22 Aralık 2015, Salı 08:05:57

Uçak bakım atölyesi açıldı

Boeing’in desteklediği bir program sayesinde dün İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yeni bir uçak bakım atölyesi açıldı.
  • Arkadas bir kere ucak teknisyenligi diye birsey kalmayacak 10 yila kalmadan. Yapilan isin adi ucak bakim muhendisligidir. Iste bu yuzden tekinisyenden istenmesi abest olan bir suru sey isteniyor. Yok ing. Lisans ve suru egitim sertifikasi... Sonradan hasta bakici ve hemsirelere doktor olma hakki verilmeyecekse lise mezunlarina da ucak bakim muhendisi olma hakki verilemez. Bu olay zaman icerisinde SHGM mezunlari bir yerlere yonetici oldugunda duzelecek. Az kaldi... Devamini bekleyin
  • daha önce de söyledim. 2 yıllık shyo ları kapatılmalı , mevcut uçak bakım liselerinin ve shyo'larının eğitim ve eğitmen kalitesi artırılmalı, liselere hazırlık tekrar geri getirilmeli. Atelye imkanları her iki kurumda da artırılmalıdır. 2 sene de yalan yanlıs hocalarla ve derslerle teknisyen olunmaz. MEB SHGM YÖK biraraya gelmeli ve bu işi çözmeli yoksa işin suyu çıktı. Ve daha da önemlisi ben liseliyim ben üniversiteliyim diye boş muhabbeti bırakın , burada diploma değil lisans iş yapar,ingilizce iş yapar, tecrübe iş yapar ; okullar sizin işe girmenize vesile olur sadece. Birlik olun , boşverin ayrımcılığı üniversitelisi de liselisi de aynı AMMi okuyup aynı boltu torkluyor.. Ne kimse aşağıda ne kimse yukarıda..
  • nasıl bir zihniyetiniz var anlayamıyorum... ilk uçakçılık anadolu teknik liselerinden birinin mezunlarındanım, bu üniversitelilerden neden bu kadar korkuyorsunuz anlamıyorum... artık liselerin mezunlarının kaliteleri yerlerde tek kelime ingilizce bilmeyen 5 senede bi konnektor takmayı ögrenemeyen adamlar var... şikayet edeceğinize sizde bişeyler okuyun liseli olmakla gurur duyun ama devamını getirip kendinizi geliştirin, bırakın başkası sizi övsün... AME
  • NE GÜZEL ASGARİ ÜCRET ARTIŞIYLA MUTLU MUTLU YAŞARIZ.
  • iyi liselilerin yetişmesi shyolulardan tamamen kurtaracaktır teknisyenliği

Boeing’in desteklediği bir program sayesinde dün İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yeni bir uçak bakım atölyesi açıldı. Atölye, 10., 11. ve 12. sınıf öğrencilerine uçak bakımı konusunda uygulamalı eğitim imkânı sağlayacak.

Boeing’in Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi – Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) ile olan işbirliği, 2013 yılında, merkezin açılışından sadece iki yıl sonra başladı. Bu merkezin Uçak Bakım Bölümü’ndeki fiziksel koşulların ve malzemelerin yetersizliği, uzay ve havacılık endüstrisinin gelecekteki en yetenekli teknisyenlerinin yetiştirilmesine olanak vermiyordu. Bu nedenle Boeing, bu akademik yılda 131 öğrencinin eğitim alacağı bu atölyenin geliştirilmesine ve eğitim kaynaklarının sağlanmasına destek oldu. Öğrenci sayısının iki yıl içinde 200’e ulaşması bekleniyor.

Boeing Türkiye Genel Müdürü – Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın Işıl, “Bu okula uzay ve havacılık alanında daha iyi mesleki eğitim fırsatları sağlayarak destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Boeing, Türk öğrencilerin uzay ve havacılık alanındaki eğitim koşullarını iyileştirmek üzere gelecekte de teknik okullarla ortaklıklar kurmaya devam edecek.”

