28 Aralık 2011, Çarşamba 08:39:24

UÇAK ÜRETİRİZ AMA...

Habertürk Ankara Temsilciliği’nin sabah kahvaltısında konuğu olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yerli uçak üretiminin kolay olduğunu ancak Airbus ve Boeing tekeline rağmen uçak uçurulamayacağını kaydetti.
  • Sivil uçak üretmek çok ciddi bir iştir. Boeing ve Airbus bile bir modeli piyasaya çıkarmadan önce 8-10 yıl süre ile tasarım için çalışır. Binlerce teknik eleman imal edilecek parçalar için her türlü tasarımi planlama ve imalat konularında görev alırlar.Bunlar da yetmez aşılması gereken çok ciddi bir sertifikasyon süreci vardır ve bunun içinde konusunda uzman kişiler gerekir.100 koltuklu bir uçak için minimum 8-10 yıl çalışmak gerekir.
  • Binali Bey kusura bakmasın ama bu işleri hiç ama hiç bilmiyor. Mesele uçağın üretilmesiyle bitmez en az onun kadar zorlu süreçler vardır, bunlardan biri sertifikasyon süreci. Örneğin TAI zirai ilaçlama uçağını tasarlayıp yaptı ama plansız programsız yapıldığı için sertifikasyon süreci başarısız oldu. Pırpır uçakta bile durum böylesine karmaşıktır. Adam gibi plan ve fizibilite yapılmadan hiçbir şey yapılamaz.
  • paslanmaz çelik üretemeyen bir ülke nasıl uçak üretecek biri bana anlatsın.
  • SN BAKAN DOĞRU SÖYLEMİŞ. BİZE UÇAK, YAPTIRTMAZLAR AMA BEDAVA VERİRLER, HİBE EDERLER, UCUZ SATARLAR VE SONUNDA MUTLAKA ALDIRTIRLAR. ÇÜNKÜ BİZİM GİBİ ÜLKELER, HERŞEYİ HAZIR ALMAYA MAHKUM EDİLMİŞ VEYA HAZIRCI OLMAYA ÖZENDİRİLMİŞ. TEKNOLOJİ ÜRETMEMEMİZ İÇİNDE HER TÜRLÜ BELAYI, BAŞIMIZA SARMIŞLAR, ÖRNEĞİN, TERÖRİZM (PKK, MKK, TKK ...VS), AYIRIMCILIK ÜZERİNE KURULU BOZUK BİR SİYASET (SAĞCI-SOLCU, LAİK-DİNCİ, KÜRT-TÜRK, ALEVİ-SÜNNİ ...VS), ÇOK BOZUK MİLLİ EĞİTİM VE ÜNİVERSİTE EĞİTİM SİSTEMİ. BİZLER BÖYLE BOZUK BİR DÜZEN İÇİNDE OLDUĞUMUZ SÜRECE, BİLİM VE TEKNOLOJİ NASIL ÜRETECEĞİZ Kİ. ONUN İÇİN, BAZI ÜRÜNLER HARİÇ, HERŞEYİ HAZIR ALMAYA TAMAMEN MAHKUMUZ. SONUÇ : AL TÜRKİYEM AL, ONLAR DAHA ÇOK KAZANSIN. CARİ AÇIK DAHA ÇOK ARTSIN. ÜMİT ÇENDEK.
  • KOLAYSA
  • Uçak üretilebir ancak son sözü Ali Babacan söyler.
  • ...
  • Havada durdum şahitlerim var!
  • hayli sezen ablam söyle....sallaaa sallaaa sallaaa nasıl olsa millet yiyor
  • Uçmak yada uçmamak İste bütün mesele bu ... Yada. Ben sana uç ayda uçak yapamazsın demedim oğlum , ben sana takunyayla Rudder a basamazsın dedim.... Yada uç ayda tayyare yapmak ne ki tayyare senin köpen olsun biz fatihin torunlari isteyelim uç ayda uçak gemisi yaparız yeterki dış mihraklar izin versin. Saygılarımla
 Binali Yıldırım, “Türkiye’nin 3 ay içinde yerli uçak yapabilecek durumda olduğunu” belirterek, “Ama dünyanın sizin uçağınıza yol vermesi lazım. Bu alanda Boeing ve Airbus’ın fiili tekeli var. Onlara rağmen uçak yapıp, uçuramazsınız” dedi. Yıldırım, Türkiye’nin önce büyük bir üreticinin lisansıyla uçak yapacağını, 2023 yılına kadar da ‘özgün’ uçağını yapmayı hedeflediğini söyledi. “Türkiye, neden uçak yapıyor?” sorusunu gündeme getiren Yıldırım, “En ufak bir karışıklıkta hemen ambargo uygulanıyor. O zaman da adamlar, size bunları vermiyor. Daha önce Kıbrıs harekâtında bunu gördük. Gün gelir ihtiyaç olur, kimse de o zaman sertifika filan aramaz” dedi.

