08 Ocak 2009, Perşembe 07:37:52

Uçak gemisinde yangın çıktı!

Rusya'nın Kuzey Deniz Filosu'na bağlı 'Amiral Kuznetsov' uçak gemisinde çıkan yangında bir denizcinin öldüğü bildirildi.

Rus uçak gemisinde yangının Türkiye'nin Aksaz-Karaagaç limanındayken başladığı ve bir denizcinin öldüğü bildirildi. İki saat devam eden yangının ilk belirlemelere göre geminin elektrik sistemindeki kısa devreden başladığı belirtildi. Geminin Türk limanında bugün akşama kadar kalacağı ifade edildi.
 
Rusya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan ise konu ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Rus ajanslarında yer alan haberlerde yangının gemide ciddi bir hasara yol açmadığı ve uçak gemisinin görevine devam edeceği belirtildi.

'Amiral Kuznetsov' uçak gemisi Rus donanmasına bağlı bir çok savaş gemisi ile birlikte geçen sene başlatılan dünya denizlerindeki yolculuğuna başlamıştı. Bir güç gösterisi niteliği taşıyan ve Rus savaş gemilerinin uluslararası sulardaki harekatı bu ülkenin siyasi ve askeri itibarının yeniden kazanması için yapıldığı ifade ediliyor.

Sovyetler Birliği'nin çöküşünden sonra Rus donanması ciddi talihsizliklerle yüzleşti. En büyük facia ise 2000 yılında nükleer Rus denizaltısı Kursk'ta meydana geldi. Denizatının batması sonucu 118 denizci hayatını kaybetmişti.

 

Uçak gemisinde yangın çıktı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000