07 Eylül 2013, Cumartesi 08:20:47

UÇAĞINI BU YÜZDEN SATTI!

Malavi Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanına ait uçağın satışından elde edilen 15 milyon doları, sürekli gıda yetersizliğine maruz kalan bir milyonun üzerinde vatandaşa gıda alınması için ayırmayı düşünüyor...
  • Ya burda yorum yaptığını sanan bir sürü zavallı var , Turkiye Cumhuriyeti ve Malavi kıyaslıyor , Devlet olmanın , büyük oynamanın elbette bedelleri var elbette sen ve ben ödeyecez bunu. İateyen Malaviye taşınabilir.
  • ulkemizde de milyonlarca issiz insan,ac,fakir var ama bizi yonetenlerin filosunun degeri de son gelecek ucakla beraber 700-800 milyon dolar civarinda!!! israfa giden bu paralarla memlekete neler yapilirdi kimbilir??? bu arada bu ucaklar prestij falan da degildir..bir ulkenin prestijini bunlar saglamaz, spora,sanata,ilime,bilime verdigi onem,yaptigi yatirim ve vatandasina sundugu refah duzeyinin yuksekligi saglar!!!
  • Darısı Başbakan'ın uçağının başına.
  • Lütfetmişler. İsabet olmuş. Jet neyinize sizin? Annanem rahmetlinin bu durumu ifade eden sevdiğim bir sözü vardı: Fare sığamadığı deliğe bir de kuyruğuna kabak bağlayıpta girmeyi denermiş.

Yaklaşık % 40’nı uluslararası yardımların oluşturduğu devlet bütçesinden cumhurbaşkanı için bir Dassault Falcon 900EX jeti satın alan Malavi hükümeti, Batılı donor (yardım yapan) devletlerini isyan ettirmişti.

Uçağın satışı, yönetim tarafından partnerler ve kendi halkının önünde seçimler öncesine imaj düzeltmek için kullanıldı.

Maliye Bakanlığı temsilcisi, “Cumhurbaşkanın uçağının satışından elde edilen 15 milyon dolarla, açlık çeken vatandaşlar için mısır ve baklagiller alınacak.” açıklamasında bulundu.

Malavi, GSMH hacmine göre olduğu gibi insan ömrü açısından da dünyanın en az gelişmiş ülkeleri arasında yer alıyor.

UÇAĞINI BU YÜZDEN SATTI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Tugpirgo ~ 11 yıl önce
Ya burda yorum yaptığını sanan bir sürü zavallı var , Turkiye Cumhuriyeti ve Malavi kıyaslıyor , Devlet olmanın , büyük oynamanın elbette bedelleri var elbette sen ve ben ödeyecez bunu. İateyen Malaviye taşınabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
israf ~ 11 yıl önce
ulkemizde de milyonlarca issiz insan,ac,fakir var ama bizi yonetenlerin filosunun degeri de son gelecek ucakla beraber 700-800 milyon dolar civarinda!!! israfa giden bu paralarla memlekete neler yapilirdi kimbilir??? bu arada bu ucaklar prestij falan da degildir..bir ulkenin prestijini bunlar saglamaz, spora,sanata,ilime,bilime verdigi onem,yaptigi yatirim ve vatandasina sundugu refah duzeyinin yuksekligi saglar!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XXXXX ~ 11 yıl önce
Darısı Başbakan'ın uçağının başına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 11 yıl önce
Lütfetmişler. İsabet olmuş. Jet neyinize sizin? Annanem rahmetlinin bu durumu ifade eden sevdiğim bir sözü vardı: Fare sığamadığı deliğe bir de kuyruğuna kabak bağlayıpta girmeyi denermiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Falcon ~ 11 yıl önce
güzel örnek aynen bizi anlatmış...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000