25 Şubat 2012, Cumartesi 09:10:49

"UÇAĞI NAPALM İLE VURDULAR"

Makedonya'nın eski Cumhurbaşkanı Boris Traykovski'nin 26 Şubat 2004 tarihinde Bosna Hersek'in Mostar kenti yakılarında hayatını kaybettiği uçak kazasının suikast sonucu meydana geldiği yolundaki şüpheler giderek artıyor.
  • İlk yorumcuya katılıyorum uçak, napalm ile vurulmaz. Haberin içeriğinde de terslikler var. günümüzde Napalm minumum %60 benzin (Araç yakıtı ya da JP-4 Uçak yakıtı) den oluşur hatta tamamı bile JP-4 olabilir. Yanan bir uçak enkazının çok yüksek derecelerde ısı vermeside muhtemeldir......
  • Konu için seçilen başlık çok yanlış, daha dikkatli olalım.
Avrupa Konseyi üyesi Andreas Gros'ın, uçak kazasıyla ilgili yapılan araştırma raporundan endişelendiğini belirterek konuyu Avrupa Parlamentosuna getirmesinin ardından, kazada hayatını kaybedenlerin avukatlığını yapan İgnatie Pançevski de şok iddialarda bulundu.

Olayla ilgili 8 yıldır detaylı araştırmalar yapan Pançevski, açıklamasında, Traykovski'nin uçağının kesinlikle kaza sonucu düşmediğini ileri sürdü. Pançevski, "Teknik raporlar, deliller, görgü tanıklarının ifadeleri ve analizler açıkça gösteriyor ki Traykovski bir suikast kurbanı. Traykovski'nin uçağı yabancı bir askeri uçaktan atılan füze ile düşürüldü" dedi.

"Sağ kalanları öldürüp enkaza Napalm attılar"


Boris Traykovski ve beraberindeki heyeti taşıyan "Kinger" modeli uçağın Mostar'a 40 kilometre mesafede dağlık bir alana düştüğünü hatırlatan Pançevski, şunları söyledi:

"Görgü tanıkları bir patlama sesi duyduklarını söylüyorlar. Bu patlama aslında yabancı bir askeri uçağın attığı füzenin Traykovski'nin uçağına isabet etmesi sonucu oluşan patlama. Araştırmalarımız uçağın havada patlayarak yere düştüğünü ortaya koyuyor. Çünkü uçaktan kalan parçalar incelendiğinde görülüyor ki patlama büyük bir ısı ortaya çıkarmış. Uçağın yakıtı bu derece bir ısı yaratamaz. 1500 derecelik bir ısıyı ancak füze ve napalm ile sağlayabilirsiniz."

Asıl önemli gelişmelerin ise uçağın yere düşmesinden sonra yaşandığını belirten Pançevski, şöyle konuştu:

"Askeri üniformalı bazı kişiler bu kadar kısa sürede bölgeye geldiklerine göre belli ki haber verilmiş. Bu kişiler olaydan sağ kalanları tek tek öldürüp delilleri yok etmek için de enkazın üzerine napalm atıyorlar. Patlamayı duyan civardaki köylüler olay yerine gelene kadar operasyonu tamamlıyorlar. Hatta görgü tanıklarının ilk ifadelerine göre aralarında 3 ayrı dilde konuşan bu askerler operasyonu başarı ile tamamladıkları için el sıkışarak birbirlerini tebrik etmişler. Bu konuda ciddi deliler var. Ben bu kişilerden bazılarının kimliklerini tespit ettim. Soruşturma yeniden açılırsa bunları açıklayacağım."

Erimiş saat

Avukat İgnatiye Pançevski, kaza sonrası yapılan aramalarda yanık cesetlerin birinde bulunan ve erime noktasına gelmiş bir saati de delil olarak göstererek "Bu saati bu hale ancak bir napalm getirebilir. Yakıttan çıkan yangının bunu yapması mümkün değil" dedi.

Avrupa Konseyi üyesi İsviçreli parlamenter Andreas Gros'ın da olayın bir suikast olduğu yönünde iddiaları bulunduğunu hatırlatan Pançevski, "Gros araştırmalar için Üsküp'e geldi. Ama nedense benimle görüşmek istemedi" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturmanın zaman kaybedilmeden yeniden açılması gerektiğini belirten Pançevski, "Bu sır perdesi kaldırılmalı ve gerçekler ortaya çıkarılmalıdır. Ben elimdeki tüm bilgi, belge ve delilleri vermeye hazırım" dedi.

Kazada ölenler

Makedonya Cumhurbaşkanı Boris Traykovski ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, Üsküp'ten Mostar kentine giderken, 26 Şubat 2004 tarihinde Mostar'a 40 kilometre mesafede dağlık bir alana düşmüştü.

Kazada Traykovski'nin yanı sıra pilot ve yardımcı pilot ile Traykovski'nin basın sözcüsü Dimka İlkova Boskoviç, danışmanlar Risto Blazevski, Anita Lozanovska, dışişleri bakanlığı yetkilisi Mile Kristevski, güvenlik görevlileri Ace Bozinovski ve Boris Velinovski hayatlarını kaybetmişti. Cesetler yanık ve tanınmaz halde bulunmuştu.

Hava koşulları ve pilot hatası yüzünden uçağın düştüğüne ilişkin verilen ilk raporların ardından, Makedonya savcılığı uçak kazasıyla ilgili yeni araştırma yapılması talebinde bulunmuş, ancak delil yetersizliği nedeniyle araştırma yapılmamıştı.

Kaza ile ilgili Makedonya meclisinde kurulan araştırma komisyonu ise çalışmalarını hala sürdürüyor.
"UÇAĞI NAPALM İLE VURDULAR"

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
İlk yorumcuya katılıyorum uçak, napalm ile vurulmaz. Haberin içeriğinde de terslikler var. günümüzde Napalm minumum %60 benzin (Araç yakıtı ya da JP-4 Uçak yakıtı) den oluşur hatta tamamı bile JP-4 olabilir. Yanan bir uçak enkazının çok yüksek derecelerde ısı vermeside muhtemeldir......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Konu için seçilen başlık çok yanlış, daha dikkatli olalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000