24 Aralık 2008, Çarşamba 08:38:51

Uçak yakıtlarında indirim gündemde

Ham petrolde 147 dolarlık tarihî rekorun ardından yaşanan düşüşle birlikte, akaryakıt pompalarına yansıyan indirimler, uçak yakıtı için de uygulanacak.
  • Türkiyede uçuş okulları haklı SHGM de uçuş okullarına bu konuda destek olması lazım Havacılıgın bel kemiği olan uçuş okullarının bu kriz döneminde ayakta kalması lazım bu okullar çok büyük emeklerle kurulmuş yazık oldu demeyelim daha sonra
  • Dünyada petrol deli gibi ucuzlarken türkiye'de benzin bile ancak %22 ucuzladı, uçak yakıtı da aynı seviyede yeter artık soyulduğumuz indirsinler petrol ürünlerinin fiyatlarını uyutmasınlar kimseyi.

Pilot yetiştiren özel uçuş okullarına verdiği uçak yakıtında (Avaition gasoline-Avgas) Petrol Ofisi (POAŞ), indirime gitmeye hazırlanıyor. POAŞ, 1 Ocak 2007'den 22 Aralık 2008'e kadar uçak yakıtına yüzde 120 oranında zam yapmıştı. Özel Uçuş Okulları Derneği, uçak yakıtında indirim sağlanması amacıyla Türkiye'deki tek ithalatçı firma Petrol Ofisi'nin kapısını çaldı.

Uçuş Okulları Derneği Başkanı Faruk Bayındır, geçen yıldan bu yana devamlı olarak artan yakıt fiyatlarının özel uçuş okullarını ciddi sıkıntıya sevk ettiğini belirterek, bu konuda görüştükleri firma yetkililerinden indirim sözü aldıklarını söyledi. Yüzde 70'e varan indirim beklediklerini ifade eden Bayındır, "POAŞ yetkilileri ocak ayında indirim yapılacağı sözünü verdi." dedi.

Türkiye'de pilot eğitimi veren 9'u özel, 14 uçuş okulu bulunuyor. 300'ün üzerinde öğrencinin eğitim gördüğü uçuş okullarında yılda 200-250 pilot yetiştiriliyor. Uçuş okulları ve hava taksi şirketleri ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na uçak yakıtı veren POAŞ'ın indirime gitmesi ile özellikle maliyetlerini düşürecek uçuş okullarının yurtdışına açılabileceği ifade ediliyor.

Uçak yakıtlarında indirim gündemde

Yorumlar

kartal ~ 15 yıl önce
Türkiyede uçuş okulları haklı SHGM de uçuş okullarına bu konuda destek olması lazım Havacılıgın bel kemiği olan uçuş okullarının bu kriz döneminde ayakta kalması lazım bu okullar çok büyük emeklerle kurulmuş yazık oldu demeyelim daha sonra

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Death Grind ~ 15 yıl önce
Dünyada petrol deli gibi ucuzlarken türkiye'de benzin bile ancak %22 ucuzladı, uçak yakıtı da aynı seviyede yeter artık soyulduğumuz indirsinler petrol ürünlerinin fiyatlarını uyutmasınlar kimseyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000