18 Temmuz 2009, Cumartesi 08:42:16

Uçak kazaları sigortacıların kabusu oldu!

Havayollarında ardı ardına gelen bu iki kazayla birlikte Haziran başından bu yana uçak kazalarında yaşamını yitirenlerin sayısı 550 oldu.
  • Sigortacılar (aslında underwriterslar demek lazım) 11 Eylül saldırıları sonucunda havayollarından AV 52 adı altında milyonlarca US$ haksız kazanç elde etmişlerdi. Ayrıca bu hasarları sigortacılar ödüyor gibi gözükse de gerçekte tüm havayolları ödüyor zira hasar gerekçesiyle kazaya uğrayan değil tüm havayollarından topladıkları primleri arttırıyorlar. Mesela 2009 yenilemeleri için prim artış oranı % 15 - 20.

Uçak kazalarında yılbaşından bu yana toplam 629 kişi yaşamını yitirirken, bu rakam geçen yılın tamamının üzerine çıktı. 629 kayıp aynı zamanda 2004 yılından bu yana uçak kazası ölümlerinde yaşanan ilk yıllık yükseliş.

Gazeteport'ta yer alan habere göre; Uçak kazalarında yaşanan bu artış, sigorta firmalarını da zorda bırakmış durumda. Hayatını kaybeden yolcu başına ödeme yapan sigorta şirketleri için Haziran ayı en yüksek maliyetle karşılaştıkları ay oldu.

Air France-KLM uçağında 228 kişi hayatını kaybederken, Yemen Havayolları kazasında 152 kişi hayatını yitirdi. Böylelikle Haziran ayı 11 Eylül saldırılarından bu yana en maliyetli ay haline geldi.

Air France uçağında hayatını kaybeden yolcuların ailelerine yolcu başına 25 bin dolar ödeme yapılacak.

En büyük kaybın yaşandığı uçak kazaları 1972 yılında gerçekleşmiş ve 2374 kişi hayatını kaybetmişti.

Uçak kazaları sigortacıların kabusu oldu!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Sigortacılar (aslında underwriterslar demek lazım) 11 Eylül saldırıları sonucunda havayollarından AV 52 adı altında milyonlarca US$ haksız kazanç elde etmişlerdi. Ayrıca bu hasarları sigortacılar ödüyor gibi gözükse de gerçekte tüm havayolları ödüyor zira hasar gerekçesiyle kazaya uğrayan değil tüm havayollarından topladıkları primleri arttırıyorlar. Mesela 2009 yenilemeleri için prim artış oranı % 15 - 20.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000