13 Aralık 2013, Cuma 08:05:34

TÜRKİYE'YE 'MAHAN'A YARDIM ETTİNİZ' SUÇLAMASI

ABD, ticari bir havayolu olan Mahan Air şirketini İran'ın seçkin askeri birliklerine para ve ulaşım sağlamak ve Suriye'ye silah taşımakla suçluyor.
  • Arkadaşlar ABD'nin 1979 yılında Humeyni'nin iktidara gelmesiyle başlattığı ambargo bugüne kadar devam etmektedir ve İslam devletinin bahane edilerek ambargo koyulmasının tek sebebi de İran'ı ABD'den başka hiçbir ülkenin sömürmesine izin vermemek içindir. Ne olursa olsun bu ambargo birkaç sene daha yavaşlayarak kademeli şekilde kaldırılacak ancak ABD'nin (Ve emperyalist müttefiklerinin) haricinde hiçbir ülke bu işten asla para kazanamayacaktır. Bu kandırmacaya kesinlikle inanılmamalıdır.
  • Bir ülke şirketinin kendi ülke çıkarlarını düşünmesi suçsa tüm dünyada bu suç işleniyor demektir. ABD ve İsrail şirketleri bunu yapmıyor mu?
  • Hı hı ambargo kalkıyor. Kalkanları indirmeye koşanlara duyrulur. Kime kalkıyor, niye kalkıyor sorun bakalım. Sonuçta big brother watching us too

ABD, ticari bir havayolu olan Mahan Air şirketini İran'ın seçkin askeri birliklerine para ve ulaşım sağlamak ve Suriye'ye silah taşımakla suçluyor.

ABD Ticaret Bakanlığı, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu çeşitli Asya ve Avrupa ülkelerinde 19 kişi ve kuruluşun İranlı havayolu şirketi Mahan Air’in ülkeye uygulanan ekonomik yaptırımları delmesine aracılık ettiğini açıkladı.

ABD, ticari bir havayolu olan Mahan Air şirketini İran’ın seçkin askeri birliklerine para ve ulaşım sağlamak ve Suriye’ye silah taşımakla suçluyor.

Bakanlığın internet sitesinde dün yayımlanan notta, aracılık yapanlar “ABD devletinin İran’a yönelik yaptırımlarının aşılmasına imkan verecek yasadışı havacılık malzemesi tedariki için şebeke kurmak ve çalıştırmak” ile suçlandı.

Söz konusu listede yer alan şirket ve kişilerin büyük bölümü Türkiye’de diğerleri ise Ermenistan, Yunanistan, İran, Tayland ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunuyor.

Listede Yunanistan’dan Aeolian Airlines ve Ermenistan’dan Vertir Airlines adlı iki küçük havayolu şirketi de var. (Sözcü)

TÜRKİYE'YE 'MAHAN'A YARDIM ETTİNİZ' SUÇLAMASI

Yorumlar

Aldanmayın ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar ABD'nin 1979 yılında Humeyni'nin iktidara gelmesiyle başlattığı ambargo bugüne kadar devam etmektedir ve İslam devletinin bahane edilerek ambargo koyulmasının tek sebebi de İran'ı ABD'den başka hiçbir ülkenin sömürmesine izin vermemek içindir. Ne olursa olsun bu ambargo birkaç sene daha yavaşlayarak kademeli şekilde kaldırılacak ancak ABD'nin (Ve emperyalist müttefiklerinin) haricinde hiçbir ülke bu işten asla para kazanamayacaktır. Bu kandırmacaya kesinlikle inanılmamalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğrudur ~ 10 yıl önce
Yaptığınız tespit son derece doğrudur.
Patriot ~ 10 yıl önce
Bir ülke şirketinin kendi ülke çıkarlarını düşünmesi suçsa tüm dünyada bu suç işleniyor demektir. ABD ve İsrail şirketleri bunu yapmıyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hıhı ~ 10 yıl önce
Hı hı ambargo kalkıyor. Kalkanları indirmeye koşanlara duyrulur. Kime kalkıyor, niye kalkıyor sorun bakalım. Sonuçta big brother watching us too

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000