15 Ekim 2010, Cuma 14:55:16

TURKUAZ İKİ UÇAĞINI GERİ GÖNDERİYOR

Kriz öncesi yüksek fiyattan uçak kiralayan Turkuaz Havayolları, iki uçağını kiralayıcı firma GECAS'a iade ediyor.
  • gecas neden benim uçağımı geri istemiyor
  • Hic bir Lessor 5 senelik anlasma imzalamisken hem de iyi fiyat ile depozitleri yakmadan ucagini iade almayi kabul etmez bu birrr, ikincisi GECAS gibi kuvvetli bir firma icerideki depozito mevcut borcu karsilamiyor ise hemen default ceker ve ucagini geri alir bu da ikiii. Gelelim yeni ucak bulma isine sizce Turkuaz ile ilgili bu kadar dedikodu ortada dolasirken hangi Lessor Turkuaz'a ucak verir. Uyanalim arkadaslar lutfen azicik mantikli olalim.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • "Kisisel Saldiri" basligiyla yazan arkadasimiza kesinlikle katiliyorum. Su an sirketin bilgisayarini kullanarak buralara yorum yazip maas bekleyen Turkuaz calisanlarinin cogu zaten baska biryerde is bulamayacagi icin oturmaya devam ediyor, diger negative yorum yazanlar da birsey yapamadigi icin kovulanlardir. Azicik gururlu olun derim, Turkuaz'in sonu geldi gelmesine de acaba Niye Geldi dersiniz? Bunda sizlerin hic mi payi yok.
  • Her fırsatta Turkuaz'ı eleştrip duranların bu linki tıklayarak yazılan yorumu sonuna kadar okumasını,ve Turkuaz 'a göstermiş oldukları kötü yorum ve karalama çalışması kampanyalarını birazda başka firmalarla ilgilenerek bizi biraz rahat bırakmalarını diliyoruz...Bütün şirketler cici Turkuaz kaka çocuk imajını silin kafanızdan artık. Ne o yoksa siz sadece Turkuaz'a karşı olumsuz yorum yapmak için anlaşan maaşlı yorumcularmısınız? http://www.havayolusikayetleri.com/index.php?file=read&id=536
  • hehe turkuazın 7 gün ezs esb seferleri başlıyor öznur çalık:) nbr
  • adamın biri ölüp cehenneme gitmiş,bir bakmış her ülkeye ait bir kazan var,kazanların başında elleri mızraklı zebaniler,kafasını kazandan çıkaranı mızrakla tekrar kaynar suya batırıyor.bir kazan görmüş sonra,ne başında zebani var,ne de kafasını çıkaran biri.zebaniye sormuş"bu kazanın başında niye kimse yok".zebani demiş ki;"o türklerin kazanı,bize gerek yok,onlar zaten çıkmak isteyeni aşağıdan kendileri çekiyor".
  • Sektörde çalışan birisi olarak ismi geçen şahısların adını tabii ki duydum, ancak Turkuaz ın borçlarıyla alakası olmayan bu kişilerin isimlerinin şahsi kinlere alet edilmesi büyük haksızlık. Hele de şirketin patronunun bir spor klübüne başkan olası, acentelerin komisyonlarının ödenmemesi gibi durumlr için bu kişiler ne yapabilirler? Turkuaz da maaş alamadıkları halde başka yere gidemedikleri için oturup yorum yazan arkadaşlar kusuru önce kendilerinde aramalılar ve beğenmiyorlarsa gitmeliler.
  • Herkes bi türlü ekmek parasi kazanmak ister, ister Turquaz, ister Tailwind, Saga vs. sirketlerde bile. Bence hic bir calisan, kendi calistigi sirkete kötü diyemez, cünkü hic kimse kötü bir sirkete calismak istemez, ve öyleysede kendisinde bir sey varki, baska " iyi " sirketlerde is bulamiyor. Cözüm gayretinde olmaya degil daha kötüye sürgüleme gayretinde oluyorlar. Hic memnun olmayan istifa eder ve gider, is bulma imkani olmasa bile. Ama bizim insanlarimizin bir kismi maalesef böyledir, konusur ama faaliyet göstermez. Tüm Türk Havayollarinin yolu acik olsun.
  • THY kadrosu burda iş yapmaz burası THY den ayrılan lar sanki yıllarca ekmek yedikleri kariyer yaptıkları firmaya kin düşmanlık beslercesin THY ile savaşmak istiyorlar. Unutmayınki Çağatay Fırat, Semra Erener Siz ve sizin firmanız THY nin Zekatı olamazsınız. Once Çuvalınızdaki deliği kapatıp 1 Milyon dolar olan Acente lerin İç hat Komisyonunu Ödeyin. Sonra Hava Atın Klüp başkanımı Oluyorsun.

