28 Aralık 2015, Pazartesi 11:42:01

UBS kapasite artırıyor

Yerli köprü üretimiyle adından söz ettiren UBS Elektronik kapasite artışına gidiyor.
  • Yatırım yapıldı da ne oldu, bizimkiler gitti ihaleyi almanlara verdi hem de meclislerinin Ermeni olayları ile ilgili skandal bir kararı aldıkları gün, yazık...
  • bu hizmette yine birilerinin gücüne gitmiş. klavye delikanlılığı bu olsa gerek.
  • Masallah yuzde yuz yerli mali,cok mutlu oldum. Turkiye mizin ekonomik basarisinin basinda yerli uretim gelir. Herseyi disaridan alirsak kesinikle kalkinamayiz. Darisi diger yerli sirketlerimizin basina.
  • Eyyy pensilvanyaaa eyyy sözde m. Kemalciler eyy hendekciler siz bunada simdi karsi cikarsiniz
  • her yerli yatırım devamını getirir. umarım arkasından bagaj sistemini yapan çıkarda milyonlarca euro ülke dışına çıkmaz
  • hayırlı olsun ülkemiz için. Umarım değeri bilinir.
  • Yerli iyi güzel de, bu memlekette yerliydi yabancıydı ona bakmazlar, bu yatırımlar da boşa gider. İşsizlik varmış, cari açık çokmuş, hepsi hikaye...
  • Kim demis yuzde yuz not aldı diye kim verdi bu notu. Benim bildigim kadarıyla cok dandikmis korukler
  • bu tip yatırım ve yerli ürünler görmek çok güzel ama devamı devlet desteği ile gelmeli.Bildiğim kadarıyla 3. havaalanı için bu köprüler uygun.
  • dışa bağımlılığı aşmak adına her adım değerlidir. hele ki havacılık sektörü gibi prestijli ve yüksek teknoloji isteyen bir pazarda var olduğumuzu görmek benim için gurur verici.

Yerli köprü üretimiyle adından söz ettiren UBS Elektronik, kapasite artışına gidiyor. Üretim tesislerini büyütme kararı alan firma, yeni haliyle yılda 160'dan fazla köprü üretimi yapabilecek.

ÜRETİM TESİSLERİNİ 2 KATINA ÇIKARIYOR

İlk yerli köprülerini Diyarbakır Havalimanı'nda kullanıma sunan ve tam not alan UBS, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Adapazarı Hendek'teki üretim tesislerini 2 katına çıkarma hedefiyle bir büyütme projesi başlatan yerli şirket, 3. havalimanına göz kırpıyor.

Yurt dışından getirtilen yolcu köprülerinden yaklaşık yüzde 50 oranında daha ucuz olan UBS, aynı zamanda aydınlatma ve terminal sistemleri ile de dikkat çekiyor.

Yüzde yüz yerli imkanlarla uluslararası standartlara uygun olarak havalimanları pist aydınlatma ve ekipman tasarımı ile de öne çıkan şirket, hedefini her geçen gün büyütüyor.

3. HAVALİMANI İÇİN EN GÜÇLÜ ADAYLAR ARASINDA

Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olması beklenen 3. havalimanı köprü ihalesinde de boy gösterecek olan UBS, yerli yatırımı bu büyük meydanda dünyaya tanıtmayı amaçlıyor.

Yılda yaklaşık 200 milyon yolcu kapasiteli olması planlanan 3. havalimanı için kolları sıvayan UBS'nin sahibi Uğur Çayrak, 'daha az para ile aynı hizmeti vereceğiz' sözleriyle iddiasını dile getirdi.

©AirportHaber









 

UBS kapasite artırıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (79)

