18 Ocak 2010, Pazartesi 07:24:48

Uçaklar Pakistan'da ölüm saçtı!

ABD casus uçaklarının Pakistan'ın Güney Veziristan'daki Şaktoy bölgesine insansız casus uçakla yaptığı saldırıda ölenlerin sayısı 20'ye yükseldi.

Afganistan'da 7 CIA ajanın öldürülmesinden sonra ABD'nin bölgeye 11 kez casus uçaklarla saldırı düzenlediğini belirten bölge yetkilileri, son saldırıda casus uçaktan Şaktoy bölgesindeki bir eve 4 füze fırlatıldığını kaydetti.

Pakistanlı yetkililere göre bu saldırıların hedefinde, El Kaide ile bağlantılı olduğu ileri sürülen ''Özbekistan İslami Hareketi'' lideri Osman Can bulunuyor. Bölgedeki Amerikan yetkilileri ise, atılan füzeler ve saldırıların hedefiyle ilgili bilgi vermezken, daha önceki saldırıların El Kaide ve Taliban'ın üst düzey yöneticilerini hedeflediğini söyledi.

Son saldırıda vurulan evin Osman Can tarafından kullanıldığının bilindiğini belirten bölge yetkilileri, saldırıda 5 Özbek ile Taliban üyesi 15 kişinin öldüğünü, ancak bunların arasında Osman Can'ın olup olmadığının bilinmediğini kaydetti.

Pakistan'ın, söz konusu saldırıların egemenlik hakkını ihlal anlamına geldiğini belirterek kınamasına rağmen, ABD ile gizli bir anlaşma yaptığı ve bu tür saldırılara izin verdiği düşünülüyor.

Uçaklar Pakistan'da ölüm saçtı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000