02 Eylül 2008, Salı 08:00:43

Uçak kazasında ölen Türk toprağa verildi

İspanya'nın başkenti Madrid'de 20 Ağustos'ta düşen Spanair'a ait uçakta hayatını kaybeden Türk işadamı Mustafa Erdil'in (54) cenazesi dün toprağa verildi. Erdil, İzmir'in Aliağa ilçesinde düzenlenen törenin ardından, Manisa'nın Kula ilçesine gönderildi.

Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği 2. Başkanı olan Mustafa Erdil'in cenazesi, oğlu Günalp Erdil tarafından önceki gece uçakla İzmir'e getirildi.

Havalimanı kargo bölümünden oğul Erdil, ailesi ve yakınları tarafından alınan cenaze, Aliağa'ya götürüldü. Erdil için bugün ilk olarak öğle namazını müteakip Aliağa Merkez Camii'nde cenaze namazı kılındı. Namaza Erdil'in ailesi ve yakınlarının yanısıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Tansu Kaya ve diğer vatandaşlar katıldı. Erdil'in cenazesi daha sonra, defnedileceği Kula'ya gönderildi.

Madrid'deki Barajas Havaalanı'ndan Las Palmas'a gitmek üzere 20 Ağustos 2008'de hareket eden Spanair firmasına ait uçak kalkış sırasında düşmüş, kazada, iş gezisi için İspanya'da olan Erdil'in de aralarında bulunduğu 153 kişi ölmüş, dokuz kişi yaralı kurtulmuştu. Evli ve üç çocuk babası Mustafa Erdil, Aliağa'da Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneğinin yanısıra çeşitli sivil toplum örgütlerinde faal görev alıyordu.

 

Uçak kazasında ölen Türk toprağa verildi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000