25 Şubat 2011, Cuma 08:24:40

UÇAKLAR GERİ DÖNDÜ

Libya'da yaşanan iç çatışmalardan ötürü tahliyesine devam edilen Türk vatandaşlarından 215'i bu sabaha karşı Muğla'daki Dalaman Havalimanı'na getirildi.
  • Bu kriz anında vatandaşlarını koruyan diğer ülkelere örnek olan devletimiz varolsun...
  • Zor anda vatandasimizin yaninda olan Hava Kuvvetleri Komutanligi personelini candan kutluyorum,gercekten zor sartlar altinda ucuyor ve libya'dan buraya yolcu getiriyorlar.Diger ulkelere ornek olmasini diliyorum
Hava Kuvvetleri'nde görevli filo komutanı Yarbay Erhan Baltacıoğlu komutasındaki sekiz nakliye uçağından ilki saat 04.30'da 110 yolcusu ile alana indi. Libya'dan gelen vatandaşları Muğla Valisi Fatih Şahin, Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz çiçeklerle karşıladı.

SEKİZ ASKERİ UÇAK LİBYA'DAN VATANDAŞLARI TAŞIYOR
C-130 tipi askeri nakliye uçağı ile 110 yolcuyu getiren Pilot Binbaşı Enver Bilir ?İzmir üzerinden Libya'ya uçtuk. Havalimanında şartlar çok uygun olmadığı için yaklaşık altı saat bekledikten sonra hareket edebildik, şu anda üç uçağımızda havada. Vatandaşlarımızın durumu çok iyi. Sekiz uçak ile tahliyelere devam edeceğiz" edi.

Yaklaşık otuz basın mensubunun görüntü almaya çalıştığı havalimanı gelen yolcu bölümünde polislerin görüntü alınmasını engellemeye çalışması ve gazetecileri dışarı çıkarmaya çalışmaları nedeniyle gergin anlar yaşandı.

YAĞMACILAR LİBYALI DEĞİL
İlk gelen uçakta kadın ve çocukların ve engelli vatandaşlarımızın çokluğu dikkat çekti. Trablus'da otuz yıldır inşaat işinde çalışan evli ve iki çocuk babası Mimar Özkan Uluyazı "Otuz yıldır Libya'da yaşıyorum bir sorun yoktu. Sorun Libya ve Kaddafi'den çok, doğu bölgelerinde başka ülkelerin vatandaşları tarafından çıkarılıyor. Libya ikiye bölünebilir. Libya'yı yağmalayanlar ise o ülkenin değil başka ülkenin vatandaşları, Türk vatandaşlarına ve iş adamlarına Libyalılar sahip çıkıyor. Türklere ait işyerleri de Libyalılar tarafından değil başka ülkelerin isyancıları tarafından yağmalanıyor, durum düzelince yine dönüp ailem ile çalışmaya devam edeceğim" dedi.

Bazı Türk vatandaşları ise basında yer alan Libya'daki Kaddafi halkını bombalıyor, öldürüyor türü haberlerin Türk vatandaşlarının hayatını tehlikeye attığını, öyle bir durum olmadığını, medyanın gerçekleri yazmasını istedi.

İkinci uçak ise bu sabah 06.00 sıralarında 105 yolcusu ile havalimanına indi. Havalimanına gelen yolcular yaklaşık bir saat mola verip dinlendikten sonra otobüslerle memleketlerine gönderildi.
UÇAKLAR GERİ DÖNDÜ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu kriz anında vatandaşlarını koruyan diğer ülkelere örnek olan devletimiz varolsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Zor anda vatandasimizin yaninda olan Hava Kuvvetleri Komutanligi personelini candan kutluyorum,gercekten zor sartlar altinda ucuyor ve libya'dan buraya yolcu getiriyorlar.Diger ulkelere ornek olmasini diliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000