İç hatlarda başarılı bir performans sergileyen Turkuaz Havayolları, iki uçağını GECAS’a iade ediyor.

Uçakları kiralayan GECAS firmasının avukatları, bugün sabah saatlerinde Turkuaz Havayolları’nın binasına gelerek  bir uçağın geri alınması için resmi işlemleri başlattı.

Turkuaz Havayolları’nın 2008 yılında kiraladığı ilk uçak olan TC-TCD kuyruk tescilli Airbus 320 tipi uçağın geri verilmesi için halen işlemler sürüyor.

Yine aynı şirketten kiralanan TC-TCC kuyruk tescilli Airbus 320 tipi uçağın ise 28 Ekim’de GECAS’a verileceği bildirildi.

22 Eylül’den bu yana iç hat operasyonlarını sürdüren Turkuaz Havayolları, bir uçağın geri alınmasıyla ortaya çıkacak açığı Tailwind Havayolları’ndan sub charter olarak bir uçak kiralayarak çözdü.  Turkuaz Havayolları, şimdiden yeni uçak arayışına da başladı.

5 UÇAK ŞARTI VAR

İç hat seferi yapabilmek için bir havayolunun filosunda en az 5 uçak bulunması şartı bulunuyor. İlk uçağı bugün GECAS’a teslim eden Turkuaz Havayolları’nın, İkinci uçağının da 28 Ekim’de GECAS’a iade edilmesinden sonra uçak sayısı 4’e inecek. Şirketin en kısa zamanda 5’inci uçağını filosuna katması gerekiyor.

KRİZDEN ÖNCE YÜKSEK FİYATA KİRALANDI

2008 yılında yaşanan kriz öncesinde uçakları yüksek bedelle kiralayan Turkuaz Havayolları, Airbus 320 tipi her bir uçak için 327 bin dolar ödüyordu. Krizden sonra, bazı havayolu şirketleri batmış, boşa çıkan uçaklar nedeniyle kiralama ücretleri düşmüştü. Ancak Turkuaz Havayolları, krizden önce uçakları kiraladığı için uçaklara yüksek bedel ödüyordu.

Öte yandan, AirportHaber’e gelen bilgilere göre, GECAS’in ödemeler konusunda yaşanan sıkıntılardan dolayı Turkuaz’daki uçaklarını geri aldığı öne sürüldü. Ancak bu iddia Turkuaz yetkililerince doğrulanmadı.

