14 Ekim 2012, Pazar 17:02:39

TÜRKİYE'DEN İLK TEPKİ!

Suriye'nin Türk uçaklarına yasak getirmesini yorumlayan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Suriye'nin açıklamasının bizce kıymeti yok" dedi...
  • Şu an yapılanlar doğru yapılıyor beyler daha sert tepkiler verilmeli hatırlayın bakalım ırak tezkeresi ni bakın sonuç sizi memnun etti galiba barzanı ile talabanı senin muhatabın oldu ne olacak şimdide karayılanı falan suriyeden muhatapmı alacaksın korkaklıga gerek yok biz bu vatanı vura vura kazandık samanlıkta saklanarak değil. ödediklerimizde o samanlıkta saklananların faturası.
  • bir nota daha ver lutfen ama bu sefer RAST makaminda olsun
  • "Sen beni isten kovmuyorsun ben istifa ediyorum".Peki guney ucuslarinin suriye havasahasi kullanilamadan yapilacak olmasinin getirdigi ek masraflarin sizin icin bir kiymeti var mi ? Yok tabiki de.Olsa zaten dis politikalari elinize yuzunuze bulastirmazdiniz.
  • adim adim savasa gidiyoruz.nasil olsa politikacilarin cocuklari savasmayacak.zaten ekonomide zora girmeye basladi, zam furyasi basladi...milletin dikkatini savasa cekmek lazim, hayirlisi olsun.
  • Siz esed i arayin o size aciklasin emi?.zira indirilen suriye ucagi, ne aciklamasi bekliyosaniz...
  • yaa suriye uçağının kaptan pilotuna geri dön diyorlar adam dönmüyor rotasına devam ediyor..niçin dönmüyor çünkü uçakta taşınan yasal olmayan hiç birşey yok..gelip zorla inidiliyor...bu kaptan o kadar işbilmezmi geri dönmüyor acaba? soru; kargoda ne çıktı ,cevap; uzmanlar araştırıyor..yaaa yeni bir gezegen mi buldunuzda hala araştırıyorsunuz? anlaşılan yine çuvalladınız
  • Konya, Halpe, Sam hepsi bir olurmu? Bize ne oralardan? Savas I S T E M I Y O R U Z !!!!!!!!!!!
  • Ingiltereye davetli gitmisti orada davetiye aksam yemegi icin degildi planlanan onumuzdeki savasin fiyatini belirlemek icin....(23 tarihi dogru hatirliyorum ama ekim veya kasim olmasi gerek 2011).... M@son lar is basinda....
  • yaw biraz daha düzgün yazılamazmı okuyana kadar işkence çektim sanki.
  • Ya ben ne diyim bu adama ilk önce Türkiye kapattı havasahasını şimdi de kalkmış suriyenin kararını kınıyor ne garip ya.. ya gözgöre göre savaş istiyorlar çünkü başarısızlıklarını veya planlarını böyle gizleyecekler.Sıktılar artık ülkemizin durumuna zamlara öğrenciler aydınlara çözüm bulamıyorlar düşmüşler zor bir ülkenin durumundan faydalanmanın peşine..ne biçim bir politika bu kadar kirletilmez bu dünya ya....

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'nin Türkiye'ye hava sahasını kapatması hakkında ilk kez konuştu. Davutoğlu, "Suriye'nin açıklamasının bizce kıymeti yok."

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ”Daha önce Suriye askeri uçuşlarına kapattığımız hava sahamızı Suriye uçaklarının
kullanacağı sivil uçuşlar için de dün kapatmıştık” dedi.

Davutoğlu, Konya’da Kebelebek Vadisi’nin temel atma töreninin ardından gazetecilerin dış politika gündemine ilişkin sorularını yanıtladı.

