27 Aralık 2008, Cumartesi 08:02:56

Uçak kazasının ardındaki esrarengiz sır...

ABD Başkanı Bush’un "internet danışmanı" Mike Connell, geçen hafta bir uçak kazasında öldü. Bush’un son seçimi bilgisayar hilesiyle kazanmasını sağladığı iddia edilen Connell’ın, son dönemde tehditler aldığı ve ortadan kaldırıldığı ileri sürülüyor.

ABD’de Başkan George W. Bush’a ve Cumhuriyetçi Parti’ye yıllardır bilgi teknolojileri desteği veren Mike Connell’ın 19 Aralık’taki ölümü, ABD basını ve internette tartışılıyor. Kullandığı özel uçağı inişten hemen önce Ohio’daki boş bir eve çakılan 45 yaşındaki "teknoloji gurusunun" sabotaja kurban gittiği öne sürüldü.
 
Kár amacı gütmeyen bir grup olan Velvet Revolution (VR), Connell’in son iki yıldaki faaliyetlerini inceledi. Son seçimlerde Cumhuriyetçi Başkan Adayı John McCain’in danışmanlığını yapan Connell’ın, temmuz ayında ölüm tehditleri aldığı öğrenildi. İddiaya göre, Connell ile eşi Heather’ı tehdit eden kişi, "Bush’un Beyni" olarak bilinen Karl Rove’du.

İki uçuşu iptal etmişti

İhbar üzerine harekete geçen bir savcı, ABD Adalet Bakanlığı’na mektup yazarak Connell’a polis koruması verilmesini istedi. Uçağının sabote edilebileceği uyarısını alan tecrübeli pilot Connell da, beklenmeyen arızalar yüzünden iki uçuşunu iptal etmişti. Bush’un Beyaz Saray’ı terketmesinden bir ay önce gerçekleşen kazanın, Ohio’daki 2004 başkanlık seçimiyle ilgili davanın kritik bir dönemece girdiği dönemde gelmesi dikkat çekti.

Başkan’ın hacker’ı mı ?

Bağımsız bloglara yansıyan iddia şöyle: Son iki başkanlık seçiminde Bush için çalışan Connell, ABD Kongresi’nin bilgisayar güvenlik duvarından da sorumluydu. 2004 seçimleri sırasında sandık çıkış anketlerinde açık ara önde olan Demokrat Parti Adayı John Kerry, kritik Ohio eyaletinde, oyların gece yarısı aniden Bush’a kayması üzerine yarışı kaybetti. Elektronik oy verme sistemini denetleyen iki kişiden biri, yine Connell’dı.

Uçak kazasının ardındaki esrarengiz sır...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000