©AirportHaber.com ÖZEL

TURKUAZ İKİ UÇAĞINI GERİ GÖNDERİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Misafir ~ 14 yıl önce
gecas neden benim uçağımı geri istemiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hic bir Lessor 5 senelik anlasma imzalamisken hem de iyi fiyat ile depozitleri yakmadan ucagini iade almayi kabul etmez bu birrr, ikincisi GECAS gibi kuvvetli bir firma icerideki depozito mevcut borcu karsilamiyor ise hemen default ceker ve ucagini geri alir bu da ikiii. Gelelim yeni ucak bulma isine sizce Turkuaz ile ilgili bu kadar dedikodu ortada dolasirken hangi Lessor Turkuaz'a ucak verir. Uyanalim arkadaslar lutfen azicik mantikli olalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"Kisisel Saldiri" basligiyla yazan arkadasimiza kesinlikle katiliyorum. Su an sirketin bilgisayarini kullanarak buralara yorum yazip maas bekleyen Turkuaz calisanlarinin cogu zaten baska biryerde is bulamayacagi icin oturmaya devam ediyor, diger negative yorum yazanlar da birsey yapamadigi icin kovulanlardir. Azicik gururlu olun derim, Turkuaz'in sonu geldi gelmesine de acaba Niye Geldi dersiniz? Bunda sizlerin hic mi payi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Her fırsatta Turkuaz'ı eleştrip duranların bu linki tıklayarak yazılan yorumu sonuna kadar okumasını,ve Turkuaz 'a göstermiş oldukları kötü yorum ve karalama çalışması kampanyalarını birazda başka firmalarla ilgilenerek bizi biraz rahat bırakmalarını diliyoruz...Bütün şirketler cici Turkuaz kaka çocuk imajını silin kafanızdan artık. Ne o yoksa siz sadece Turkuaz'a karşı olumsuz yorum yapmak için anlaşan maaşlı yorumcularmısınız? http://www.havayolusikayetleri.com/index.php?file=read&id=536

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hehe turkuazın 7 gün ezs esb seferleri başlıyor öznur çalık:) nbr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
adamın biri ölüp cehenneme gitmiş,bir bakmış her ülkeye ait bir kazan var,kazanların başında elleri mızraklı zebaniler,kafasını kazandan çıkaranı mızrakla tekrar kaynar suya batırıyor.bir kazan görmüş sonra,ne başında zebani var,ne de kafasını çıkaran biri.zebaniye sormuş"bu kazanın başında niye kimse yok".zebani demiş ki;"o türklerin kazanı,bize gerek yok,onlar zaten çıkmak isteyeni aşağıdan kendileri çekiyor".

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sektörde çalışan birisi olarak ismi geçen şahısların adını tabii ki duydum, ancak Turkuaz ın borçlarıyla alakası olmayan bu kişilerin isimlerinin şahsi kinlere alet edilmesi büyük haksızlık. Hele de şirketin patronunun bir spor klübüne başkan olası, acentelerin komisyonlarının ödenmemesi gibi durumlr için bu kişiler ne yapabilirler? Turkuaz da maaş alamadıkları halde başka yere gidemedikleri için oturup yorum yazan arkadaşlar kusuru önce kendilerinde aramalılar ve beğenmiyorlarsa gitmeliler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Herkes bi türlü ekmek parasi kazanmak ister, ister Turquaz, ister Tailwind, Saga vs. sirketlerde bile. Bence hic bir calisan, kendi calistigi sirkete kötü diyemez, cünkü hic kimse kötü bir sirkete calismak istemez, ve öyleysede kendisinde bir sey varki, baska " iyi " sirketlerde is bulamiyor. Cözüm gayretinde olmaya degil daha kötüye sürgüleme gayretinde oluyorlar. Hic memnun olmayan istifa eder ve gider, is bulma imkani olmasa bile. Ama bizim insanlarimizin bir kismi maalesef böyledir, konusur ama faaliyet göstermez. Tüm Türk Havayollarinin yolu acik olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY kadrosu burda iş yapmaz burası THY den ayrılan lar sanki yıllarca ekmek yedikleri kariyer yaptıkları firmaya kin düşmanlık beslercesin THY ile savaşmak istiyorlar. Unutmayınki Çağatay Fırat, Semra Erener Siz ve sizin firmanız THY nin Zekatı olamazsınız. Once Çuvalınızdaki deliği kapatıp 1 Milyon dolar olan Acente lerin İç hat Komisyonunu Ödeyin. Sonra Hava Atın Klüp başkanımı Oluyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000