”Suriye’nin hava sahasının Türk sivil uçaklarına kapatmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Davutoğlu, şu yanıtı verdi:

”Bildiğiniz gibi geçen hafta bir savunma, askeri nitelikli malzeme taşıdığı tespit edildiği için, bir Suriye uçağını kontrol etmek amacıyla indirdiğimiz için o gün zaten biz, Suriye hava sahasını bundan sonra Türk uçaklarına, sivil uçaklar da dahil kullanılmaması yönünde karar almıştık. Bu
sivil havacılara bildirilmişti ve gerekli tedbirler alınmıştı. Dolayısıyla Türkiye’nin almış olduğu bir karardı. Onu teyit etmiş olabilirler ancak bu arada bir başka kararı da dün aldık ve Suriye tarafına tebliğ ettik, Suriye’nin bu kararı alması öncesinde...”

'KIYMETİ HARBİYESİ YOKTUR'

”Daha önce Suriye askeri uçuşlarına kapattığımız hava sahamızı Suriye uçaklarının kullanacağı sivil uçuşlar için de dün kapatmıştık” diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Çünkü sivil uçuşlar sivil nitelikte yapılan uçuşlardır. İçinde her ne surette olursa olsun, çiftli kullanım tekli kullanım, hiç birisi bu anlamda mazeret değil. Askeri bir makama askeri nitelikli bir malzemenin taşındığı tespit edildiği için Suriye Savunma Bakanlığı’na bu sivil uçuşların istismar edildiği, kötüye kullandığını tespit ettiğimiz için Suriye tarafına dün bildirimde bulunulmuştu. Bundan sonra Türk hava sahasının, kendi halkına savaş açmış bir rejime herhangi bir bir şekilde destek sağlamak üzere askeri bakımdan yapılacak uçuşlara kapanmış olduğunu zaten teyit etmiştik. Dolayısıyla Suriye yönetiminin bu açıklamasının bizim açımızdan bir kıymeti harbiyesi yoktur.”

'GİTTİĞİ YER BELLİ, NİTELİĞİ BELLİ'

Konya'da bulunan Dışişleri Bakanı, uçaktaki malzemelerin sakıncalı olmadığı yönündeki açıklamaların hatırlatılması üzerine ise, "Malzemenin gittiği makam belli, malzemenin niteliği belli, bunun tartışalacak bir tarafı yok" dedi.

Davutoğlu, diyalog çağrısıyla ilgili sorulara şöyle cevap verdi:

"Esas olan Suriye halkıdır. Ama sen katledersen on binlercesi Türkiye ve çevre ülkelere kaçarken bizim onlarla diyalog kurmamızın anlamı yok. bizim çağrımız şudur; Esad önce kendi hakıyla diyalog kurmanın yollarını aramalarıdır. Kendi halkının hayat hakkına saygı göstermedikçe bizim için diyalog kapılarını açmanın bir anlamı olmaz. Konya'da bu manevi diyarda yüreğim sızlayarak söylüyorum hangi vicdan şu tepeden Konya'yı vurur, bugün Halep'te bu oluyor. Yüreğimizi yakan budur. Hatta Şam'da bu oldu. Şam bizim için yüreğimizde yaradır. Bizim için Konya, Şam, Halep hepsi birdir. Kendi halkıyla diyalog kurduğu ve kendi halkının iradesine saygı duyduğu gün bizim kapımız açıktır." 