Açılış töreninde konuşma yapan Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, “Boeing'in bu güzel jesti hepimizi çok duygulandırdı. Eğitim öğrenim çağındaki Selçuk'taki tüm gençlerimiz adına Boeing'e şükranlarımızı iletiyorum” dedi. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ise “Boeing'in böylesine yerel bir katkı vermesi çok önemli. Boeing havacılık sektöründe teknolojide lider firma ve böyle bir projeye katkısı çok önemli. Eğitime verdikleri katkıdan dolayı kendilerini tebrik ediyor ve kutluyorum. Mesleki eğitime verdikleri her katkı memleketin ve bölgenin kalkınması için çok önemli, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Öğrencilere uçak gövdesi ve kanadına yönelik faaliyetlerin yanı sıra ısıl işlemler ve mekanik testler, uçaklardaki yönelik ametal malzemelerin bakımı, takılıp çıkarılabilir bağlantı unsurlarının bakımı ve onarımı, transvers elementlerin bakımı ve onarımı ve kanat ve kuyruk arasındaki bağlantı konularında uzman olmalarını sağlayacak eğitimler verilecek.

METEM Müdürü Sedat Yeşilyağcı, “Hedefimiz, öğrencilerimize bilimsel ve teknolojik gelişmelerle uyumlu şekilde kalifiye teknisyenler olmaları için fırsat sunmak. Bu atölyedeki programı tamamlayan öğrenciler, uçak bakımı konusundaki çalışmalarını tamamen tamamlamış olacak” dedi.

Uçak bakım atölyesi açıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

HSTA BAKCDN DR. OLMZ ~ 8 yıl önce
Arkadas bir kere ucak teknisyenligi diye birsey kalmayacak 10 yila kalmadan. Yapilan isin adi ucak bakim muhendisligidir. Iste bu yuzden tekinisyenden istenmesi abest olan bir suru sey isteniyor. Yok ing. Lisans ve suru egitim sertifikasi... Sonradan hasta bakici ve hemsirelere doktor olma hakki verilmeyecekse lise mezunlarina da ucak bakim muhendisi olma hakki verilemez. Bu olay zaman icerisinde SHGM mezunlari bir yerlere yonetici oldugunda duzelecek. Az kaldi... Devamini bekleyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHY66 ~ 8 yıl önce
daha önce de söyledim. 2 yıllık shyo ları kapatılmalı , mevcut uçak bakım liselerinin ve shyo'larının eğitim ve eğitmen kalitesi artırılmalı, liselere hazırlık tekrar geri getirilmeli. Atelye imkanları her iki kurumda da artırılmalıdır. 2 sene de yalan yanlıs hocalarla ve derslerle teknisyen olunmaz. MEB SHGM YÖK biraraya gelmeli ve bu işi çözmeli yoksa işin suyu çıktı. Ve daha da önemlisi ben liseliyim ben üniversiteliyim diye boş muhabbeti bırakın , burada diploma değil lisans iş yapar,ingilizce iş yapar, tecrübe iş yapar ; okullar sizin işe girmenize vesile olur sadece. Birlik olun , boşverin ayrımcılığı üniversitelisi de liselisi de aynı AMMi okuyup aynı boltu torkluyor.. Ne kimse aşağıda ne kimse yukarıda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AME ~ 8 yıl önce
nasıl bir zihniyetiniz var anlayamıyorum... ilk uçakçılık anadolu teknik liselerinden birinin mezunlarındanım, bu üniversitelilerden neden bu kadar korkuyorsunuz anlamıyorum... artık liselerin mezunlarının kaliteleri yerlerde tek kelime ingilizce bilmeyen 5 senede bi konnektor takmayı ögrenemeyen adamlar var... şikayet edeceğinize sizde bişeyler okuyun liseli olmakla gurur duyun ama devamını getirip kendinizi geliştirin, bırakın başkası sizi övsün... AME

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T.E.C.H. ~ 8 yıl önce
NE GÜZEL ASGARİ ÜCRET ARTIŞIYLA MUTLU MUTLU YAŞARIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shyolar ~ 8 yıl önce
iyi liselilerin yetişmesi shyolulardan tamamen kurtaracaktır teknisyenliği

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hehe ~ 8 yıl önce
sen liseliyi iyi yetiştirirsin ama başteknisyenin shyolu olur kıps ;)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000