17 Temmuz 2008, Perşembe 12:08:29

Uçak zorunlu iniş yaptı yolcu parasını geri aldı

Alltours’tan Antalya’ya tatil satın alan tatilin ardından dönüşte uçaklarının teknik bir arıza nedeniyle büyük tehlike atlatarak İstanbul’a zorunlu iniş yaptığı Alman turist çift, Alman Federal Yüksek Mahkemesi’nin kararı ile tatil için ödediği 1.100 avronun tamamını geri almaya hak kazandı.
  • mng a300
  • alman haberline ve internetteki arastirmalarima göre MNG Airbus A300 ..
  • Hangi şirket, bilen varsa belirtsin ltfn...
  • Hangi havayolu ki bu..
  • BU HANGİ HAVAYOLUNUN UCAGI MERAK ETTİM DOGRUSU. BİLEN VAR MI?

Almanya’da Alltours’tan Antalya’ya tatil satın alan ve tatilini geçirdikten sonra dönüşte uçaklarının teknik bir arıza nedeniyle büyük tehlike atlatarak İstanbul’a zorunlu iniş yaptığı Alman turist çift, Alman Federal Yüksek Mahkemesi’nin kararı ile tatil için ödediği 1.100 avronun tamamını geri almaya hak kazandı. Karar, benzer durumlar için emsal teşkil edebilecek.

Almanya’da en yüksek yargı mercii olan Federal Yüksek Mahkeme (Bundesgerichtshof), ilginç bir karara imza attı. Antalya’dan tatil dönüşünde uçaklarının teknik arıza nedeniyle İstanbul’a zorunlu iniş yapması üzerine ölüm korkusu yaşadıkları tatillerinin zehir olduğunu ileri süren Alman çiftin açtığı davada davacı lehine verilen karar, benzer durumlar için emsal teşkil edebilecek.

Uçak büyük tehlike atlattı, zorunlu iniş yaptı
Alman çiftin Alltours şirketini dava ettiği olay şöyle gelişti: Almanya’nın büyük tur operatörü şirketlerinden olan Alltours’tan 2005 Ekim ayında Antalya için tatil paketi alan Alman çift, iki haftalık tatillerini sorunsuz geçirdikten sonra 8 Ekim 2005 tarihinde Almanya’ya dönerken Antalya’dan havalanan uçakta teknik bir arıza oluştu. Büyük sarsıntı geçiren uçakta plastik kaplamalar da bile çatlaklar oluştu ve uçağın çıkış kapılarından biri de tam açılmak üzereyken kabin ekibinin çabaları sonucu açılması önlendi. Arıza nedeniyle tehlike atlatan uçak, İstanbul’a zorunlu iniş yapmak durumunda kaldı.

‘Tatilimiz zehir oldu’
Almanya’ya dönen çift, ölüm korkusu yaşadıkları ve son derece dinlendirici ve güzel geçen tatillerinin son anda zehir olduğunu, dolayısıyla tatilin dinlendirme işlevinin ortadan kalktığını ileri sürerek Duisburg Bölge Mahkemesi’nde tatil için ödedikleri 1.100 avronun kendilerine ödenmesi talebiyle dava açtı.

Dava yüksek mahkemeye kadar gitti
Çiftin iddiasını inceleyen Duisburg Bölge Mahkemesi, bu gibi durumlarda, zararın bir kısmının ödeneceği kuralından hareketle çifte 280 avro geri ödenmesini karara bağladı. Ancak pes etmeyen Alman tatilci çift, taleplerinde ısrar edince, dava, ülkenin en yüksek yargı mercii olan Federal Yüksek Mahkeme’ye kadar taşınmış oldu.

Davayı inceleyen Karlsruhe kentindeki Alman Federal Yüksek Mahkemesi, AZ X ZR 93 / 15. 07.2008 nolu ve tarihli kararı ile yemeğin ya da başka koşulların kötü olması gibi durumlarda tatil için ödenen paranın bir kısmının geri ödeneceği, ancak tatilin tamamen zehir olduğu ve dinlenme işlevinin tamamen ortadan kalktığı bu gibi durumlarda, ücretin tamamının müşteriye geri ödenmesi gerektiğine hükmetti.

 

Uçak zorunlu iniş yaptı yolcu parasını geri aldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Rumuz ~ 16 yıl önce
mng a300

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kkk ~ 16 yıl önce
alman haberline ve internetteki arastirmalarima göre MNG Airbus A300 ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tipitip... ~ 16 yıl önce
Hangi şirket, bilen varsa belirtsin ltfn...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 16 yıl önce
Hangi havayolu ki bu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
BU HANGİ HAVAYOLUNUN UCAGI MERAK ETTİM DOGRUSU. BİLEN VAR MI?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000