telefon açık olmalı, mesela boyle bir durumun yaşandığını ama telefonun yolcunun elinde değilde bagajında olduğunu düşünün? nsıl bir facia yaşanırdı acaba? oysaki uçakta telefon kapalı olacağına açık olsa, sahibi telefonunu ya da laptop unu yanında tutar ve bu tarz kotu bir durumda hemen müdahele edilebilir. aynı olay evinizde de olabilir. gece uyurken boyle bir durumun olmayacağının ve sizin evde perdeler tutuştuktan sonra ancak uyanabileciğinizi, yada uyanamayacağınızın garantisi mi var? bir düşünün. zaten kucucuk şey, koyarsın 1 bardak suya, ne yangın kalır ne bişey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
arkadaşa katılıyorum, lithium battery fire özel bir yangındır, bcf veya basınçlı su ile yangını ancak "spread" edersiniz yani yayarsınız, fakat "extinguish" edemezsiniz yani tam olarak söndüremezsiniz... yes I can speak english..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bir arkadaş suya atılmış demiş ama orjinal sitede böyle bir ifade yok. ( başarıyla söndürüldü diyor sadece ) http://www.rex.com.au/MediaRelease/Files/295_MR20111125%20-%20Mobile%20Phone%20Self%20Combustion.pdf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hakikaten sıkıntılı durum pilleri çıkartılamayan cep telefonları. Bunlar için kilitli metal kutular olsa çözüm olurmu acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Airport haber olayi yanlis servis etmis. Lithium pil yanginlarinda yangin sondurucu kullanilmaz bu cihazin pili ayrilamadigi icin cihazi suya atmak gerekir. Yabanci kaynaklarda da cihazin suyun icine koyuldugu belirtiliyor. Yangin sondurucu ile lithium battery fire sonduremezsiniz.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bazi soylentiler piyasada cin mali olarak gosterilen cogu urunun aslinda cinde uretilmedigi cinli olarak film ve tv.lerde gorunenlerin aslinda tacik, kazak vb ulkelerden gelenler oldugu yonunde. O yuzden bir mali alinca uzerindeki cin mali ibaresine guvenmemek lazim bence. Cin mali degil mogol mali olabilir mesela.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000