11 Kasım 2009, Çarşamba 07:54:18

Uçak korkusu yüzünden 'Tren Zengini' oldu

Uçma korkusuyla bilinen Kuzey Kore lideri Kim Jong-il'in altı özel lüks treni ve şahsına özel 19 adet tren istasyonu olduğu ortaya çıktı.
  • bizim ülkemizin yarisindan fazlasi aclik sinirinda ama basimizdakiler de kendi zevkleri icin hicbir masraftan kacinmiyolar..

Kuzey Kore lideri Kim Jong-il'in uçmaktan korktuğu biliniyordu ama bu yüzden şahsına özel altı lüks treni ve 19 özel tren istasyonu olduğunu öğrenmek şaşkınlığa yol açtı. İstihbarat kaynakları trenlerin içinde konferans salonu, yatak odası ve yüksek teknoloji iletişim donanımları olduğunu bildirdi. 19 özel istasyonu kullanan trenlerin toplamda 90 vagonu bulunuyor.

Kuzey Kore liderini terrörist saldırlara ve suikastlara karşı korumak için tren, önünde ve arkasında iki trenle beraber yolculuk edecek. Trenler demir yolunun güvenliğinin sağlanmasından sorumlu olacak.

Dikkat çeken bir başka konu ise Birleşmiş Milletler raporuna göre Kuzey Kore'de 8 milyon insan açlık sınırında olmasına rağmen trenlerin oldukça yüksek rakamlara mal olması.

Adının açıklanması istenmeyen Kuzey Koreli bir kaynağa göre Kim'in güvelik önlemlerinin artırılmasının nedeni, 2004 yılında bir trende meydana gelen patlama olduğu söyleniyor. Patlamada 160'a yakın insan hayatını kaybetmişti ve 1300 kişi yaralanmıştı.

Patlamanın raylarda gelen bir arızadan meydana geldiği açıklanmıştı fakat daha sonra yapılan araştırmada Kim'in Çin'e yapacağı gezi için kulllanacağı güzergahın üzerinde olması suikast fikrini akıllarda getirmişti.

Kuzey Kore lideri çok az yurtdışı gezisine çıkıyor ve üst düzey güvenlik önlemleri alltında seyahat ediyor. Kim en son gezisini 2006 yılında Çin'e yapmıştı.

Kuzey Kore meydasına göre geçen ay Çin Devlet Başkanı Hu Jinato, Kim'i ülkesine davet etti. 67 yaşındaki Kim'in geçen yıl yaşadığı ve halen devam eden sağlık sorunları nedeniyle davete cevap veremediği düşünülüyor.

Uçak korkusu yüzünden 'Tren Zengini' oldu

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bizim ülkemizin yarisindan fazlasi aclik sinirinda ama basimizdakiler de kendi zevkleri icin hicbir masraftan kacinmiyolar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000