29 Ağustos 2008, Cuma 08:18:43

Uçak kazası 'Zafer Bayramı'nı iptal ettirdi

Kırgızistan'da, her yıl görkemli şölenlerle gerçekleştirilen 31 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları geçtiğimiz Pazar meydana gelen uçak kazası nedeniyle bu yıl yapılmayacak.

Kırgız Meclisi aldığı bir kararla her yıl düzenlenen 31 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının bu yıl yapılmayacağını duyurdu. Meclis Basın Merkezi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Kırgızistan Cumhuriyeti'nin her yıl büyük bir coşkuyla kutladığı 31 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, geçen Pazar günü başkent Bişkek'te meydana gelen ve 68 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan elim uçak kazasına bağlı olarak bu yıl yapılmayacaktır. Meclis, kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve kazadan yaralı olarak kurtulan yolculara moral olması amacıyla böyle bir karar almıştır. "

Bu arada Kazada hayatını kaybedenlerin kimlik tespit çalışmaları dördüncü günde de devam ediyor. İran'dan gelen 5 kişilik uzman ekip DNA testi yaparak hayatını kaybeden yolcuların kimliklerini tespit etmeye çalışıyor. Kazada hayatını kaybeden Türk vatandaşı Mehmet Şahin'in ise cesedi hala tespit edilmiş değil.

 

Uçak kazası 'Zafer Bayramı'nı iptal ettirdi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000