28 Temmuz 2017, Cuma 09:13:26

Uçak motorunda liderliği hedefliyor!

F-35 savaş uçağına parça üreten Kale Grubu gözünü liderliğe dikti. Bu yıl içinde 255 milyon liralık yatırım yapacaklarını söyleyen Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “Türkiye’nin dünyada sayılı uçak motoru ihracatçısı konumuna yükselmesini amaçlıyoruz” dedi.
  • Kale grubunu taktir ile takip ediyorum. Yapılan işleri hafife alan yorumcular için söyleyeceğim "ağzı olan konuşuyor"
  • Hayaller Paris gerçekler Eminönü
  • 255 milyon tl yatırımla dünyada sayılı marka adsafsfagsfafagsa ulan o uçakların tanesi okadar zaten güldürmeyin ya
  • kendinize rakip gördüklerinizi sollamak için onlardan daha yüksek performanslı motorlar yapmalısınız bunun içinde sayısız alamda onlarla eş yada üstün ARGE kapasiteniz olmalı, hadi doğru konuşalım, dünyayla aramıza 200 yıl hirmişken ve fark artmaya devam ediyorken böyle şeyler için geç kalındı... zamanında burada bir yorum okumuştum, arkadaş yabancı devletler teknolojide ilerlerken bizde gıdada yürüyelim, yiyecek ihraç edelim o ülkelere diyodu... 80 milyona ancak ekmek yeter, ekmeklede bukadar...
  • Seni hiç sevmedim, kocanı saden sevmem ama emekli müsteşarınız olmasaydı bu projelere giremezdiniz...
  • jet uçağı motorunun hangi parçasını üreteceklermiş anlamadım, jet motorun blade dediğimiz parçasını ne zaman biz tasarlar ve üretirsek o eli öper saygıyla eğilirim, ismail B .
  • Heee Canim Heee
  • Sessiz sedasız ileri teknoloji yatırımı yapmaya devam ediyorlar. Tabi F35 parçasını sanayide tornacıda üretiliyor sananlar bu arge birikiminin önemini kavrayamazlar o ayrı.
  • he tabi tabi
  • Başka ülkeleri zengin etmeye devam edin bravo sizlere.Vatan sevgisi Vatan aşkı Vatanıi kollamayi ne zaman öğreneceksiniz.

F-35 savaş uçağına parça üreten Kale Grubu gözünü liderliğe dikti. Bu yıl içinde 255 milyon liralık yatırım yapacaklarını söyleyen Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “Türkiye’nin dünyada sayılı uçak motoru ihracatçısı konumuna yükselmesini amaçlıyoruz” dedi.

Sanayi sektöründe faaliyet gösteren Kale Grubu, sektördeki 60’ıncı yılını, 255 milyon liralık yeni yatırım hedefi koyarak kutladı. Bir kısmı 2016’da başlayan bu yatırımları 2017 sonunda tamamlamayı planlayan Grup, özellikle havacılık ve savunma alanındaki büyüme ve projelere hız vereceğini açıkladı. Törene eski Milli Savunma Bakanı ve yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olan Fikri Işık da katıldı.

F-35'E PARÇA ÜRETMEK HERKESİN HARCI DEĞİL

Kale Grubu’nun Türkiye’nin milli ve yerli sanayi anlayışının en güzel örneklerini ortaya koyduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Işık, Grubun stratejik bir kararla girdiği savunma sanayisinde bugün sadece Türkiye’nin değil büyük uluslararası projelerin de parçası olan çok önemli bir şirket haline geldiğini bildirdi. Işık, savunma sanayisi alanında faaliyet göstermesinin Kale Grubu’nu yakında dünyanın önemli firmaları arasına sokacağına inandığını dile getirdi. F-35’e parça üretmenin herkesin yapabileceği bir iş olmadığına işaret eden Işık, “F-35’e parça ürettiğiniz zaman ülkenizin bayrağı orada bulunuyor. Türkiye’nin milli imkanlarla geliştirilmesi için öncelik verdiği jet motorunu üretebilmek, yeni projede yer almak için uluslararası iş birliğine imza atmak her babayiğidin karı değil” görüşlerini aktardı. Konuşmasının ardından Başbakan Yardımcısı Işık’a Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay tarafından el yapımı seramik hediye edildi.