TÜRKİYE'DEN İLK TEPKİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Rota ne olursa olsun ~ 12 yıl önce
Şu an yapılanlar doğru yapılıyor beyler daha sert tepkiler verilmeli hatırlayın bakalım ırak tezkeresi ni bakın sonuç sizi memnun etti galiba barzanı ile talabanı senin muhatabın oldu ne olacak şimdide karayılanı falan suriyeden muhatapmı alacaksın korkaklıga gerek yok biz bu vatanı vura vura kazandık samanlıkta saklanarak değil. ödediklerimizde o samanlıkta saklananların faturası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KİTLE İMHA SİLAHI ~ 12 yıl önce
ABD Irak'a saldırmasını görünür nedeni ne idi?KİTLE İMHA SİLAHLARI.Bulundular mı?Tabii ki hayır.Faturası Türkiye'ye kesilecekti,olmadı.ABD muharip silahlı kuvvetlerinin kaçta kaçı Irak'a geçecekti?3'te 1'i.Kalanı ne olacaktı?3'te 2'si adi suçlardan bile bağımsız olarak Türkiye sözde kuzey kürdistan eyaleti sınırlarına göre konuşlanıp, Türkiye içinde bir tampon bölge oluşturup , resmi bağımsızlığını ilan edecek olan sözde güney kürdistana ilhakınına yardımcı olacak , bugünlerde ise bu ordu muhtemelen Suriye ve İran'a karşı örtülü operasyonların merkezi olacaktı.
BARZANİ ~ 12 yıl önce
Barzani ile gurur duyan AKP seçmenidir,Türk halkı ile bunu karıştırma.
nota ~ 12 yıl önce
bir nota daha ver lutfen ama bu sefer RAST makaminda olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baris Yucel ~ 12 yıl önce
"Sen beni isten kovmuyorsun ben istifa ediyorum".Peki guney ucuslarinin suriye havasahasi kullanilamadan yapilacak olmasinin getirdigi ek masraflarin sizin icin bir kiymeti var mi ? Yok tabiki de.Olsa zaten dis politikalari elinize yuzunuze bulastirmazdiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
adim adim savasa gidiyoruz.nasil olsa politikacilarin cocuklari savasmayacak.zaten ekonomide zora girmeye basladi, zam furyasi basladi...milletin dikkatini savasa cekmek lazim, hayirlisi olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aciklama bekleyenlere ~ 12 yıl önce
Siz esed i arayin o size aciklasin emi?.zira indirilen suriye ucagi, ne aciklamasi bekliyosaniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airman ~ 12 yıl önce
yaa suriye uçağının kaptan pilotuna geri dön diyorlar adam dönmüyor rotasına devam ediyor..niçin dönmüyor çünkü uçakta taşınan yasal olmayan hiç birşey yok..gelip zorla inidiliyor...bu kaptan o kadar işbilmezmi geri dönmüyor acaba? soru; kargoda ne çıktı ,cevap; uzmanlar araştırıyor..yaaa yeni bir gezegen mi buldunuzda hala araştırıyorsunuz? anlaşılan yine çuvalladınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
katilmamak mumkun degil ~ 12 yıl önce
alt tarafi araba bagaji kadar yerde belki yuz personel arama yapiyor aradigi sey virus mu? dna mi? elektron mu? hala nitelikten dem vuruyor arkadaslar. Yanlis istibahrat iste. Birileri ya bilerek bunu yapti simdi bizim basimiza actigimiz derde guluyor veya bizim istihbaratcilarin beceriksizligi. Mok gorup yara sandilar.
Konya, Halep, Sam ~ 12 yıl önce
Konya, Halpe, Sam hepsi bir olurmu? Bize ne oralardan? Savas I S T E M I Y O R U Z !!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
23 ekim 2011@gul mavi kravatla ~ 12 yıl önce
Ingiltereye davetli gitmisti orada davetiye aksam yemegi icin degildi planlanan onumuzdeki savasin fiyatini belirlemek icin....(23 tarihi dogru hatirliyorum ama ekim veya kasim olmasi gerek 2011).... M@son lar is basinda....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
yaw biraz daha düzgün yazılamazmı okuyana kadar işkence çektim sanki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FY-yalan dünya ~ 12 yıl önce
Ya ben ne diyim bu adama ilk önce Türkiye kapattı havasahasını şimdi de kalkmış suriyenin kararını kınıyor ne garip ya.. ya gözgöre göre savaş istiyorlar çünkü başarısızlıklarını veya planlarını böyle gizleyecekler.Sıktılar artık ülkemizin durumuna zamlara öğrenciler aydınlara çözüm bulamıyorlar düşmüşler zor bir ülkenin durumundan faydalanmanın peşine..ne biçim bir politika bu kadar kirletilmez bu dünya ya....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000