05 Kasım 2010, Cuma 14:11:00

UÇAK METRELERCE BURUN ÜZERİ SÜRÜKLENDİ

Mexico City-Havana seferini yapan Boeing 737-200 tipi uçak, Puerto Vallarta Havalimanı’na burun üzeri iniş yaptı. Metrelerce sürüklenen uçakta şans eseri kimsenin burnu dahi kanamadı.
  • Bizim itfaiyeciler gibi bir cümleyle yapılan bir giriş kimsin neyin nesisin söylede sana bizim kurumun itfaiyesinin müdahale videolarını göndereyim. El insaf yaw dünyaya bakın uçak kazalarına bakın bizim kurumun itfaiyesinin yanlış müdahale tutanaklırını bulun bakayım hepsi usulune uygun bir daha maksadınızı aşan yorumlar yapmayın...
  • Güzel inmiş ancak bu 732'ler hala uçuyor mu? İndirin şu uçakları yaa INS nav yapıyorlar... Zamanında bir A320'nin de burun takımları yan olarak açılmıştı inerken teker patlamış, her yer kıvılcım olmuştu. Ayrıca yerçekimi'nin suyu mu çıktı hidrolikle açılanları geri çekip yerçekimi ile düşmesini sğlarsın böyle bir durumda. Nasıl bir arızaysa artık suyunu çıkarmış maşallah... Bunlara karşı önlem almaları lazım.
  • Hem pilotlara hem itfayecilere helal olsun, tam takım çalışması olmuş. Herkes işini tam yapınca emergency ler bile problem olmuyor...
  • Mükemmel ve süper hızlı bir müdahale,ders olarak gösterilebilecek nitelikten.Bizim itfaiyeler gibi yakıt kaçağına su sıkmıyorlar!!!
  • Hakkaten anında müdahale. Helal olsun.
  • kurnaz degil arkadaş adamlar görevini 4-4 lük yapmışlar ne kurnazlıgıııı...eee türkün aklı işteee
  • eeeee tık yok demiiii :))
  • itfaye süper kurnaz cikmis hemen orda olmasi süper olmus
  • Bence yanlış teknik...burnu hemen bırakmalı mumkun oldugunca erken durmalıydı.... pıstın sonlarına dogru burnu bıraktıgından dolayı ve sert fırenlede ana iniş takımlarınıda dağıtıyor...daha ıtfaıye işlemi bitirmeden mıllet kanat ustu tahlıye kapılarını acıyor ve guzelcenede bır dus alıyor.... BENCE 10 UZERINDEN 4
  • Bence herhangi bir pilotun yapabilecegi emercensi inis. Similatorde ogrenebilinecek, mezun olmak icin gerekli bir yetenek. Her pilotun basina gelebilir, hatta ilk ucusunda. Ben eminimki butun Turk pilotlari da bu standartlara sahiptir. Normal inisin aynisi, arka tekeri koyucak, sonra hiz dustukce, burnu yukarda tutucak, nerdeyse stall olana kadar, sonrasinda sabirla ucagin durmasin bekliyecek.

Global Air’e ait uçakta bulunan 99 yolcu ve 5 mürettebat, ölümle burun buruna geldi. Mexico City-Havana seferi yapan Boeing 737-200 tipi uçak, Puerto Vallarta-Licenciado Gustavo Diaz Ordaz Havalimanı’na acil iniş yaptı. İniş takımları açılmadığı için gövde üzeri inen uçak pistin sonuna kadar sürüklendi.

Dumanlar içerisinde metrelerce sürüklenen uçakta bulunan yolcular, korku dolu anlar yaşadı. Uçak pistin sonunda güçlükle durabildi.

İtfaiye ekipleri, yangın ihtimaline karşı hazır bulundu. Yolcular, süratle uçaktan tahliye edilidi.

Kaza anı kameralara saniye saniye işte böyle yansıdı:

UÇAK METRELERCE BURUN ÜZERİ SÜRÜKLENDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bizim itfaiyeciler gibi bir cümleyle yapılan bir giriş kimsin neyin nesisin söylede sana bizim kurumun itfaiyesinin müdahale videolarını göndereyim. El insaf yaw dünyaya bakın uçak kazalarına bakın bizim kurumun itfaiyesinin yanlış müdahale tutanaklırını bulun bakayım hepsi usulune uygun bir daha maksadınızı aşan yorumlar yapmayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Güzel inmiş ancak bu 732'ler hala uçuyor mu? İndirin şu uçakları yaa INS nav yapıyorlar... Zamanında bir A320'nin de burun takımları yan olarak açılmıştı inerken teker patlamış, her yer kıvılcım olmuştu. Ayrıca yerçekimi'nin suyu mu çıktı hidrolikle açılanları geri çekip yerçekimi ile düşmesini sğlarsın böyle bir durumda. Nasıl bir arızaysa artık suyunu çıkarmış maşallah... Bunlara karşı önlem almaları lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hem pilotlara hem itfayecilere helal olsun, tam takım çalışması olmuş. Herkes işini tam yapınca emergency ler bile problem olmuyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Mükemmel ve süper hızlı bir müdahale,ders olarak gösterilebilecek nitelikten.Bizim itfaiyeler gibi yakıt kaçağına su sıkmıyorlar!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hakkaten anında müdahale. Helal olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kurnaz degil arkadaş adamlar görevini 4-4 lük yapmışlar ne kurnazlıgıııı...eee türkün aklı işteee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
eeeee tık yok demiiii :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
itfaye süper kurnaz cikmis hemen orda olmasi süper olmus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bence yanlış teknik...burnu hemen bırakmalı mumkun oldugunca erken durmalıydı.... pıstın sonlarına dogru burnu bıraktıgından dolayı ve sert fırenlede ana iniş takımlarınıda dağıtıyor...daha ıtfaıye işlemi bitirmeden mıllet kanat ustu tahlıye kapılarını acıyor ve guzelcenede bır dus alıyor.... BENCE 10 UZERINDEN 4

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bence herhangi bir pilotun yapabilecegi emercensi inis. Similatorde ogrenebilinecek, mezun olmak icin gerekli bir yetenek. Her pilotun basina gelebilir, hatta ilk ucusunda. Ben eminimki butun Turk pilotlari da bu standartlara sahiptir. Normal inisin aynisi, arka tekeri koyucak, sonra hiz dustukce, burnu yukarda tutucak, nerdeyse stall olana kadar, sonrasinda sabirla ucagin durmasin bekliyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000