08 Mayıs 2016, Pazar 15:20:50

"Türkiye'de havacılık ve uzay alanında yeni bir dönem başlayacak"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "Tamamen milli kazanımların hedef alınacağı Türk Havacılık ve Uzay Çalıştayı ile Türkiye'de havacılık ve uzay alanında yeni bir dönem başlayacak." dedi
  • Demek ki yakın zamanda işlevsel olmayan bir İHA platformu satın alınıp yerli ve bir hafta uçan diye lansmanı yapılacak.
  • abi bakuşlara bak adamdaki hislere bak türkiye nin geleceğini görürüsün:)
  • tgs alım yapacak mı, bir açıklama yapmamış sayın bakan.
  • hangi siyasetçi ölmüş yalandan ...
  • Ortalama bir KORE'li ortaokul ogrencisi PISA testinde ortalama bir TURK ortaokul OGRETMENINDEN daha fazla puan aliyor (fen ve matematik alanlarinda). Finlandiya'li ogrencileri isin icene hic katmiyorum. Turkiye'den fen lisesi ogrencilerinin sadece bir kismi (cok emin degilim ama %20'si gibi) PISA testinde ortalamanin ustunde puan alabiliyor. Imam hatip liselilerin %0'i ortalamanin ustunde puan aliyor. Bakan bey once Turkiye'de egitimi duzeltin sonra ucaklar, helikoperler, insansiz hava araclari, Zeplin balonlari iyi yetismis elemanlar tarafindan sizin konusmalariniza ihtiyac olmadan yapilir.
  • TÜRKİYEM UÇACAK!!! TİR TİRR TİTRE ZINDIK AVRUPA
  • Yillardir yeni bir doneme basladik. Sonuc gene ayni yerdeyiz ;-)
  • Peki tmm
  • bu işler cekle cakla olmaz!sektörün gelişeceğini öngörebileceğiniz bir biriminiz olur,oturur mutabık kalırsınız yönetimle.kaynağınızı,personelinizi çıkartır çalışmaya başlarsınız.bak bu işim yapacam haaaaa diye reklam da nedir?iyilik yapmıyorsunuz,işinizi yapıyorsunuz.unutmayınız.uzun yıllar önce saçma sapan siyası oyunlarla uğraşacağına bu işlere yönelmeliydi ülke.
  • yeni istihdam ilanlarında da yeni dönem başlayacak mı?

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK), Türk Hava Kuvvetleri'nin katkılarıyla 11-12 Mayıs'ta Ankara'da gerçekleştireceği "Türk Havacılık ve Uzay Çalıştayı"na ilişkin, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Işık,"Türk Havacılık ve Uzay Çalıştayı ile Türk akademisyen, kamu kurum ve kuruluşlarına, geleceğin havacılık ve uzay yol haritalarına katkı sağlayabilecekleri ortak bir çalışma ortamı oluşturulacak." dedi.

Işık, tamamen milli kazanımların hedef alınacağı etkinlikle, Türkiye'de havacılık ve uzay alanında yeni bir dönem başlayacağını söyledi.

Bakan Işık, şöyle konuştu:

"2016-2023 döneminde 14-20 kilometrede en az 1 hafta uçabilen sivil ve askeri kullanıma yönelik uzaktan algılama, gözlem, keşif ve bölgesel haberleşme amaçlı insansız uçağın yapılması amaçlanıyor."

Işık, 2020-2030 döneminde ise 20 kilometre ve yukarısı için havadan hafif zeplin platformlarının geliştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

"Türkiye'de havacılık ve uzay alanında yeni bir dönem başlayacak"

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

İHA ~ 8 yıl önce
Demek ki yakın zamanda işlevsel olmayan bir İHA platformu satın alınıp yerli ve bir hafta uçan diye lansmanı yapılacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 8 yıl önce
abi bakuşlara bak adamdaki hislere bak türkiye nin geleceğini görürüsün:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işsiz ~ 8 yıl önce
tgs alım yapacak mı, bir açıklama yapmamış sayın bakan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asp ~ 8 yıl önce
hangi siyasetçi ölmüş yalandan ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ihtiyac olmaz ~ 8 yıl önce
Ortalama bir KORE'li ortaokul ogrencisi PISA testinde ortalama bir TURK ortaokul OGRETMENINDEN daha fazla puan aliyor (fen ve matematik alanlarinda). Finlandiya'li ogrencileri isin icene hic katmiyorum. Turkiye'den fen lisesi ogrencilerinin sadece bir kismi (cok emin degilim ama %20'si gibi) PISA testinde ortalamanin ustunde puan alabiliyor. Imam hatip liselilerin %0'i ortalamanin ustunde puan aliyor. Bakan bey once Turkiye'de egitimi duzeltin sonra ucaklar, helikoperler, insansiz hava araclari, Zeplin balonlari iyi yetismis elemanlar tarafindan sizin konusmalariniza ihtiyac olmadan yapilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eğitim ~ 8 yıl önce
Fen, matematik eğitimine ne gerek var? Virüslere karşı bilgisayarları sirkeli suyla silme buluşundan sonra Tübitak bir de dua bulur, duayla hepsini yaparız n'olcek...
OLEYY ~ 8 yıl önce
TÜRKİYEM UÇACAK!!! TİR TİRR TİTRE ZINDIK AVRUPA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vvv ~ 8 yıl önce
Yillardir yeni bir doneme basladik. Sonuc gene ayni yerdeyiz ;-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ok ~ 8 yıl önce
Peki tmm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nerede? ~ 8 yıl önce
bu işler cekle cakla olmaz!sektörün gelişeceğini öngörebileceğiniz bir biriminiz olur,oturur mutabık kalırsınız yönetimle.kaynağınızı,personelinizi çıkartır çalışmaya başlarsınız.bak bu işim yapacam haaaaa diye reklam da nedir?iyilik yapmıyorsunuz,işinizi yapıyorsunuz.unutmayınız.uzun yıllar önce saçma sapan siyası oyunlarla uğraşacağına bu işlere yönelmeliydi ülke.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık ~ 8 yıl önce
YAPILDI GELİŞTİ GELİŞİYOR. ecek acak değil olmuş etmiş. Memlekette uçaktan ucuza havayoluna binebiliyorsuun
... ~ 8 yıl önce
yeni istihdam ilanlarında da yeni dönem başlayacak mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000