Ömer ~ 7 yıl önce
Yatırım yapıldı da ne oldu, bizimkiler gitti ihaleyi almanlara verdi hem de meclislerinin Ermeni olayları ile ilgili skandal bir kararı aldıkları gün, yazık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kemal tanca ~ 8 yıl önce
bu hizmette yine birilerinin gücüne gitmiş. klavye delikanlılığı bu olsa gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Huseyin ~ 8 yıl önce
Masallah yuzde yuz yerli mali,cok mutlu oldum. Turkiye mizin ekonomik basarisinin basinda yerli uretim gelir. Herseyi disaridan alirsak kesinikle kalkinamayiz. Darisi diger yerli sirketlerimizin basina.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xx ~ 8 yıl önce
%100 yerli? Tekerlekler ne marka? İnvertor? Plc? Sensorler? Reduktor? Motor? Hodrolik sistem? Kullanilan demir malzeme bile çinden geliyor olabilir.
İbrahimoğlu 1/2 ~ 8 yıl önce
Ey cahil cühela marifeti ukala arkadaşım, 1961 yılında Kore savaşı sonrası Kore’de kişi başına düşen milli gelir 82$ düzeyindeydi yani aynı dönemde bir Gana vatandaşının kazandığının(179$) yarısı kadardı.1933 yılında araba üretimine başlamış bir dokuma makinaları üreticisi olan Toyota; 1939 yılında Japon hükümetinin Ford'u ülkeden kapı dışarı etmesi ile aldığı desteğin ardından birde 1949 yılında iflastan Japon merkez bankası desteği ile kurtarılmış ama 1958'de Amerika’dan oyuncak araba (toy-oto)diye dalga geçilerek gönderildikten sonra 2000'li yıllarda Lexus ile en büyük pazar payı sahibi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu gün bir Güney Kore vatandaşının kişi başına ortalama kazancı bir Gana vatandaşının 10 katından fazladır. Bir ömre sığacak kadar kısa zamanda başarmış oldukları sanayi devrimi ile iyi birer örnek olabilecek bu ülkelerde de ve sanayi devrimi yaşamış tüm ülkelerde görüldüğü üzere önce sektörel ihtiyaç belirlenir ve bu ihtiyaca yerel çözüm geliştirilir.
İbrahimoğlu 2/2 ~ 8 yıl önce
3. Havalimanı projesi çok önemli ve çok değerli bir proje minimum 50 adet yerli firma üretebilecek bir proje. Ancak her sistem dışarıya ihale edilirse bizim olmasının anlamının git gide yitirebileceği bir proje. Yol gösterecek yol açacak bir proje. Kimse durup dururken 40” dolgu teker üretmez. Üretse kime satacak? Kaç adet satacak? Verimli olacak mı? Önce sektörün, ihtiyaç doğrultusunda gelişmesi şart. UBS sistemi geliştirecek, yerlileştirecek ardından 3. Havalimanı gibi büyük bir projenin ihalesini alacak ve soracak kardeşim bana 300 adet 40” dolgu teker lazım ABC standardına uygun var mı üretecek. Sende yurtdışı temsilciğini (doğrudan ve/veya dolaylı yoldan temsilci) bırakıp, üretmek istersen senden alacak. Ayrıca yerli malı yönetmeliğince %51 yerli olması yerli malı sayılmasına yeterlidir. Aynı zamanda Rediktör, Motor, PLC gibi ürünlerin yerli üreticilerinin olumasını maliyete etkisi açısından en çok onlar isteyecektir. Cahil ...
tacettin yurtseven ~ 8 yıl önce
ibrahimoğlu bey, yazıklarınız durum değerlendirmesi yapmak için sağlıklı olabilir.fakat neden bu kadar sert bir üslup kullandığınızı anlayamadım.
Yyy ~ 8 yıl önce
Eyyy pensilvanyaaa eyyy sözde m. Kemalciler eyy hendekciler siz bunada simdi karsi cikarsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erdem aybaz ~ 8 yıl önce
her yerli yatırım devamını getirir. umarım arkasından bagaj sistemini yapan çıkarda milyonlarca euro ülke dışına çıkmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yener ~ 8 yıl önce
hayırlı olsun ülkemiz için. Umarım değeri bilinir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soner ~ 8 yıl önce
Yerli iyi güzel de, bu memlekette yerliydi yabancıydı ona bakmazlar, bu yatırımlar da boşa gider. İşsizlik varmış, cari açık çokmuş, hepsi hikaye...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
değişmeli ~ 8 yıl önce
o dediğin şey artk değişeli.elimizdekinin kıymetini bilmeliyiz. çalışmadan üretmeden desteklemeden olmuyor
İlginç ~ 8 yıl önce
Kim demis yuzde yuz not aldı diye kim verdi bu notu. Benim bildigim kadarıyla cok dandikmis korukler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taner ~ 8 yıl önce
o notu açılışından bugüne kadar diyarbakır havaalanı yeni terminaline yanaşan 3000 den fazla uçak verdi.Senin bildiğin bu kadar işte.
ercan ~ 8 yıl önce
Kardeş notu senin vermen gerekiyordu. Sana sormamışlar kusura bakma. Yapılan her iyi girişimi eleştirmek artık mide bulandırıyor, sizlerde komik oluyorsunuz.
Atış serbest ~ 8 yıl önce
Diyarbakır a gunde 50 ucak mi geliyor 2 ayda 3000 ucak iyiymiş:)
taner ~ 8 yıl önce
Atış serbest sen yeni terminale hangi tarih itibari ile deneme uçuşlarıda olmak kaydıyla uçak yanaşmaya başladığını biliyormusun? Diyarbakır a günlük ortalama 25 uçak iniyor. Buda sana ip ucu olsun, nede olsa dedektif gadget gibisin :)
Yine attın taner ~ 8 yıl önce
Havalimanında ilk yanasma 27 ekim 2015 tarihinde oldu o tarihten once ucak yanasmasi yapildiginimi soylediler sana ve diyarbakira ortalama gunde 17 ucak iner ubs de çalışıyorsun herhalde sen. iyi reklam yapıyorsun calismiyorsan seni ise alsinlar
hayret ~ 8 yıl önce
aferin sana acayip zeki olduğunu düşünüyorum. tüh keşke daha değişiklik şeyler yazsaydımda benim nerede çalıştığımı anlamasaydın.bu kadar yorum arasından şıp diye farkettin, korkular senin gibilerden.
cevap ~ 8 yıl önce
aferin sana acayip zeki olduğunu düşünüyorum.çocukken iyi beslemişler seni. tüh keşke daha değişiklik şeyler yazsaydımda benim nerede çalıştığımı anlamasaydın.bu kadar yorum arasından şıp diye farkettin korkular senin gibilerden.
atış serbest ~ 8 yıl önce
atış serbest klavye canavarı, ubs nin yaptıkları başardıkları senin zoruna gitmiş anlaşılan. ister 10 uçak sorunsuz yanaşsın ister 10000 uçak sorunsuz yanaşsın.sonuç aynı. yediremesenizde adamlar başarı
yetmez ~ 8 yıl önce
bu tip yatırım ve yerli ürünler görmek çok güzel ama devamı devlet desteği ile gelmeli.Bildiğim kadarıyla 3. havaalanı için bu köprüler uygun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasemin nar ~ 8 yıl önce
dışa bağımlılığı aşmak adına her adım değerlidir. hele ki havacılık sektörü gibi prestijli ve yüksek teknoloji isteyen bir pazarda var olduğumuzu görmek benim için gurur verici.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000