23 Ekim 2009, Cuma 10:03:58

Uçakta doğum yaptı

AirAsia'ya ait uçak iç hat seferi yaptığı sırada hamile yolcu iniş öncesi doğum yaptı. Bebeğin erken doğumla dünyaya geldiği ifade edildi.
  • Uçakta doğum yapanlarla ilgili olarak iki kural uygulanıyormuş.Uçakta dünyaya gelen çocuk, doğduğu ülkenin vatandaşlığını alabileceği gibi, doğumun gerçekleştiği havayolunun ait olduğu ülke vatandaşlığına girmeye de hak kazanır. Vatandaşlık konusu iki ülke arasındaki hukuka göre de değişebiliyormuş. Internetten bulduğum haberde Tuncay Doğaner böyle demiş!!!
  • Uçakta gerçekleşen doğumlar-bildiğim kadarı ile-sembolik olarak dünya vatandaşı olunuyor. Yoksa resmi kayıtlarda yorumculardan birinin de belirttiği gibi uçak hangi devlete aitse o ülkenin vatandaşı olur diye biliyorum
  • Demekki ucak afganistan siniri icerisindeyken dogum gerceklesse zavallı bebeğin hayatı kararacak
  • belli bir yükseklik (yanlış hatırlamıyorsam 5bin-7bin fit üzeri) üzerindeki rotalarda eğer doğum gerçekleşirse doğan çocuk dünya vatandaşı sayılıyor.
  • benim bildiğim ise eğer hangi ülke toprakları üzerindeysen bebek o ülkenin vatandaşı oluyor.
  • ucaklar bildiğim kadariyla ait olduklari devletin topragi sayilirlar.. yani sen gidip almanyaya insen turk ucagiyla ucakta oldugun surece turkiyede sayilirsin..
  • Uçakta doğan dünya vatanadaşı oluyormu? Böyle bir belge veriyorlar mı ? Hangi ülkenin hava sahasında ise o ülke vatandaşlığına kabul ediyor mu ? Gerçekten bilen varmı ?

Uçağa binen hamile kadın 11 hafta erken doğum yaptı. Bebek va annenin sağlık durumu iyi.

Melazyalı bir kadın, iç hat seferi yapan AirAsia uçağının Kuala Lumpur havaalanına inmesinden birkaç dakika önce erken doğum yaptı.

AirAsia sözcüsü Naçatul Mokhtar, Melazyalı Liew Siaw Hsia adlı kadının, Penang'dan Kuching'e giden uçakta bir erkek çocuk dünyaya getirdiğini belirtti.

Nazatul, kadının doğum sancılarının tutması üzerine uçağın acil iniş için Kuala Lumpur havaalanına yöneldiğini, uçakta bulunan bir doktorun, doğum sırasında 31 yaşındaki kadına yardım ettiğini söyledi.

Sözcü, inişe geçen ve 600 metre yükseklikte bulunan uçakta dünyaya gelen bebeğin ve annenin sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti.
Annenin 27 haftalık hamile olduğu ve 11 hafta erken doğum yaptığı belirtildi. (Hürriyet)

Uçakta doğum yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
Uçakta doğum yapanlarla ilgili olarak iki kural uygulanıyormuş.Uçakta dünyaya gelen çocuk, doğduğu ülkenin vatandaşlığını alabileceği gibi, doğumun gerçekleştiği havayolunun ait olduğu ülke vatandaşlığına girmeye de hak kazanır. Vatandaşlık konusu iki ülke arasındaki hukuka göre de değişebiliyormuş. Internetten bulduğum haberde Tuncay Doğaner böyle demiş!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uçakta gerçekleşen doğumlar-bildiğim kadarı ile-sembolik olarak dünya vatandaşı olunuyor. Yoksa resmi kayıtlarda yorumculardan birinin de belirttiği gibi uçak hangi devlete aitse o ülkenin vatandaşı olur diye biliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Demekki ucak afganistan siniri icerisindeyken dogum gerceklesse zavallı bebeğin hayatı kararacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
belli bir yükseklik (yanlış hatırlamıyorsam 5bin-7bin fit üzeri) üzerindeki rotalarda eğer doğum gerçekleşirse doğan çocuk dünya vatandaşı sayılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
benim bildiğim ise eğer hangi ülke toprakları üzerindeysen bebek o ülkenin vatandaşı oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ucaklar bildiğim kadariyla ait olduklari devletin topragi sayilirlar.. yani sen gidip almanyaya insen turk ucagiyla ucakta oldugun surece turkiyede sayilirsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uçakta doğan dünya vatanadaşı oluyormu? Böyle bir belge veriyorlar mı ? Hangi ülkenin hava sahasında ise o ülke vatandaşlığına kabul ediyor mu ? Gerçekten bilen varmı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000