26 Ekim 2009, Pazartesi 16:26:29

Uçağı kaçırınca bomba ihbarı yaptı!

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'den Bangalore şehrine giden uçağını kaçırmak üzere olan bir yolcu, uçağa yetişebilmek için polise uçakta bomba olduğu ihbarını yapınca yakalanıp tutuklandı.

Fıkralara konu olacak olay başkent Yeni Delhi'de yaşandı. Abhishkek Gupta isimli elektrik teknisyeni Delhi'den Bangalore'a giden G8201 sefer sayılı 20:45 kalkış saatli GoAir uçağını trafik yüzünden kaçıracağını anlayınca akıllara zarar bir fikri uyguladı. Polisi arayan Gupta uçakta bomba olduğunu söyleyerek uçağın kalkmasını engelledi. Kısa süre sonra ihbarın bir yalan ihbar olduğunu anlayan polis telefon numarasının peşine düşerek Abishkek Gupta'yı buldu.

Polis Lucknow kentinden trenle Delhi'ye gelen Gupta'nın 20:30'da ancak trenden inebildiğini söyledi. Polis şefi Satyendra Garg 15 dakikada hava alanına yetişemeyeceğini anlayan Gupta'nın polisi arayarak yalan ihbarda bulunduğunu söyledi. Garg bu sırada GoAir uçağına 163 yolcunun 157'sinin binmiş olduğunu açıkladı. Özel güvenlik görevlilerinin acilen uçağı boşalttığını ve arama yaptığını belirten Garg, bütün yolcuların bagajlarını da almasından ve kontrol edilmesinden sonra ihbarın yalan olduğunu anlaşıldığını söyledi. Bu sırada 21:20 sularında hava alanına yetişen sahte ihbarcı yolcu Gupta, telefon numarasının tespit edildiğinden dolayı özel güvenlik tarafından gözaltına alındı. Daha sonra Delhi polisine teslim edilen Abishkek Gupta, işlerinin çok önemli olduğunu ve uçağı yakalamanın en kolay yolunun bu olduğundan dolayı böyle bir şey yaptığını söyledi.

Delhi polisi tarafından tutuklanan Gupta cezaevine gönderilirken GoAir uçağı gecikmeli olarak Gupta hariç 162 yolcusu ile ancak gece 12:57'de kalkış yapabildi.

Uçağı kaçırınca bomba ihbarı yaptı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000