BOEING'LE ORTAKLIK PEŞİNDE

Boeing ve Lockheed Martin gibi küresel devlerin proje partneri haline gelmeyi hedeflediklerini açıklayan Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “8 Mayıs’ta Rolls- Royce ile imzaladığımız işbirliği anlaşma bunun en somut örneği. Bu önemli girişim sayesinde, Türkiye’nin dünyada az sayıdaki uçak motoru üreticilerinden biri olmasını ve uçak motoru ihracatçısı konumuna yükselmesini amaçlıyoruz” diye konuştu.

YENİ FABRİKAYI DEVREYE ALDI

Geçen yıl sektörde inovatif bir ürün olarak devreye aldıkları Sinterfleks’in 2. fabrikasının temelini attıklarını hatırlatan Okyay, bu yıl açılışını yapacakları sinterflex fabrikası ile 1 milyon metrekare olan yıllık üretim hacimlerini yaklaşık 2 milyon metrekareye çıkarmayı hedeflediklerini aktardı. Bodur, toplam 30 milyon lira yatırım ile devreye aldıkları yeni fabrikada 120x360 ebadı da üreteceklerini dile getirdi.

BACA GAZIYLA DOMATES ÜRETECEK

60’ıncı kuruluş yıldönümü kutlamalarını her yıl düzenlenen Seramik Bayramı etkinliklerinde yapan Kale Grubu, yurtiçinde farklı illerden çok sayıda iş ortağı ve bayinin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden 63 yabancı iş ortağı katılım sağladı. Kale Grubu sürdürülebilir kalkınma vizyonu doğrultusunda, bir tarım projesine imza attı. Proje ile Kaleseramik fabrikasının baca gazı, Çan’da 100 dönüm arazide sosyal girişim projesi olarak tasarlanan ve salkım domates üretilecek olan serada kullanılacak. (Yeni Şafak)

Uçak motorunda liderliği hedefliyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Taşkın ~ 7 yıl önce
Kale grubunu taktir ile takip ediyorum. Yapılan işleri hafife alan yorumcular için söyleyeceğim "ağzı olan konuşuyor"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben de isterdim ama ~ 7 yıl önce
Hayaller Paris gerçekler Eminönü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hehe ~ 7 yıl önce
255 milyon tl yatırımla dünyada sayılı marka adsafsfagsfafagsa ulan o uçakların tanesi okadar zaten güldürmeyin ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okadar kolay olsaydı ~ 7 yıl önce
kendinize rakip gördüklerinizi sollamak için onlardan daha yüksek performanslı motorlar yapmalısınız bunun içinde sayısız alamda onlarla eş yada üstün ARGE kapasiteniz olmalı, hadi doğru konuşalım, dünyayla aramıza 200 yıl hirmişken ve fark artmaya devam ediyorken böyle şeyler için geç kalındı... zamanında burada bir yorum okumuştum, arkadaş yabancı devletler teknolojide ilerlerken bizde gıdada yürüyelim, yiyecek ihraç edelim o ülkelere diyodu... 80 milyona ancak ekmek yeter, ekmeklede bukadar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SMS ~ 7 yıl önce
Seni hiç sevmedim, kocanı saden sevmem ama emekli müsteşarınız olmasaydı bu projelere giremezdiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçak motoru hemde f35 ~ 7 yıl önce
jet uçağı motorunun hangi parçasını üreteceklermiş anlamadım, jet motorun blade dediğimiz parçasını ne zaman biz tasarlar ve üretirsek o eli öper saygıyla eğilirim, ismail B .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hee ~ 7 yıl önce
Heee Canim Heee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meka ~ 7 yıl önce
Sessiz sedasız ileri teknoloji yatırımı yapmaya devam ediyorlar. Tabi F35 parçasını sanayide tornacıda üretiliyor sananlar bu arge birikiminin önemini kavrayamazlar o ayrı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ff ~ 7 yıl önce
he tabi tabi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NATO mermer NATO ulkem ~ 7 yıl önce
Başka ülkeleri zengin etmeye devam edin bravo sizlere.Vatan sevgisi Vatan aşkı Vatanıi kollamayi ne zaman öğreneceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000