JAPON DESTEK VAR
Yıldırım, yeniden örgütlenen bakanlıkta daha önce ‘sahipsiz olan, derli toplu mevzuatı olmayan’ uzay ve havacılık alanına da yeni yapılanmada yer verildiğini vurgulayarak Türkiye’nin Japonya ile uydu ve uzay teknolojileri alanında işbirliği protokolü imzaladığını kaydetti.

‘KANAL İSTANBUL’DA İHALE 2013’TE

Bakan Yıldırım, Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından genel seçimler öncesinde açıklanan ‘Çılgın Proje’ olarak da adlandırılan Kanal İstanbul ile ilgili üç ayrı alternatif güzergâhın belirlendiğini söyledi. Yıldırım, proje için 2013 yılında yap-işlet-devret modeli ile ihaleye çıkılacağını açıklarken, 3. köprünün yer seçiminin de bitmek üzere olduğunu ifade etti.

MARMARA'DAKİ YOL KAVGASINA İNCELEME

Yıldırım, Marmara’da önceki gün feribot ve Ro-Ro gemisi arasında ‘yol vermeme’ nedeniyle yaşanan ve faciadan dönülen kazayla ilgili olarak da inceleme başlattığını, görüntülerin inceleneceğini söyledi. Kazanın yol vermeme nedeniyle yaşandığının açık olduğunu vurgulayan Yıldırım, Osmangazi-1 feribotunun kaptanını tanıdığını belirterek, “İDO Genel Müdürlüğü yaptığım dönemden bu kaptanı tanırım. Çok deneyimlidir. Onun basiretiyle büyük bir kazadan dönüldüğü anlaşılıyor” dedi.(Habertürk)
UÇAK ÜRETİRİZ AMA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Misafir ~ 12 yıl önce
Sivil uçak üretmek çok ciddi bir iştir. Boeing ve Airbus bile bir modeli piyasaya çıkarmadan önce 8-10 yıl süre ile tasarım için çalışır. Binlerce teknik eleman imal edilecek parçalar için her türlü tasarımi planlama ve imalat konularında görev alırlar.Bunlar da yetmez aşılması gereken çok ciddi bir sertifikasyon süreci vardır ve bunun içinde konusunda uzman kişiler gerekir.100 koltuklu bir uçak için minimum 8-10 yıl çalışmak gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Binali Bey kusura bakmasın ama bu işleri hiç ama hiç bilmiyor. Mesele uçağın üretilmesiyle bitmez en az onun kadar zorlu süreçler vardır, bunlardan biri sertifikasyon süreci. Örneğin TAI zirai ilaçlama uçağını tasarlayıp yaptı ama plansız programsız yapıldığı için sertifikasyon süreci başarısız oldu. Pırpır uçakta bile durum böylesine karmaşıktır. Adam gibi plan ve fizibilite yapılmadan hiçbir şey yapılamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
paslanmaz çelik üretemeyen bir ülke nasıl uçak üretecek biri bana anlatsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
SN BAKAN DOĞRU SÖYLEMİŞ. BİZE UÇAK, YAPTIRTMAZLAR AMA BEDAVA VERİRLER, HİBE EDERLER, UCUZ SATARLAR VE SONUNDA MUTLAKA ALDIRTIRLAR. ÇÜNKÜ BİZİM GİBİ ÜLKELER, HERŞEYİ HAZIR ALMAYA MAHKUM EDİLMİŞ VEYA HAZIRCI OLMAYA ÖZENDİRİLMİŞ. TEKNOLOJİ ÜRETMEMEMİZ İÇİNDE HER TÜRLÜ BELAYI, BAŞIMIZA SARMIŞLAR, ÖRNEĞİN, TERÖRİZM (PKK, MKK, TKK ...VS), AYIRIMCILIK ÜZERİNE KURULU BOZUK BİR SİYASET (SAĞCI-SOLCU, LAİK-DİNCİ, KÜRT-TÜRK, ALEVİ-SÜNNİ ...VS), ÇOK BOZUK MİLLİ EĞİTİM VE ÜNİVERSİTE EĞİTİM SİSTEMİ. BİZLER BÖYLE BOZUK BİR DÜZEN İÇİNDE OLDUĞUMUZ SÜRECE, BİLİM VE TEKNOLOJİ NASIL ÜRETECEĞİZ Kİ. ONUN İÇİN, BAZI ÜRÜNLER HARİÇ, HERŞEYİ HAZIR ALMAYA TAMAMEN MAHKUMUZ. SONUÇ : AL TÜRKİYEM AL, ONLAR DAHA ÇOK KAZANSIN. CARİ AÇIK DAHA ÇOK ARTSIN. ÜMİT ÇENDEK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
KOLAYSA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Uçak üretilebir ancak son sözü Ali Babacan söyler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Havada durdum şahitlerim var!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hayli sezen ablam söyle....sallaaa sallaaa sallaaa nasıl olsa millet yiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Uçmak yada uçmamak İste bütün mesele bu ... Yada. Ben sana uç ayda uçak yapamazsın demedim oğlum , ben sana takunyayla Rudder a basamazsın dedim.... Yada uç ayda tayyare yapmak ne ki tayyare senin köpen olsun biz fatihin torunlari isteyelim uç ayda uçak gemisi yaparız yeterki dış mihraklar izin versin. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000