09 Ekim 2013, Çarşamba 09:14:51

UÇAKLAR GELMEDEN BAKIM SÜRELERİ GELDİ!

Türkiye’nin hava sahasını gözetlemek için aldığı, havadan uyarı ve kontrol uçakları (AWACS) henüz Türk Hava Kuvvetleri’ne “operasyonel amaçlı” teslim edilemezken uçakların rutin bakım zamanının yaklaştığı öğrenildi.
  • Bu bakımın bedelini de bizden alacaklar, kullanmadığımız uçağın masrafını da ödetecekler mutlaka. Hem de C bakımı. Başarılıyız.
  • Çinden füze alınca niye alıyorsunuz tu kaka onlar diyenler 737 leri teslim etmiyorlar. Bunu da Çinden alman lazım. Bazı parçalar İsrailde üretiliyormuş israilde bunlar vermiyormuş muş bu yüzden gecikmiş. ABD israile bağlı iş yaparmı? İnsaf. Geciktiriyoruz ki orada ne karıştırılıyor görmeyin diye demeleri lazım. Benim aklıma bu geliyor. Unutmayalım, herkes herşeyi eninde sonunda üretir. Zaten bu da yapılacak. Brezilya bile bu tip radar yaptı kendi uçağına koydu uçuruyor..

1.5 milyar dolarlık Barış Kartalı projesi çerçevesinde 2007’de teslim edilmesi gereken uçaklar, radar sistemleri ve çeşitli sıkıntılardan dolayı 6 yıl gecikti. 2013’ün sonlarına doğru tamamının teslim edilmesi planlanan uçakların, 2014’ün ilk aylarında bakıma gireceği öğrenildi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Hangarlarda, üzerindeki çalışmalar devam eden uçaklar “C bakımı” adı verilen kritik parçalarının değiştirileceği bir bakıma girecek. Uçakların ana üreticisi olan Boeing, geçen yıl Türk Hava Kuvvetleri personeli ve Türk Havayolları’nın teknik çalışanlarına yönelik uçakların bakımlarının nasıl yapılacağına yönelik 10 aylık bir eğitim vermişti.

10 YILDIR BEKLENİYOR

Savunma Sanayi Müsteşarlığı AWACS’lar için ihaleyi 2000 yılında açtı. Barış Kartalı programı kapsamında Boeing firması ile 4 uçak ve 1 Yer Destek Sistemi tedariki amacıyla imzalanan sözleşme 2003 yılında yürürlüğe girdi. Boeing 737 yolcu uçağının askeri uçağa dönüştürülme işlemleri ABD-Seattle’da tamamlandı. Uçak modifikasyonunun diğer işlemleri ise Ankara/TAI tesislerinde devam ediyor.

HAVA SAHASINA SIKI KONTROL

Hava Kuvvetleri’ne teslim edilecek uçaklarla birlikte Türkiye’nin hava sahası kritik zamanlarda sıkı kontrol altında tutulacak. Uçak, radarları sayesinde hava sahasına giren yabancı uçaklar ve füzeler anında tespit edilebilecek. Uçak, üzerindeki yeni nesil sabit radarın 360 derecelik görüş açısıyla, coğrafi engellerden etkilenmeden yüzlerce kilometrelik alanı tarayabilen kapasiteye sahip olacak.

UÇAKLAR GELMEDEN BAKIM SÜRELERİ GELDİ!

Yorumlar

ASIL KONU ~ 11 yıl önce
Bu bakımın bedelini de bizden alacaklar, kullanmadığımız uçağın masrafını da ödetecekler mutlaka. Hem de C bakımı. Başarılıyız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sözcü ~ 11 yıl önce
Çinden füze alınca niye alıyorsunuz tu kaka onlar diyenler 737 leri teslim etmiyorlar. Bunu da Çinden alman lazım. Bazı parçalar İsrailde üretiliyormuş israilde bunlar vermiyormuş muş bu yüzden gecikmiş. ABD israile bağlı iş yaparmı? İnsaf. Geciktiriyoruz ki orada ne karıştırılıyor görmeyin diye demeleri lazım. Benim aklıma bu geliyor. Unutmayalım, herkes herşeyi eninde sonunda üretir. Zaten bu da yapılacak. Brezilya bile bu tip radar yaptı kendi uçağına koydu uçuruyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000